В Русия се появи проблем с бензина

Особено остър е проблемът в Крим
23 авг 2023 15:04, Стела Стоянова
92
В Русия се появи проблем с бензина
Снимка БГНЕС, архив

Бензинът започна да изчезва от бензиностанциите в руските региони, а в селското стопанство има дефицит на дизел, пише "Известия", цитиран от "Сега".

"Недостиг има на бензиностанциите в Крим, Краснодарския край, Астраханска и Волгоградска области, както и в Калмикия. Миналия месец имаше дефицит на А-95, а сега няма и А-92 и дизел, уточнява пред вестника директорът на "Мосрегионгаз" Герман Колотов.

"Сега работим с резерви, но на отделни бензиностанции имаме недостиг на А-92 и дизел", казва и собственикът на верига от бензиностанции Екатерина Савкина от  GP Vympel.

Колотов твърди, че влаковете с нефтопродукти от Централна Русия вече пътуват няколко седмици по-дълго от обичайното и това е причината за дефицита. Рафинериите са принудени да ограничават производството си заради претоварените складове, тъй като просто няма достатъчно транспортен капацитет. Железницата е претоварена: няма достатъчно локомотиви и цистерни, защото много от съставите й обслужват фронта.

Другата причина е масовото напускане на работници. "В склада за горива и смазочни материали на "Роснефт" в Михайловск, Ставрополска област, работниците масово напускат, защото са спрели да им плащат нощни надници, а заплатите не се индексират. Вече има недостиг на бензин А95 в бензиностанциите на "Роснефт" в Ставрополския край, както и на бензиностанциите на "Газпром", казва източник на "Известия".

Особено остър е проблемът в Крим, където така и не успяха да организират доставките на гориво след ударите по Кримския мост. Бензинът не само трудно се намира, но и е значително по-скъп. Дизел въобще няма, пише Moscow Times. Местните жители се оплакват, че зареждат на нелегални "бензиностанции", където можеш да се вредиш само с талони. "Все едно се върнахме 35 г. назад", казва местна жителка.

Руското министерство на енергетиката също призна, че има проблем с доставките на гориво, но отдава това на високата натовареност на железницата заради туристическия сезон. То се договорило с министерството на земеделието да се вземат мерки, но не се съобщава какви са. "В допълнение към общите мерки за стабилизиране на ценовата ситуация на вътрешния пазар на петролни продукти, препоръчахме на петролните компании да намерят начини за ограничаване на цените на едро на дизеловото гориво в селскостопанските райони на страната. Доставката на гориво за агропромишления комплекс е поставена под специален контрол от министерството на енергетиката", се казва още в съобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: дизелРусиябензин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Отново някаква лъжа :Д ***, тея не спряха да пишат глупости...
82
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Морскияг надводен дрон е с половин до 1 тон тротил, струва около 275 000 долара и извади от употреба танкера SIG и есминеца Еленегорский Миньор. 100 такива дрона в 10 глутници по 10 дрона действащи едновременно през нощта могат да потопят един флот. Има електро подводни дронове, които в близост до целта правят изчисление, фокусират се и превключват само на дизел ! Радарите не ги засичат. А ако в акциите едновременно участват и отвличащи вниманието въздушни дронове, всяко корито Е ОБРЕЧЕНО !
81
0
 
6
 
! Отговори
пак аз преди 8 месеца
Началото на края!
80
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А така, какво стана.
79
15
 
5
 
! Отговори
Дрън-дрън преди 8 месеца
Живея в Русия. Няма никакъв проблем с бензина, нито с други стоки. Стига сте простеели. Няма дефицит, няма срутване на икономиката и хората живеят добре, както преди. Напук на вас, русофобите.
78
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тея банда червени некадърници съсипаха русия. 20г трупа пари от природните си ресурси... всичко заминава за войната ден след ден. Скоро ще са на пирожки и вода. Очаквам и ЕС да затвори границите си за руски граждани, което е нормално следствие на нещата. Щом запада е лош да си живеят там при хубавия клоун :)))
77
3
 
10
 
! Отговори
fht преди 8 месеца
Ай честито на ватниките!!! Скоро ще изкарат тачанките в действие. *** мръсни!!! Нека да изгоним всички русофилЕ от България в кочинЯта!!!
76
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ама кой ползва А-92?
75
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Ром'с Бивало и в Русия горивата да станат 3 лева.Същото като в Кувейт да станат 3 лева.И пак са скъпи.*** в арабските държави и виж там какви са цените.Даваш средната заплата в Русия,но не казваш,че в 5-6 големи града взимат по 100000 рубли,а в малките по 30000.Самите руснаци си казват,че заплатите им са по 500$ средно.Пък и да не забравяме,че само с бензин не се живее.Всички я бленувате тая Русия,но пред посолството няма опашка за визи!?Чудна работа.
74
11
 
5
 
! Отговори
Форумната VPN крава преди 8 месеца
дори укро коментарите от телеграм изглеждат, като бисери спрямо малоумието което леете тук.Няма такъв планктон като вас, трябва в Червената книга да ви впишат
73
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Туй пак ще да е инсценировка, блъф! А?
72
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Руските проблеми, най великите проблеми на света!
71
5
 
7
 
! Отговори
Ром'с преди 8 месеца
До Ром Днес бензина 92 е 48 рубли (1-102 руб)е ~0 .47х1.95 = ~91-92 стотинки ,а 95 е 52 руб ~0 51 х1.95 = 98-99 стотинки,а дизела е 58 рубли =~0.57х1.95 = 1.11-1.12 лвТова са най евтините цени на бензин в Москва-мога и линк да пусна,Ако имате съмненмя.
70
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Защо не плащат на работниците по тарифа нощен труд? Копейки ли няма? Май доста работници са мобилизирани!
69
19
 
6
 
! Отговори
До Страшно е преди 8 месеца
А пък най страшното е,че"армията"от пандизчии еva mamaта на цялата марионетна украинска армия барабар с техниката и въоръжението за стотици милиарди предоставено им от Говедари и Сие!
68
1
 
3
 
! Отговори
нафърфорий преди 8 месеца
Алоооу...., Любителя на 50-те *** Полове, наври си го тоз VPN нали съ сещъш къде!
67
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
pycки МИ-8 излетял от подмосковието кацна на укр.земя. оказа се екипажът е взел със себе си и семействата си.
66
7
 
7
 
! Отговори
до анонимен преди 8 месеца
"""ЗАМРЪЗНА ЛИ ЕВРОПА,РУСКИ МУШМОРОЦИ?""" ----- Ще, ще... Не съ отчайвай!!! Де е Зима, все е студ!!!
65
3
 
2
 
! Отговори
До,,Ром"'с преди 8 месеца
23.07-бензин 95-1,15лв.Дизел 1,29лв.Пропан бутан-0,49лв.Средна работна заплата около 65 500 рубли=на около 650$
64
1
 
6
 
! Отговори
Ром'с преди 8 месеца
До Ром...така е ,прав си,95 е Малко над лев,а 92 Малко под лев...засега го има ,не ми се вярва да няма бензин по бензинстанците в градовете..но Русия е голяма и може да има някъде дефицит по една или друга причина.