Самолет се разби на магистрала във Флорида, има загинали

И двата двигателя на машината се оказали извън строя
10 фев 2024 09:24, Елка Василева
21
Самолет се разби на магистрала във Флорида, има загинали
Кадър: YouTube

Двама души загинаха при опит на малък самолет да извърши аварийно кацане на междущатската магистрала 75 в югозападната част на американския щат Флорида, предаде Асошиейтед прес.

Федералната въздухоплавателна администрация (ФАА) на САЩ съобщи, че става дума за самолет "Бомбардие 600 Чалънджър", и уточни, че на борда му е имало общо пет души, когато вчера следобед местно време опитал да извърши опасното приземяване.

Машината излетяла от летище в Охайо и по план трябвало да кацне в град Нейпълс, Флорида някъде около времето на катастрофата.

Пилотът получил разрешение да се приземи на писта, но отговорил, че самолетът няма да успее да стигне до нея. "И двата ни двигателя са извън строя", се чува да казва той на запис от разговора, цитиран от местното издание "Нейпълс дейли нюз".

Контролата кула загубила връзка със самолета, а летищни работници видели от магистралата, която се намира само на няколко километра, да се издига пушек, каза представител на ФАА. По думите му на мястото били изпратени пожарни, а от отломките от самолета били извадени живи трима от общо петте души на борда му.

От местното шерифство потвърдиха, че са загинали двама души, но засега не е ясно дали жертвите са хора от самолета или са се намирали на земята при разбиването му.

Федералната въздухоплавателна администрация и Националният съвет за транспортна безопасност на САЩ ще разследват случая, като разследването ще бъде оглавено от съвета.

Южното платно на магистралата остана затворено за през нощта.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 2Друго си е да си мислиш, че знаеш и да изпляскаш накоя глупост. Точно Бомбардие си е С ударени е на е. Името е от Арман Бомбардие.
17
0
 
1
 
! Отговори
Очевидец преди 2 месеца
Проблема е , че в Нейпълс летището е в самия град и самолетите прелитат ниско за излитане и приземяване. Градът се разраства много и това летище , което е само за малки частни самолети остана в центъра . А частните самолети стават все по-големи и пистата не достига . Този самолет очевидно е имал проблеми , но това не се случва толкава често , като пътните катастрофи . Видях пушека в петък , не е нещо изключително .
16
0
 
2
 
! Отговори
Рв преди 2 месеца
До 15Ами да забранят о колите тогава, там всеки ден стават хиляди фатални катастрофи. Кво ще кажеш? Доста по- малко инциденти има в авиацията, не мислиш ли?
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това са малки самолетчета, не големите самолети с пасжери, за които си мислите. Често ги карат самите им собственици и за съжаление има доста такива случаи. Трябва по-голям контрол или направо да ги забранят.
14
0
 
1
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 2 месеца
Да откажат двата двигателя ми прилича повече на саботаж.
13
0
 
1
 
! Отговори
Рв преди 2 месеца
Алекс, може ли да е ударил птици? Летя от 20 години и не веднъж съм удрял , за щастие не фатално за машината.
12
1
 
5
 
! Отговори
Оня преди 2 месеца
А ние от тези си поръчваме самолети! Добре че са само на хартия поне да не ни падат по главите!
11
3
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Отказ и двата двигателя говори за крайно занемарена поддръжка.Проблемът с авиационната безопасност в САЩ е сериозен.Или самолетът е дефектен по рождение/737 MAX/ или поддръжката не е на ниво.
10
1
 
0
 
! Отговори
Един преди 2 месеца
Кеф а русофилите
9
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Богата държава подари липсата на коммунета, имат хиляди частни самолети и се случват произшествия, нормално е. Двигателите могат да откажат от ято птици, но според родната копейка, това е пример за неработеща демокрация, измамници и тн. Гледайте си *** - там 90% са на външни тоалетни и на самолет не са се качвали никога.
8
10
 
3
 
! Отговори
Меркел преди 2 месеца
в щатите е разрешено оръжието пиенето и друсането да караш дори самолет и това е истинската демокрация за която се бори цял свят ли ?
7
4
 
14
 
! Отговори
По същество преди 2 месеца
Тия американски ютии падат като камъни от небето.
6
5
 
7
 
! Отговори
ПП ДБ преди 2 месеца
Как може да не е обвинен Путин за това ?Сега помощи за америкатците веднага
5
1
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 месеца
Аз на хиляди испанци,латиноамериканци и църнокожи съм обяснявал многократно,че не стават за пилоти .Имах един познат арабин.Плати си диплома за граждански летец . Пушеше нон стоп хашиш в кабината и най-накрая отворил един от люковете на машината и фръкнал да търси алах . Нема го вече . Хайде бе Тръмп,връщай се в Белия дом,че искам химизиране на евреите.Да живее Израел!
4
8
 
5
 
! Отговори
Стефан преди 2 месеца
Добро утро !И днес се събудихме с добра новина!Дай Боже всеки ден !Усмихнат ден Ви желая !
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Що падат самолетите на богатите. Маса пари даваш и накрая и двата двигателя извън строя. Измамници.
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Самолет Бомбардие??? Вие на хероин ли сте, някакъв френски превод на името Бомбардиър ли е това? ГлОпендери!
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пак ли Путин