Байдън: Финансовата помощ за Украйна не може да чака

Ако Путин успее да завладее Украйна, той няма да се спре
119
Байдън: Финансовата помощ за Украйна не може да чака
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви на американския Конгрес, че финансовата помощ за Украйна не може да чака, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Предупреждението на Байдън дойде в момент, в който демократите и републиканците в Конгреса не успяват да постигнат съгласие по деблокиране на нова финансова помощ в подкрепа на Киев, отбелязва Франс прес.

Провал на вота в Конгреса за отпускане на допълнителни средства за Киев "ще бъде най-добрият подарък, предложен на Путин", подчерта Байдън и заяви, че ако руският президент успее да завладее Украйна, той няма да се спре. "Не можем да допуснем Путин да победи", заяви Байдън, цитиран от Ройтерс.

Относно блокираната в Конгреса помощ за Украйна Байдън заяви, че е готов на важни компромиси по въпроса с миграцията по границата на САЩ с Мексико, предаде Франс прес.

Въпросът за границата не случайно изниква тук. Членовете на Конгреса не успяват да се разберат относно помощта за Киев, защото консервативните конгресмени поставят като условие за тяхното одобрение за отпускането на тази помощ затягане на миграционната политика на границата с Мексико - нещо, което демократите отказват да приемат.

Байдън спомена за хипотезата за руска атака срещу страна членка на НАТО, което би предизвикало влизане във война на САЩ и следователно би довело до сражения между американски и руски военни.

Ако двете камари на Конгреса не подкрепят продължаването на американската финансова помощ за Украйна и тя пресъхне, това ще бъде катастрофален сценарий за Киев, отбелязва Франс прес.

И докато се чака решението на Конгреса относно продължаването на финансовата помощ за Украйна, Вашингтон обяви днес нова военна помощ за Киев в размер на 175 милиона долара, които ще бъдат взети от резервите на изпълнителната власт. Тази помощ включва оборудване за противовъздушната отбрана, ракети и артилерийски боеприпаси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още по темата: САЩПутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Човеко го държат на стимуланти.Мисля че на всички е ясно. Като го назобат (най-вероятно инжекция) почва да сваля Путин да се бие за свободният свят и всякакви сенилни и дементни безумия на болният старчески мозък. Когато го отпусне действието на стимулантът започва да не знае къде е говори си сам ръкостиска се с привидения... Жалка картинка.Предполагам че като спре да е президент много бързо ще го пратят при вождът на команчите.*** уродъ.
28
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Hий noвeчe napи зa чepтeжи нямaмe!
27
0
 
9
 
! Отговори
Весо преди 5 месеца
Изтърбушения и съдран брашнен чувал на Бай Дън,все повече придобива вид на гъба мухоморка.Чукаш,тръскаш,а то само тъмен и черен прах!Офанзивата трябва да се проведе докрай и до последния жив и мърдащ украинец!
26
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Байдън ще загуби изборите.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Най-вероятно вече са изразходвани, а сега само ги оправдават!
24
0
 
17
 
! Отговори
Наскоро си чатих преди 5 месеца
с изкуствен интелект. Установих, че е изключително глупав и се разочаровах. Но като прочетох какво "мисли" Байдън, си смених мнението. Изкуственият интелект, колкото и да е глупав, е по-умен от Президента на САЩ. Жалко, но факт.
23
3
 
14
 
! Отговори
Virtuozzo преди 5 месеца
това на снимката дами и господа е изнасилвало дъщеря си под душа !Това е лидера на "свободният цивилизован свят " ......
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Извънземното от "Марсиански атаки"
21
0
 
18
 
! Отговори
Франкейщайн преди 5 месеца
Проказата го яде от вътре и за това Путин все му е виновен!
20
0
 
23
 
! Отговори
Как само ги навърза преди 5 месеца
Байдън... Ако САЩ не отпусне "допълнителни средства за Киев", това било подарък за Путин. Затова е готов на компромиси с мигрантите от Мексико... Демек, приемът на мексиканци зависи от войната в / срещу Европа... Имало и "хипотеза за руска атака срещу страна членка на НАТО, което би предизвикало влизане във война на САЩ". Значи пак заплаха за война? И това го казва "световен лидер", който се губи в градината на Белия дом? Той не се ориентира у дома си, но е наясно със световната политика???
19
0
 
26
 
! Отговори
До Анонимен преди 5 месеца
Напротив, змията е най-опасна преди смъртта си... Трупашите се поражения на САЩ само ще ги озлобяват повече, а американската агентура ще става все по-дръзка и подла. Такива като Шиши, Кокорчо, Тагарев ще се множат... Така ще е докато не се даде мощен и решителен отпор... Желязото кове желязо както се казва
18
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В Абу Даби пристигнал важен гост! Сложили му бурка и играл танц със саби!
17
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Арабите ше ви продават руски петрол та ше ви пльокат ушите чак
16
1
 
21
 
! Отговори
психологичен анаЛиз преди 5 месеца
Като гледам екземпляра на снимката ...този не е у ред...увеличете му дозата!!!
15
2
 
16
 
! Отговори
мдааа... преди 5 месеца
Путин срещи Извънземното/ХИЩНИКА/ от снимката...
14
2
 
28
 
! Отговори
Роберто Кавали преди 5 месеца
Мадам хитри са американците не им се дават пари за изгубена кауза.В началото даваха защото искаха да отслабят Русия,видяха че не става и обърнаха палачинката.
13
2
 
28
 
! Отговори
Божкеее... преди 5 месеца
Тоя да не е ексхумиран труп?Сложете черна точка на тази статия ,че плаши децата!
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Украйна е само една битка от цялата война изток запад . Така че войната ще е дълга . Толкова много кръв не е за единия Донбас . Да видим със затегнати гайки кво ще стане със запада след 5 години да речем . Още е рано за изводи .
11
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Русия няма да спре само до Украйна! Самия Медведев го заяви. Че Украйна е само трамплин за Русия по пътя и назапад!
10
0
 
24
 
! Отговори
Хора без майтап преди 5 месеца
Тоя ми прилича на духчето КАСПЪР...само дето е поодъртял малко и деменцията го друса яко...