Байдън обвини републиканците, че ще намалят помощта за Украйна

„Въпросът не е само за Украйна, а за Източна Европа, за НАТО“
21 окт 2022 09:15, Елка Василева
37
Байдън обвини републиканците, че ще намалят помощта за Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън обвини Републиканската партия, че иска да намали финансовата помощ за Украйна, ако спечели междинните избори за Конгрес другия месец, предаде Франс прес.

Още по темата
Той говори на предизборен митинг в Пенсилвания - щат, който се очаква да има ключово значение в изборите на 8 ноември.

"(Републиканците) казват, че ако спечелят, вероятно няма да продължат да финансират Украйна", заяви Байдън и подчерта: "... тези хора не разбират как стоят нещата. Въпросът не опира само до Украйна. Става въпрос за Източна Европа. За НАТО." Президентът демократ заяви, че републиканците "изобщо не разбират американската външна политика".

Във вторник лидерът на републиканското малцинство в Камарата на представителите Кевин Маккарти предупреди, че неговата партия няма да подпише "празен чек" на Украйна, ако спечели междинните избори.

Проучванията на общественото мнение отреждат мнозинство на републиканците в долната камара на Конгреса, която сега е под контрола на демократите. Според анализатори партията на Байдън трябва да спечели в Пенсилвания и още няколко щата, за да запази крехкия си контрол над Сената.

От началото на руската инвазия в Украйна на 24 февруари администрацията на американския президент предостави на Киев военна помощ на стойност 17,6 милиарда долара. Това стана със съгласието и на двете партии в Конгреса, макар че някои представители на дясното крило на републиканците бяха против.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Г-н Байдън предупреждава гражданите на САЩ---не връщайте комунистите на власт,спретнали преврата над Конгреса,убили невинни граждани,финансирани доказано от путин...путин купи републиканците през тръмп и опита преврат хора...нечовешко но е факт,путин обяви война на САЩ и Свободният Свят и е време да му бъде отговорено...ядрени...ок,нашите са нечовешки...луд управлява...хора който не са държава вече...ок превземаш Украйна и...си осигуряваш партизански...атентати,убийства...45 мил. Народ е това.
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да идват по-скоро частичноте избори, та този престарял президент най-после да миряса. Иначе като нищо може да разпали ТСВ! Та тази президент е за лечение, не да управлява света! Г-да от САЩ, опомнете се!
29
0
 
2
 
! Отговори
Американ преди 1 година
Лесборалите дай им данъци и печатане на пари...ама след 2 седмици ще им порежем крилата на изборите.
28
0
 
5
 
! Отговори
Липсва ви дипломация преди 1 година
Републиканците ,не само ще намалят помощите за УК ,но ще разследват къде и как са отишли милярдите долари и тоновете оръжие.Твърди се че много от тях са продадени на черно . И ако беше Тръмп президент ,война нямаше да има.Света приветства намеренията на републиканците ,и те ще го направят .Винаги са били по-практични и по мъдри,просто са добри дипломати.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Републиканците нямало да финансират войната и това е едва ли не недостатък?
26
0
 
9
 
! Отговори
Бай 100ян преди 1 година
Републиканците не само ,че ще спрат помощите но и ще търсят сметка от демократичната пасмина за напразно изхарчините пари!
25
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Случаен Минувач 24, ястребите в САЩ може да искат война, но не могат да я започнат без подписа на Путин. А Путин не виждаше ли това? Путин не можеше ли да съобрази, че ястребите в САЩ искат да го направят оръдие за разпалване на война? Толкова ли е посредствен руският президент? Изглежда, че да, сред като се е оставил до бъде подведен по такъв елементарен начин. Защото при това Украйна с нищо не заплашваше Русия, но въпреки това Путин даде заповед за нахлуване.
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма ли най-сетне Русия и САЩ да се разделят на 24 и съответно 50 държави и да се свърши тая глобална мъка? Всеки щат и всяка република у федерацията на злото да станат отделни държави. Всички войни през 20-ти и 21-ви век без изключение можем да ги свържем с Русия или САЩ. АЙДЕ СТИГА ВЕЧЕ!
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Случаен минувач 24 - То нямаше да се стигне до война изобщо ...
22
1
 
20
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Аз мисля, че ако Тръмп беше останал президент, война нямаше да има. Щеше да извика и Путин, и Зеленски и да им обясни някои положения. Но ястребите в САЩ точно това искаха - да има война. За да има къде да дават планините от оръжие.
21
1
 
5
 
! Отговори
Офанзивен дефанзиф преди 1 година
Ей, страхотна медия - пак триете коментари!.. И защо? Не съм обидил никого, едната дума ми я коригирахте със ***, спазил съм правилата... Или не може да се пише нищо критично за БайГън и за големия демократичен брат?!
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смешното беше, че преди 15 години, ревахте как републикаците разпалвали войни, покрепяли корпорациите и прочие, а днес, корпорациите имат рекодни ечалби за последните 70 години, демократите раздават и продават оръжие на кого ли не, а дори пнякогадават пари, за да може да си купят оръжието от тях. Всичко това, докато в САЩ половин милион перманентно бездомни, сриваща се икономика и умираща средна класа.А сега се чуди, защо има отпор. Ще има, я!
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един умник по долу е написал "Републиканците са като нашата левица". Колко трябва да си вдлъбнат за да се изпляскаш така неподготвен.
18
1
 
19
 
! Отговори
Ке умрем за Осрайнe преди 1 година
Атлантици, слушайте стария ви чорбаджия Бай Дън! Ние всички трябва да дарим всичко на Осрайнe, да свалим последната си риза, да дарим по две заплати и да осигурим на укретата охолно купонясване в хотелите на първа линия! Нека платим кръвен данък за либералното толерантно инклузивно бъдеще на нашата общност, мъдро ръководена от Урсула и Джо, направлявана от мъдрите им слуги като Зеленски и да се хвърлим с голи гърди на руските амбразури. Инак Путин ще победи и няма да има 67 пола по ТВ-то! Ужас!
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Републиканци: Последнито нещо, за което трябва да мислят американците, е Украйна. Когато видиш растящи цени, сметките за електроенергия и мигрантите наоколо, последното нещо, за което си мислиш, е Украйна: Американските републиканци обещават да намалят паричните помощи за Киев до минимум.
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще ти намалят памперсите и овесената каша на тебе, вместо 6 пъти дневно ще ти сменят памперсите само по 4 пъти на ден и няма да те хранят с лъжичка по 5 пъти дневно а само 3 пъти, деменция изкуфяла.
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
след 5 минути ще е забравил какво е казал,поне моят баща с деменцията прави така,и е недееспособно лице,а този е президент със същата диагноза.
14
0
 
8
 
! Отговори
До 14 преди 1 година
Нали вашето гей общество е подкрепено. Стига рева ***
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Невидимият вече присъства постоянно в живота на Байдън.Байдън отново поздрави прословутия и вече редовен невидим човек в живота си,след което едва слезе от сцената.Полковник, бивш съветник на министъра на отбраната на САЩ Дъглас Макгрегър счита, че Байдън е просто марионетка.Г-н Сорос със сигурност е в челните редици на това настъпление срещу Русия, той не е сам, а само един от няколкото.Всичко се планира в Белия дом и мисля, че има други хора начело, за които никой никога не е гласувал.
12
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е. САЩ е това, което е защото печели втората световна война. Съответно всички облаги след това. В момента САЩ отново играе главна роля в борбата срещу комунизма и утре отново, ще е водеща сила. Републиканците са като нашата левица... дай им само пенсии и толкова. Ама от де парите за пенсии ,не ги вълнува.