Байдън: Финансовата помощ за Украйна не може да чака

Ако Путин успее да завладее Украйна, той няма да се спре
119
Байдън: Финансовата помощ за Украйна не може да чака
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви на американския Конгрес, че финансовата помощ за Украйна не може да чака, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Предупреждението на Байдън дойде в момент, в който демократите и републиканците в Конгреса не успяват да постигнат съгласие по деблокиране на нова финансова помощ в подкрепа на Киев, отбелязва Франс прес.

Провал на вота в Конгреса за отпускане на допълнителни средства за Киев "ще бъде най-добрият подарък, предложен на Путин", подчерта Байдън и заяви, че ако руският президент успее да завладее Украйна, той няма да се спре. "Не можем да допуснем Путин да победи", заяви Байдън, цитиран от Ройтерс.

Относно блокираната в Конгреса помощ за Украйна Байдън заяви, че е готов на важни компромиси по въпроса с миграцията по границата на САЩ с Мексико, предаде Франс прес.

Въпросът за границата не случайно изниква тук. Членовете на Конгреса не успяват да се разберат относно помощта за Киев, защото консервативните конгресмени поставят като условие за тяхното одобрение за отпускането на тази помощ затягане на миграционната политика на границата с Мексико - нещо, което демократите отказват да приемат.

Байдън спомена за хипотезата за руска атака срещу страна членка на НАТО, което би предизвикало влизане във война на САЩ и следователно би довело до сражения между американски и руски военни.

Ако двете камари на Конгреса не подкрепят продължаването на американската финансова помощ за Украйна и тя пресъхне, това ще бъде катастрофален сценарий за Киев, отбелязва Франс прес.

И докато се чака решението на Конгреса относно продължаването на финансовата помощ за Украйна, Вашингтон обяви днес нова военна помощ за Киев в размер на 175 милиона долара, които ще бъдат взети от резервите на изпълнителната власт. Тази помощ включва оборудване за противовъздушната отбрана, ракети и артилерийски боеприпаси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още по темата: САЩпутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ще помогнат ли краварските парички срещу "нечестните" изобретения на руснаците?: https://dzen.ru/video/watch/656b881ae5a48b4a9b3cf123
68
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Зе-просякът се отказал да се моли за финансова помощ на брифинга, защото нямало на кого. Всички републиканци демонстративно станали и си тръгнали, за да не слушат воплите му.
67
6
 
13
 
! Отговори
И се пророди преди 5 месеца
В човешка форма Дяволът. Това е Байдън - зло създание.
66
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тоя яко се е фашизирал... човешка мумия!
65
3
 
8
 
! Отговори
Фитьо преди 5 месеца
Все едно слушам речите на Зеленски,са че днес близо половината укри искат мир,а преди година близо 90% искаха победа над Русия,което говори защо са на този хал.И става въпрос за укрите на Киев,останалите на Русия от 2014 не признават властта в Киев.А Байдън да се не плаши,Русия превзема само други народи,влезли първо те у нея.Укрите на Киев не са друг народ и сами ще си решат.
64
4
 
10
 
! Отговори
мери крисмъс преди 5 месеца
по коледа трябва да виждаме добрия старец, а на снимката гледаме един откачен от злоба франкенщайн!
63
1
 
0
 
! Отговори
! преди 5 месеца
До :DМокри сънища, а? :)
62
6
 
4
 
! Отговори
:D преди 5 месеца
Блиц им спряха рекламите, заради руска пропаганда. Да се готви днес бг.
61
5
 
13
 
! Отговори
ЧЕСТНО КАЗАНО преди 5 месеца
Честно казано вече ми е писнало да ме управляват прислужници на краварите , слуги на евроджендърите и особено от онези вонящи атлантици Паситата/баща и син измамници/.БГ се превърна в краварска колония и загуби всякакъв суверенитет.Отново сме продадени от подлите политици ,които търчат до ФАЩ за да получат потупване по гърба.ЕС се разпада за кеф на краварите , а сметките от безумните санкции срещу Русия ги плащаме всички.Краварското робство вече не се търпи.
60
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На снимката Путин е отзад, ама не се вижда защото е по нисък на ръст.
59
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен - А на тебе каква ти е раша ве мекотело .
58
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Деменцията и Наркомана - Демократи Номер Едно на Планетата :)
57
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Каква ти е Украйна, ей, изкуфял дъртак!
56
25
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 5 месеца
В случая Байдън е напълно прав.Избеснялото Жуже няма да се задоволи с Украйна.Рускофашистката зараза трябва да се ликвидира в зародиш.
55
19
 
4
 
! Отговори
ru.izрodi . com преди 5 месеца
Не му викайте мyмия! Мyмии има само в Египет и Москва!
54
3
 
5
 
! Отговори
Западняк преди 5 месеца
До 56. Този филм сме го гледали. СССР сума ти години е...аваше ...амата на "загниващия" запад. И сега къде е?
53
18
 
6
 
! Отговори
Русофоб преди 5 месеца
До 56. Мокрите кремълски сънища са безплатни. Дерзай, ушшанко.
52
18
 
6
 
! Отговори
ru.izрodi . com преди 5 месеца
Байдън винаги може да изкара каре асове от ръкава
51
16
 
6
 
! Отговори
ru.izрodi преди 5 месеца
Байдън винаги може да изкара каре асове от ръкава
50
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Операцията се нарича Майдан - 3. Тя е насочена към смяна на президента. Може би не чрез убийство. Ще използват всякакви средства, с които разполагат", казва Зеленски по адрес на руската страна. Според данните на украинското разузнаване в операцията "Майдан - 3" става въпрос за внасяне на разкол в украинското общество и предизвикване на хаос в страната, за да бъде дестабилизирана.