Хейли с първа победа срещу Тръмп на първичните избори на републиканците

Тя все още има малки шансове да надделее за номинацията
4 мар 2024 08:19, Елка Василева
84
Хейли с първа победа срещу Тръмп на първичните избори на републиканците
Снимка: архив, БГНЕС

Бившата представителка на САЩ в ООН Ники Хейли постигна първата си победа срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп в първичните избори за президент на Републиканската партия през 2024 г., предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Още по темата
Хейли спечели надпреварата във Вашингтон, окръг Колумбия, с 62,86% от гласовете срещу 33,22% за Тръмп, съобщиха от Републиканската партия на окръг Колумбия късно тази нощ. В изборите участваха общо 2 035 републиканци.

Смята се, че Хейли, която е смятана за по-умерена от Тръмп, все още има малки шансове да надделее в крайна сметка срещу бившия президент при осигуряването на републиканската номинация. Но Тръмп е спечелил всички първични избори досега, включително в родния щат на Хейли - Южна Каролина и е почти сигурно, че именно той ще се изправи срещу президента Джо Байдън на президентските избори през ноември.

Преди първичните избори във Вашингтон, окръг Колумбия, Тръмп вече беше събрал 244 делегати срещу 24 на Хейли. Победата ѝ в столицата на страната ще добави само 19 към общия ѝ брой.

Въпреки това Хейли даде знак, че ще остане в надпреварата поне до "супервторника" тази седмица, когато гласуват 15 щата и една територия.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
6
 
2
 
! Отговори
ГАВАРИТ МОСКВА преди 2 месеца
Едиствената причина поради която Путин все още не е заповядал атака с ядрени оръжия по натовските държави е надеждата му, че на власт във Вашингтон ще се върне г-н Тръмп и така света ще стане нормален!
32
0
 
0
 
! Отговори
до 29 преди 2 месеца
Много добре знаем. И знаем също, че вие сте проблема, а не решението. Всичко лошо се крепи и прогресира, на такива като вас. Ако нямаше такива като вас, нямаше да има Путин и война.
31
3
 
7
 
! Отговори
едно ангелче ми каза преди 2 месеца
Тръмп е единсвената надежда за спасение на човечеството от задаващия се ядрен апокалипсис!
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Aйge нeмa нyжga...
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 26 - Да избираш между Нинова и Христов... Е наказание.
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До до 17. Абе какви политически спектри и демокрации бе вие знаете ли на кой свят живеете ?
27
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До запознат Не знам колко си "запознат". Защото ако беше, щеше да знаеш, че Щатите с висок БВП на глава от населението - Калифорния, Ню Йорк - неизменно гласуват за демократите. Както и обратното: Бедните щати по правило гласуват за републиканците.
26
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Джендаросани", "тротинетки" - като смелиш и опростиш света за невежата, той веднага се превръща в задълбочен познавач на света и политиката. Таака се живее по-лесно, нали? По речника ще го познаете.
25
11
 
0
 
! Отговори
до 22 преди 2 месеца
Това е точно така. Попитайте произволен фен на Възраждане, например, кой поне малко предпочита, Нинова или Хрито Иванов и ще ви стане ясно. От комунист най-лесно се става путинист. Не очквайте някой, който чете много книги (без картинки), да припознае и гласува за Костадинов.
24
2
 
13
 
! Отговори
запознат преди 2 месеца
И там като в БГ! Столицата гласува за джендаросаните! Те освен на бюро, на друго не могат да работят! Изолирайте окраг Колумбия и ще видите как ще умрат от глад! Между другото и в София би се случило същото!
23
5
 
0
 
! Отговори
Ром"с преди 2 месеца
Досега не е имало жена-президент на САЩ,дали в това трудно време за САЩ и таз взривоопасна световна обстановка ,дали ще й разрешат от "вътрешният бомонд" на САЩ да оглави СТРАНАТА!?
22
3
 
0
 
! Отговори
до 17 преди 2 месеца
Политическия спектър винаги е 360 градуса. Крайно дясното винаги граничи с крайно лявото и така е от началото на политическите партии. В една развита демокрация, винаги комунистите са най-близо до крайнодесните. Социалдемократите предпочитат да сътрудничат с дясно център, а не с комунистите. Баш комунистите се "иманципираха" с крайнодясното, поради липса на друг разумен ход. Справка - Путин в Русия, Възраждане в България. По света, примерите са фашистите и националсоциалистите през 20 век.
21
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вашингтон е пълен с афроамериканци, около 2/3! Как мислите,че рните да гласуват за бледоликият нацист Тръмп.
20
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не е само в България тая шизофрения. Живял съм в Щатите и там по принцип Тръмп се подкрепя предимно от бачкатори на почасово заплащане, каубои и аграри, всичката тая недоучена провинциална маса от Юга, повече известна с не особено ласкавото "реднеци". И обратно - професори, известни учени, специалисти подкрепят демократите. Излиза, че крайнодясното се подкрепя най-вече точно от тия, които нямат интерес от избирането му.
19
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 15Защо НАТО все още съществува? Правилен човек. Как да не му стиснеш десницата?)))Защото държавите това искат. Ако го нямаше НАТО, Западните обещества щяха да създадът друг военен съюз, което обесмисля разпускането на НАТО.
18
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тръмп подобно на 2020 г. ще гледа Белия дом отвън!
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 9 - Хора му говорят за крайно дясно, че се надига и е проблем , ама на него комунистическа партия му се предвижда... Аз за по-гилям комунизъм от ESG не се сещам.
16
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ники Хейли ще бъде или вицепрезидент или по - вероятно държавен секретар. Републиканците няма да оставят Тръмп да си развева перчема без контролно и да съсипе външната политика на САЩ.
15
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Днес водоразделът не е м/у капиталисти и комунисти. Вчера баш-капиталистът Мъск зададе въпроса: Защо НАТО все още съществува? Правилен човек. Как да не му стиснеш десницата?
14
0
 
15
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 месеца
Американската столица е като другите западни-място където се събират всякакви пар*азити.