Тръмп щял да сложи край на войната в Украйна за 24 часа

Бившият президент се обяви против изпращането на танкове
27 яну 2023 09:20, Нели Христова
253
Тръмп щял да сложи край на войната в Украйна за 24 часа
Снимка: БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че би могъл да договори прекратяване на конфликта в Украйна за 24 часа.

"Ако аз бях президент, войната между Русия и Украйна никога нямаше да се случи. Но дори и сега, като президент, бих могъл да договоря прекратяване на тази ужасна война в рамките на 24 часа", цитира "Нюзуик" думите на Тръмп в публикация в социалната мрежа Truth Social.

Тръмп критикува и решението на Вашингтон да предостави танкове на Киев.

"Първо танкове, после и ядрени оръжия. Спрете тази луда война сега. Толкова е лесно да се направи", написа той в социалната си мрежа.

Той неведнъж е предупреждавал, че ситуацията в Украйна може да прерасне в трета световна война.

По-рано, коментирайки действията на администрацията на сегашния президент на САЩ Джо Байдън спрямо Украйна, Тръмп заяви, че конфликтът трябва да бъде прекратен със споразумение, а не да се изпращат милиони долари помощ на Киев. Освен това Тръмп твърди, че заради действията на САЩ конфликтът в Украйна може да доведе до световна война.

В четвъртък заместник-държавният секретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нюланд заяви, че американската администрация е готова да обмисли облекчаване на някои санкции срещу Русия в рамките на сериозни преговори за Украйна. В същото време тя подчерта, че САЩ искат Киев да си върне контрола над териториите, които са станали част от Русия или са под контрола на руските военни.

Ръководителят на комисията по международни въпроси в Държавната дума Леонид Слуцкий контрира, че посланието на Нюланд е неприемливо за Москва, тъй като историческите решения не могат да бъдат заменяни с обещания за преразглеждане на ограниченията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пропуснах Иран. ... там вече ще стане мазало . Още един ще вее ракети над главите ни когато си поиска.
151
5
 
22
 
! Отговори
Какво каза Песков преди 1 година
Кремъл е съгласен с мнението на политика Доналд Тръмп, че ако президентът на САЩ желае, е възможно бързо да се разреши кризата в Украйна чрез въздействие върху Киев, каза прессекретарят на президента Дмитрий Песков.Вероятно, теоретично, г-н Тръмп не е далеч от истината. Президентът на САЩ наистина, ако иска да сложи край на този конфликт, може да го направи много бързо, използвайки, да кажем, способността си всъщност просто да дава инструкции на режима в Киев.
150
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скъпо ще им дойде на Американците и Европейците, ако Рашистите посегнат към запада, първо заради намесата на НАТО, второ заради затварянето на ВСИЧКИ пазари , отслабено НАТО, никакъв ЕС , няма да говорим какви диктатури ще разцъфнат из целия свят - то ми било Мали,Венесуела, разцвет на всякакви войни, бежанци от всякакви места, масов глад и т.н. Та по- евтино ще е войната на фронт Украйна. Това не знам дали някой си дава сметка.
149
9
 
15
 
! Отговори
Съмнявам се преди 1 година
Тръмп да спечели изборите. Един път го изпуснаха, няма да стане втори път. Ако трябва пак мъртвите ще се вдигнат. Даже може да успеят още вътре в партията да го спрат. На американските олигарси им трябват хора-роби. Години и години са завладявали стратегически позиции,за да приспят човешкото съзнание, да си монтират марионетки, а Тръмп иска да прави хората някакви авантюристи, откриватели и мечтатели. Той е едно хипи с много пари.
148
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо руснаците да стигнат до Купянск, че и оттам ги изгониха! А Кале ще го видят през крив макарон, но мечтите са безплатни!
147
4
 
4
 
! Отговори
Смях преди 1 година
До Анонимен 165: А ти сигурно се имаш за втората Копейка (или за втори цент - по избор).
146
2
 
12
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
До IT пенсионер: Е, помним го това, но не е сериозно да се мисли, че руските хакери решават изхода на президентските избори в САЩ. Това беше пропагандна теза на демократите в САЩ за вътрешна употреба.
145
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние тук си знаем , вече сме го играли този епизод. Руснаците на граница - ние викаме "Капитулацияяяяяя ", познайте кой ще вика пръв - първата ни Копейка :)
144
9
 
26
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Тръмп е прагматичен политик, който не робува на идеологеми. Ако той стане президент на САЩ, ще се договори с Путин и войната в Украйна ще приключи. До президентските избори в САЩ има една година. Дотогава на електората в ЕС и САЩ вече ще му просветне, че милиардите, дадени на Зеленски им струва скъпо, а отиват на вятъра.
143
13
 
11
 
! Отговори
IT пенсионер преди 1 година
Тръмп знае че тази война е вредна за Русия тоже, затова го прави това изказване - всички помним как руските хакери му удариха едно рамо при първия му мандат.
142
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тръмп е бита карта, прочетен вестник. Той бе победен от дементиралия старец Байдън. Дъщеря му Иванка отказа повече да го подкрепя. Дори републиканците вече са се отказали от него. Иначе ще вдига шум чрез собствените си медии преди да разбере окончателно, че повече няма да е президент.
141
6
 
12
 
! Отговори
do 157 преди 1 година
В интерес на истината при СССР -имаше много войни, просто за тях не се говореше и не се даваше гласност. Примери - войната в Афганистан, Войната в Северна Корея, Виетнам и множество други конфликти. Елементарни изводи от посредствени хора изказващи генерални позиции....смешници. Кога ще разберете , че между Русия и Сащ няма разлика никаква. Едните искат да владеят и другите искат същото
140
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубаво е ако не стане с Украйна то поне да отслабят Русия , скоро да не си помисля, че може да причини същото на друг, така че //давайтетанковетебе
139
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Тръмп. Няма проблем след това Руснаците да стигнат до Кале минавайки през балканите.
138
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Тръмп, дано спечели, пожелавам му успех.
137
6
 
22
 
! Отговори
Ядрен русофилZ преди 1 година
Тръмп е нашият човек...
136
18
 
13
 
! Отговори
Рижав клоун преди 1 година
Цирков артист, дали си вярва на простотиите които говори? Бaлъциte вече му се връзват на лъжите.
135
11
 
21
 
! Отговори
Случаен преди 1 година
В интерес на истината - при СССР нямаше война, имаше армия, но нямаше война. Децата се възпитаваха в труд и изкуства, творчество и спорт, да са вежливи. Хулигани и мафии - нямаше, а насилието беше сведено до нула. Съответно - нямаше и оръжейни магазини. Даже - бяхме станали нов тип хора, но бързо озверяхме. *** то с атомни оръжия е друго.
134
6
 
8
 
! Отговори
Ако Тръмп преди 1 година
отново обърка плановете на дълбоката държава с преговори може да последва съдбата на Кенеди. Тоя път няма само да го осмиват като клоун. Или пък на Путин ще му се случин нещо на преговорите и ще се включи план Z - Тотална война най-вероятно атомна, но пък бункерите на богатите са добре подготвени, макар резултата да е трудно прогнозируем.
133
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Русия иска преговориНаправо да върнем ссср, а на теб почетно гражданство!!!*** ИЛИ ЕВТИН?