Няма индикации за терористична атака при взрива на моста "Рейнбоу“

Инцидентът - сериозна катастрофа
4
Няма индикации за терористична атака при взрива на моста "Рейнбоу“
Снимка: БГНЕС

Няма индикации за терористична атака при инцидента на моста „Рейнбоу“ между САЩ и Канада, където избухна автомобил и загинаха двама души, заяви губернаторката на Ню Йорк Кати Хоукъл, цитирана от новинарските агенции и БТА.

В социалната мрежа „Екс“ (бивш Туитър) губернаторката посочи, че към момента няма индикации за тероризъм във връзка с инцидента. Хоукъл информира, че разследването на случая продължава и ще отнеме време.

Още по темата

Автомобилът се е движел от Ниагара фолс (САЩ) към контролния пункт на моста, който свързва САЩ и Канада през река Ниагара, когато се е взривил. Инцидентът доведе до затваряне на граничния пункт и на други три пункта в района.

Говорител на град Ниагара фолс заяви, че автомобилът се е движел с висока скорост и се е блъснал в граничния пункт.

Свидетел на катастрофата е заявил пред местна телевизия, че автомобилът е идвал от американска страна, отклонил се е, за да избегне друга кола, след което се ударил в оградата и избухнал.

От службата на моста „Рейнбоу“ нарекоха инцидента „сериозна катастрофа“.

След инцидента четири гранични пункта между САЩ и Канада бяха затворени като предпазна мярка, а международното летище Бъфало-Ниагара предприе проверки за сигурност на всички автомобили. Пътниците бяха предупредени да очакват допълнителни проверки. Мерките за сигурност създадоха допълнителни затруднения в трафика в един от най-натоварените периоди на годината заради Деня на благодарността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: канадамостСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
A преди 5 месеца
Егати мостът.
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Мъ разбира се, са о "случайни" подпалвачи, хулигани, кои6са го направил8за новините и удоволствие..