Тръмп заведе дело срещу CNN, иска обезщетение от 475 млн. долара

Бившият президент на САЩ обвинява медията в клевета
21
Тръмп заведе дело срещу CNN, иска обезщетение от 475 млн. долара
Снимка: БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп подаде жалба срещу Си Ен Ен за клевета и поиска обезщетение в размер на 475 милиона долара от медията, предадоха световните агенции, цитирини от БТА.

Тръмп обвинява телевизията, че се е опитала да използва огромното  си влияние, за да го оклевети пред зрителите с цел да го победи в политически план, гласи текстът на жалбата. В текста се допълва, че в последните месеци кампанията на Си Ен Ен за оклеветяване на Тръмп се е засилила, защото телевизията се страхувала, че той ще се кандидатира за президент догодина.

Тръмп обвинява медията, че иска да наклони политическите везни наляво, като се опитва да го опетни, използвайки оклеветяващи квалификации от сорта на "расист", "лакей на руснаците" и дори "Хитлер". Тръмп упреква телевизията, че използва израза "Голямата лъжа" по адрес на неговите твърдения, според които изборите за президент през 2020 г. са били откраднати от Джо Байдън.

"Голямата лъжа е директна препратка към тактика, използвана от Адолф Хитлер и появяваща се в книгата му "Моята борба", се казва в жалбата. "Голямата лъжа бе използвана от Хитлер, за да подклади ненавистта към евреите и не трябва да се използва с лека ръка", се допълва в текста.

В жалбата се посочва, че този израз е бил използван от Си Ен Ен във връзка с Тръмп 7700 пъти от януари 2021 г. и е бил опит да се разпространи сред аудиторията асоциация между жалбовносителя и, както се казва в жалбата, една от най-отвратителните личности в съвременната история.

Тръмп освен това предупреди в изявление, че ще подаде жалби срещу голям брой други медии в идните седмици и месеци също за клевета. Той казва, че би могъл да вземе мерки и срещу парламентарната комисия, която разследва щурма срещу Конгреса от негови привърженици на 6 януари 2021 г.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: делоТръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
когато говореше зеленски по видео конф връзка целият конгрес и демократите ирепубликанците бяха прави и ръкопляскаха и каква е разликата никаква това самилионери избрани с парите на впк на сащ защо не искат финансов одит на украиназащото ще лъснат всичките в кюпа
14
2
 
5
 
! Отговори
Единствения президен преди 1 година
С АКЪЛ.Те за това и не го избраха извратеното им правителство и манипулираха вота с онова злобно куче байгън.При нас е същата работа избори за пред народ но те си знаят кой ще спечели.Най-голямата мафия вместо да е в затвора тя е в парламента на първо място това е манипулиран и купен вот гърбсдс
13
3
 
1
 
! Отговори
ало 15 преди 1 година
това голивудски те издава, е си руснак ползващ гугъл транслейт!
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ще им скъса газа! мачкай Дони! Догодина- пак в Белия дом, напук на джуджето!
11
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тоя да не остане по-назад от голивудските "актриси", които се сещат след години , че един режисьор ги бил насилвал сексуално. Ама сега се били престрашили.
10
4
 
12
 
! Отговори
соросоиди в действие преди 1 година
Да не забравяме, че CNN започна тази мащабна пропаганда, че Русия е замесена в изборите през 2016г. и че Тръмп е руски агент, която претърпя пълно фиаско. Стигна се до там, че Тръмп правил оргии в Москва с руски ***. Същите небивалици сега се говорят и по адрес на Орбан, руски лакей, расист, диктатор и какво ли още не. Но да видим кой ще се смее последен.
9
2
 
9
 
! Отговори
Антисоросоид преди 1 година
До 12 защото това е работата на сороските мекерета по всички форуми ги има да заработват сребърници с едни и същи опорки.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И що слагате минуси на номер 7? Лъжа ли е написал? А джендъря смотана?
7
1
 
2
 
! Отговори
Американ преди 1 година
До Асан: Глупости бе, това да не ти е Блгрстан..
6
3
 
2
 
! Отговори
Бай Ой преди 1 година
Путин не би се задоволил с толкова скромна сума
5
1
 
2
 
! Отговори
Бъмп преди 1 година
Аз па искам само 185 млн $
4
5
 
15
 
! Отговори
Единствения преди 1 година
хамерикански президент,под чието управление фащ не е воювала...
3
10
 
2
 
! Отговори
Джо преди 1 година
Ще си ги харчи в лавката на затвора.
2
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ясно, удри по фейконюзовете!
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'Голямата лъжа бе използвана от Хитлер, за да подклади ненавистта към евреите' --- а коя е тази лъжа и що не се говори за нея като е лъжа?