Киев: Американската подкрепа за Украйна не отслабва

Не смятаме, че подкрепата на САЩ е разклатена, заяви Кулеба
2 окт 2023 13:02, Елка Василева
174
Киев: Американската подкрепа за Украйна не отслабва
Снимка: архив, БГНЕС

Най-високопоставеният дипломат на Украйна заяви днес, че подкрепата от Вашингтон за Киев не отслабва, предаде Ройтерс. Според него в случая не играе роля приетият в Камарата на представителите на американския Конгрес законопроект за временно финансиране, в чийто текст отпадна помощта за Украйна, допълва агенцията.

Още по темата
Военната помощ от САЩ и други страни от Запада е жизненоважна за Украйна в битката срещу пълномащабното нашествие на Русия, започнало през февруари миналата година, отбелязва още Ройтерс.

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба каза, че Киев е разговарял с американски конгресмени и от Републиканската, и от Демократическата партия и че драмата около законопроекта, с който в събота беше избегнато спирането на работата на федералното правителство на САЩ, е била по-скоро "инцидент", отколкото нещо, което се случва системно. "Работим и с двете страни в Конгреса, за да сме сигурни, че подобен случай няма да се повтори при никакви обстоятелства", каза той, цитиран от Укринформ.

"Не смятаме, че подкрепата на САЩ е разклатена,... защото Съединените щати разбират, че залогът в Украйна е много по-голям от самата Украйна. Става въпрос за това, че светът трябва да е стабилен и предвидим, съответно смятам, че ще бъдем способни да вземем необходимите решения", заяви още пред журналисти Кулеба, докато поздравяваше върховния представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел преди срещата на външните министри на страните членки на ЕС в Киев.
(БТА, Иво Тасев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
свинята най врежи като види ножа тъй и русия ... как пък и един път Украйна Сащ тамбукту марсиянците ... не напълниха форумите с грухтене само руски свинин ден и нощ грух грух ГРУХХХ раша заминава за кайма необратимо е
131
0
 
4
 
! Отговори
Малко за политика преди 6 месеца
Ключовият момент е, разбира се, не "прекратяването на помощта за Украйна", което несъмнено ще продължи, а нарастващата вътрешнополитическа цена за администрацията на Байдън за тази "помощ". Можем да очакваме, че администрацията на Байдън ще увеличи натиска върху европейските си сателити през следващите месеци, за да ги принуди да инвестират още повече ресурси във войната в Украйна, за да запазят поне сегашните обеми на доставките.
130
2
 
2
 
! Отговори
СССР2 преди 6 месеца
Ей вече стана ясно, Украйна е новия Афганистан, ...само че за краварите;)) Затова руснаците ги бият по малко, да могат да наливат и пак да ги бият;))
129
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Американската подкрепа напълно прекъсва и вече никой не иска да вижда Зеленски. Хората видяха че той не може да направи нищо и спряха да дават пари. И правилно, стига толкова хвърляне на средства на вятъра.
128
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не разбирам от икономика и финанси, затова се чудя. Американците вкарват милиарди в Украйна под различни форми - оръжие, стоки, пари така нататък. Ако Украйна загуби войната, тогава какво става с всички тези милиарди? Това означава ли, че производителите на оръжия ще си напълнят джобовете за сметка на американския данъкоплатец, държава? Или има нещо друго, което ми убягва?
127
0
 
5
 
! Отговори
абе кулеба преди 6 месеца
ще ти е студент в Сибир с това сако, вземи се облечи по по подходящо.
126
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
тоя страда от синдрома на Даун
125
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Как ще се увериш, че няма да се повтори? Някакъв господар в Конгреса ли си?
124
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Догодина Одеса ,Николаев и Харков ще станат неизменна част от Русия .А този корумпиран очилатко ще е избягал във Вашингтон.
123
0
 
7
 
! Отговори
На снимката : преди 6 месеца
Полусмачкан плъх:" цър цър цър цър Слава Кокаине цър цър цър дайте пари и оръжия цър цър цър..."
122
1
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
Проблемът е, че Габриел е в Киев да подписава за помощи за милиони евро, а не Тагарев да подпише за поне 50000 евроатлантика за първа линия. Поне да има полза някаква и за България.
121
1
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
За колко милиона помощ за Украйна подписа Габриел?
120
1
 
13
 
! Отговори
Абе преди 6 месеца
Пан Кулеба НИЩО не каза за Скандалът с Ярослав Хунка, украинският Нацист, когото аплодираха в канадският парламент. Зеленский също се направи на у...лав, и не коментира. Цял Свят ги знае какви са Новите Киевски власти. Западът се прави на у...лав, ама останалите си знаят и затова си трайкат за помощ за Украйна.
119
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не отслабва подкрепата, ама укри офицерите свършиха. За това ше им внасят команден състав от Великата Британия. Общи взето - оръжието натовско, разузнаването натовско, командването натовско, офицерския състав натовски. За укритата остава ролята на пушечно месо по фронта. Борба до последното укри, че да изчезне тая гнycна на пacмина. Даже поляците вече се отрекоха от укритата, ама англичаните ще ги яхат до последно. Хахаха.
118
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
То пари от украйна никой няма да види ами поне войната да спрат да си избиват народа. Останаха без хора тея хора. Ха спрете се вече искайте мир.
117
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не давай боже да имаме и победите им и подкрепата дето имат и всичко......
116
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Браво Кулеба , много хубава снимка , барнал се е като някой поляк , обаче да поисквате вече мир от Русия стига сте се избивали взаимно без смисъл.
115
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хаха тези накрая ще останат без територии, без мъжко население с разрушена държава и с милиарди задължение. Фашисткия елит ще се измъкне а зомбираните Укропи крещящи слава украина, героям слава ако останат живи ще плащат доживот включително още няколко техни поколения.
114
1
 
12
 
! Отговори
Зе преди 6 месеца
Укристанците не им увряха главите за последните 80 години. Правят същата грешка, като с нацистите през ВСВ. Така и не разбраха, че за Запада, те са същите втора категория хора, като руснаците. Нацистите ги избиваха през ВСВ, нищо, че бяха доброволци за Вермахта. Сега, след като спрат да са полезните ид...ти, ще ги захвърлят като употребен дамски тампон.
113
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ха-ха! Щом допряхте до българските "дефектни" ракети, бая сте го закъсали!!!