Тръмп призова за отлагане на делата срещу него за след изборите

Началото на един от процесите е насрочено за 2 януари
11 авг 2023 08:35, Елка Василева
8
Тръмп призова за отлагане на делата срещу него за след изборите
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп призова започнати срещу него съдебни дела да бъдат отложени до приключване на изборите през 2024 г., предаде Ройтерс.

Още по темата
"Специалният прокурор Джак Смит е насрочил началото на един от процесите [по делото за неправомерно боравене с класифицирани документи] за 2 януари, преди важните първични избори в Айова! Само напълно откъснат от реалността лунатик може да избере тази дата, ден след новогодишната нощ, и то по такъв начин, че да осигури максимална намеса в първичните избори в Айова", написа Тръмп в своята социална мрежа "Трут сошъл".

"Такъв процес изобщо не биваше да се случва, а ако се случи, трябва да се случи едва след изборите", продължи той. - Същото трябва да се направи и с другите процеси за фалшивите обвинения, отправени срещу мен от [президента на САЩ Джо] Байдън. Това е намеса в изборите."

Преди това Тръмп е бил изправен пред наказателни обвинения за финансови измами при плащанията към бившата порноактриса Сторми Даниелс, заговор във връзка с щурма на Капитолия на 6 януари 2021 г. и за неправилно боравене с класифицирани документи. Очаква се следващата седмица да бъдат повдигнати обвинения във връзка с предполагаемия опит на Тръмп да повлияе на длъжностни лица в Джорджия, за да преразгледат резултата от президентските избори.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Байдън загуби тази война. А американските ще платят сметката. Но има още доста време до Ноември 2024, за още една война - реванш. Този път в китайско море. Не виждам как демократите ще спечелят догодина изборите, без да утрепят Тръмп. Но това няма да е победа, а нова гражданска война!
6
7
 
2
 
! Отговори
не разбрал преди 8 месеца
краваромучалките - пак мучат ! е Що?
5
5
 
1
 
! Отговори
дреме мив краварника преди 8 месеца
какви животни щв си турят начело!
4
3
 
4
 
! Отговори
Така е .. преди 8 месеца
Нито Тръмп , нито Байдън стават за президенти.Трябва им някой като Рейгън.
3
3
 
13
 
! Отговори
Ген полк Хьопнер преди 8 месеца
Абе Дончоо та нали това е целта на занятието, да не можеш да участваш в изборите и дедо Памперс пак да е преизбран и да хвърля милиарди на Украйна че после Блек рок да цоца яко ресурси.
2
3
 
9
 
! Отговори
Звездомир Коминков преди 8 месеца
Демократите/*** в САЩ и по света, вкл. и у нас, не се гнусят от мерззостта, даже ухилено са побутват един друг, като направят нещо аморално по правилата на всички видове морал.
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тръмп призова путт.ин да помага!