Ердоган с остра критика към САЩ: Справедлив свят е възможне, но без тях

Според него Съветът за сигурност на ООН трябва да бъде реформиран
9 дек 2023 17:00, Нели Христова
165
Ердоган с остра критика към САЩ: Справедлив свят е възможне, но без тях
Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отправи остри критики към САЩ, които блокираха приемането на резолюцията на Съвета за сигурност на ООН, настояваща за хуманитарно прекратяване на огъня в Газа, като заяви, че "справедлив свят е възможен, но не и със САЩ", предаде турската телевизия Хабертюрк, цитирана от БТА.

"В Съвета за сигурност на ООН има пет постоянни членове и временни членове. Но за съжаление, прекратяването на огъня беше отхвърлено само с гласа на САЩ. Единствено. Възможна ли е такава справедливост?", попита турският президент в изказване на проява в Истанбул.

Според него обаче "справедлив свят е възможен, но не и със САЩ", които "подкрепят Израел с парите и боеприпасите си".

"Съветът за сигурност, чието задължение е да защитава световния мир, се превърна в съвет за защита и закрила на Израел. Нямаше решение за прекратяване на огъня поради ветото на САЩ. Въпреки че 13 държави казаха "да" на резолюцията, резултатът не се промени. Фактът, че светът е по-голям от 5, беше осъзнат за пореден път", каза Ердоган.

Турският лидер отново заяви, че Съветът за сигурност на ООН трябва да бъде реформиран, защото, както отбеляза, "с тази ООН, с този Съвет за сигурност на ООН, човечеството не може да стигне доникъде".

"След Газа нищо не може да продължи по стария начин. Касапите от Газа трябва да отговарят за престъпленията си срещу човечеството пред международни съдилища. Рано или късно това ще стане. Ние ще следим този въпрос", каза Ердоган и се зарече, че Турция ще продължи с усилията си, "за да не се повтори това, за да не се размине на тиранина".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
9
 
! Отговори
Хахаха преди 4 месеца
Според сайта happyness- Българите сме първи по нещастие в ЕС.Бих допълнил..,че ,ако имаше допитване кои народ най-силно ненавижда и мрази политиците си , това безапелационно ще бъдем ние българите
95
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Джавид Бей: Финансов министър при Талаат. Емануел Красов: Еврейски пропагандист на младотурците. Владимир Жаботински: Руски болшевик - евреин, преминал в Турция 1908г. Издател на вестника "Млада Турция". Мустафа Кемал Ататтюрк: Евреин ор Сефардитско потекло. Ататюрк е учил в еврейско училище, наричано Шемси Ефенди, ръководено от евреина Шимон Цви....
94
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кемал "Ататюрк", взема властта! Евреите болшевики снабдявали младотурците! 1920г. еврейските болшевики дават на Ататюрк 10 милиона златни рубли, 45000 пушки и 300 картечници. 1920г. Ататюрк окупира пристанището Баку, отстъпвайки го 5г. по-късно на еврейските болшевики. И Ротшилдови вече имат "Баку оил къмпани", на болшевишка, еврейска територия. Кои бяха евреите малдотурци? Талаат Паша: Вътрешен министър на Турция, по време на Първата световна война. Главен архитект на Арменския геноцид.
93
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хъхъ, поредното диктаторче терорист който плаче за терористите от Хамас !За какво изобщо го отразявате този ?
92
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Българите сме първи по нещастие в ЕС
91
7
 
10
 
! Отговори
бг смешки преди 4 месеца
ми прав е !
90
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Справедлив свят никога не е имало, няма и няма и да има със или без САЩ. За да има справедлив свят първо требе да се изтепат всички лоши по всички линии на лошотия. но това няма как да стане.
89
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 89 Маярикий, от много рано си се набол с хероиновата игла бре!
88
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Щом е "възможнЕ" нема проблеми
87
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Робство, Тероризъм и Ислям! Исторически корени и съвременна заплаха. Adapted from Dr. Peter Hammond's book: Slavery, Terrorism and Islam: The Historical Root and Contemporary Threat! ИСЛАМА не е религия, не е култ. Във цялата си форма това е цялостна, тотална форма на живот. ИСЛАМА има религийна, политическа, економическа, социална и милитарна компоненти, Религийният компонент е главният и на него са подчинени останалите компоненти!
86
3
 
3
 
! Отговори
Остап Бендер преди 4 месеца
Не си толкова хитър, ефенди !
85
7
 
12
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 месеца
до 88 Аз съм живял 15 години сред потурчени българи в моето село. Знам им манталитета до мозъка на костите им. Говори ти сладки приказки, ще те почерпи, ще те приюти, ще се бие за теб до кръв (на думи), но стане ли въпрос за България или Турция и започват да дават заден. Тоест потурчения българин никога е нямал за родина България, а Турция и тайно си мечтае някога България пак да стане турска територия! Това е истината!
84
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не плюй в кладенеца, от който си изпил толкова много вода!! Иначе Русия отдавна щеше да те размаже пак и пак и паккккк
83
9
 
7
 
! Отговори
Имп Маярикий преди 4 месеца
Турция рано или късно ще си основе свое НАТО! И ако в него са Пакистан с ядрените ракети, Индонезия и Иран. Тежко им горко на евреи и християни. Просто им трябва време за да се отърват от зависимостта си от запада за оръжия и високи технологии. Демек пак ще има Халифат и халифа пак ще е турчин. А папа няма да има. Е може нейде в Бразилия или Аржентина.
82
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Този е троен агент, не го слушайте!! И с Америка и с Русия и с всички, само келепира гони!
81
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 86 Разбира се че ще е срещу нас славяните. Още преди 18 години когато Сидеров учреди Атака каза че мечтата на Ердоган е да осъществи Пантюркистката дъга. Тази дъга минаваща през Косово, през нашите Родопи и стига до Истнабул. Нека да е луд иначе Сидеров за краварските скаааапаняци у форума.
80
5
 
3
 
! Отговори
леля чичо преди 4 месеца
не вярвам на ердо лисицата, троен агент но той ще е с англосаксите винаги и против славяните
79
6
 
6
 
! Отговори
Атмаджа преди 4 месеца
С подобни думи Ердоган рискува да последва съдбата на Саддам и Кадафи.
78
4
 
4
 
! Отговори
Швейк преди 4 месеца
Ердоган нарочно се подмазва на Путин и на ***. Интереса му клати феса.
77
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На Турция и бяха нужни " едва" 67 години " членство" в Американското НАТО,за да Прозрат че Америка е един голям Лицемер!-:) Питам се,колко " векове" ще са ни Нужни на самите нас???-:(