Джо Байдън отново объркан: Аз само следвам заповеди

73% от американците казват, че възрастта му влияе на заемания пост
11 сеп 2023 22:30, Нели Христова
189
Джо Байдън отново объркан: Аз само следвам заповеди
Снимка: БГНЕС

Президентът Джо Байдън отново изглеждаше объркан по време на пресконференция във Виетнам в неделя, като каза, че "просто ще следва заповедите, които са му дадени", докато преглежда документи и говори с репортери.

"Просто ще следвам заповедите, които са ми дадени. Служители, има ли някой, който още не е говорил?", пита президентът по време на пресконференцията.

Това не е първият път, когато е известно, че Байдън "изпълнява заповеди", тъй като предишни пресконференции позволиха на обществеността да стане свидетел как държи "пищов" по време на медийни ангажименти, което предполага, че той е уведомен за въпросите, които журналистите ще отправят към него. Междувременно прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер каза по-рано, че това е редовен протокол и е в съответствие със задачата на пресслужбата да "разбере" какво медиите искат да попитат президента.

В началото на пресконференцията в неделя Белият дом обяви, че Байдън планира да отговори на въпроси на петима репортери. Малко след като президентът отговори на всичките пет въпроса, той се пошегува: "Какво да ви кажа, не знам за вас, но аз ще си лягам".

След това Жан-Пиер внезапно прекрати пресконференцията, докато президентът отговаряше на други журналисти, които крещяха въпросите си. Тя взе микрофона, за да обяви: "Благодаря на всички, приключва пресконференцията."

Въпреки че Байдън остана на сцената за кратко след нейното съобщение, докато отговаряше на един допълнителен въпрос, пълният му отговор не се чу, съобщава CNN.

Инцидентът от неделя идва, след като анкета на CNN/SSRS, публикувана в четвъртък, показа, че около три четвърти от американците, или 73%, казват, че са загрижени, че възрастта на Байдън може да повлияе негативно на настоящото му ниво на физическа и умствена компетентност и способността му да служи още един пълен мандат, ако бъде преизбран през 2024 г. В момента президентът е на 80 години. В допълнение, по-малкото мнозинство от 68 процента от американците казаха, че са сериозно загрижени за способността му да разбира притесненията на следващото поколение.

Проучването, проведено от 25 до 31 август, включва 1259 регистрирани избиратели и има допустима грешка от 3,5 процентни пункта.

Докладът на CNN за анкетата показва голяма част от колебанията на анкетираните, които казват, че то се върти около жизнеността на Байдън, а не около начина, по който се справя с работата.

"Мисля, че той е надежден, честен човек. Но той е толкова стар и не е напълно с всичкия си", отговаря 28-годишен избирател на Демократическата партия, анкетиран от CNN. "Все пак го обичам. Но също така ми се иска да беше по-прогресивен. Сложно е."

Въпреки продължаващите критики към възрастта на Байдън, С. Джей Олшански, професор по обществено здраве и експерт по стареенето в Университета на Илинойс в Чикаго, каза пред Асошиейтед прес миналия месец, че смята, че възрастта, когато се оценява кандидат за президент, не е толкова важно и фокусът на обществеността върху него само минимизира дара на мъдростта и опита.

"Това е нещо като класически ейджизъм, с който се борим през последните 50 години", каза той. "Възрастта на индивида е без значение. Важни са политиките, които те представят на масата."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Най-големия! Респект! Това е американския президент!
142
0
 
6
 
! Отговори
СС преди 7 месеца
Кукла управлявна с дистанционно Джо памперса !!!
141
0
 
6
 
! Отговори
Стефан преди 7 месеца
До gogo Това всъщост са малките му мигове на проблясък в който говори истината
140
3
 
12
 
! Отговори
Хххх преди 7 месеца
Гледайте и се учете...не всеки ден виждаш през живота си залеза на две империи...видяхме залеза на империята СССР сега гледаме залеза на империята САЩ
139
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 135Ами Вие с БайПън сте си един дол дренки....тъпикатопънове
138
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не знам, но аз съм фен на Джо Байдън!
137
0
 
8
 
! Отговори
Как кой преди 7 месеца
До мЪдаДълбоката държава.
136
4
 
28
 
! Отговори
Задокеански памперс преди 7 месеца
Този памперс е лидерът на демократичния свят. Смятайте за какъв свят и каква демокрация става дума...
135
4
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 7 месеца
73% американци не искат байдън.....77,1% руснаци искат путин!
134
0
 
23
 
! Отговори
мЪда преди 7 месеца
Досещахме се, вече знаем. Интересно кой ли го ползва за марионетка?
133
1
 
11
 
! Отговори
Шорош Денк0ФФ : преди 7 месеца
Аз също!
132
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
lying dog-faced pony soldier ДЖО БАЙДЪН ДЕМЕНЦИАЛНИЯ, АЛА ПРОДАЛ НА ВИЕТНАМСКИТЕ АВИОЛИНИИ 50 БОИНГ 737 НА ЦЕНА ОТ 7,8 МЛРД ДОЛАРА... ЕТО ЗАТОВА КОРПОРАЦИИТЕ СА ГО ИЗБРАЛИ, ПЪК АКО ЩЕ ДА МЪЛЧИ И ДА ГЛЕДА СЯНКАТА СИ КАТО МАРМОТ НА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИИТЕ...
131
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Без да иска се изтърва да каже истината, че следва заповедите на peптилите, които са го инсталирали като марионетка. Нали не вярвате, че това старче с деменция наистина управлява САЩ???
130
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Спокойно Бай Дън. Не само ти следваш заповеди. Всички такива като теб са марионетки.
129
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хич не е объркан. Съвсем в прав текст си говори.
128
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Скоро ще го сменят , тоя си изигра ролята. Говори се че ако Байдън "спечели " 2024 та изборите и го преизберат той ще е обявен за неспособен поради деменция или се разболее или умре след като преизбран , Камала Харис като негов вицепрезидент автоматично по конституция става президент .А обявената нова пандемия / или друго голямо явление няма да позволи да се проведат избори тя легитимно да се яви за да стане официално президент на САЩ. И ето нов президент .
127
5
 
39
 
! Отговори
Кирчо и Хасен преди 7 месеца
Може би от "Посолството" получава заповеди?
126
4
 
58
 
! Отговори
ХХХ преди 7 месеца
Смятайте Зеленски коя дупка на кавала е :)
125
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Следвай знаците Джо!
124
0
 
16
 
! Отговори
идиокрация преди 7 месеца
Камачо - президент!