Реална опасност Украйна да рухне, ако помощите от САЩ се забавят

Европа не може да замести Щатите, твърди Керемедчиев
274
Реална опасност Украйна да рухне, ако помощите от САЩ се забавят
Снимка: БГНЕС

Ако помощите за Украйна продължат да се бавят, то има реална опасност тя да рухне като държава. Видя се, че Европа, за съжаление не може да влезе в обувките на Съединените щати и се задъхва. Заради предизборната кампания в САЩ горещи конфикти започват да се преобръщат и то не в полезна за Съединените щати посока. Франция използва своята мощ - ядреният потенциал, който притежава - първо, да играе по-твърдо в защита на Украйна, но в същото време да остави вратата отворена за разговори с Кремъл. Това каза Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи, в предаването "Клуб Investor" на Bloomberg TV Bulgaria.

Това, което прави Макрон наподобява това, което прави Путин. Действа се агресивно, но в момента, в който по някакъв начин усети някаква заплаха или натиск, казва - да, но ние винаги бихме играли ядрената карта за наша защита.

"Това наистина е висш пилотаж - от една страна показваш мускули и сила, като ядрена страна, която може да се изправи срещу всяко предизвикателство. Както виждаме нямаше реална заплаха към Франция. Имаше заплаха, че ракетите щели да стигнат чак до Великобритания, до Полша и до къде ли не, но за Франция няма нито дума".
Франция използва тази своя мощ, ядреният потенциал, който притежава - първо, да играе по-твърдо, но в същото време да остави вратата отворена, добави Керемедчиев. "Тя казва: "Да, ние сме готови да защитаваме Украйна. Заставаме зад нея. В това число и с въоръжените си сили. Но от друга страна сме отворени за диалог с Русия и оставяме вратата отворена". 

Опитите да се свали Зеленски са цел на руската армия и Кремъл още от първия ден на войната, каза още гостът. Това е ясно и няма нищо изненадващо в атентатите срещу него, но също така "е видно, че той еднолично ръководи украинската армия".

"Неговото отстраняване, ако се случи, би ударило моралът на украинската армия, а от друга страна би обезглавило административния капацитет на украинската държава. За това Зеленски е един от най-пазените в момента хора на Земята, за да може да продължава бързо и еднолично да взима решения, които да променят политиката на бойното поле".

Русия определено бърза да напредне на бойното поле, давайки стотици жертви в това число и цивилни, каза Керемедчиев. "Видимо е, че Русия иска на всяка цена ако може това лято да достигне до границите на самопровъзгласилите се републики и по този начин да ги завладее изцяло". По думите на събеседника "това всъщност е победата, за която говори Путин" в своите последни речи.

"Путин ще счита за победа "реалното освобождаване", както той го нарича, на тези самопровъзгласили се републики. Цялостното им завладяване и присъединяването им към Руската федерация".

А що се отнася до Украйна, тази помощ наистина бе много забавена от САЩ, но пък Пентагонът наистина намери други начини да снабдява Украйна с оръжие, като предоставяше оръжие на трети страни, които го прехвърляха към Украйна, като даже и Южна Корея се включи по този начин, посочи гостът.

"Това, което виждаме, е много тежка ситуация на фронта. Видимо е, че в момента Украйна изостава от активността и има много голяма вероятност, ако постъпленията се забавят още, реално да се срине целият капацитет на украинската армия и на украинската администрация, защото има опасност Украйна да рухне като държава".

Видя се, че Европа, за съжаление не може да влезе в обувките на Съединените щати, изтъкна анализаторът. "Байдън в един момент каза, че по-скоро това е европейски проблем, но се видя, че Европа се задъхва. Отделни държави започнаха по единично да изпращат средства, но общата европейска структура започна да се задъхва и да буксува".

"През втората половина на тази година се очаква Унгария да поеме и председателството на Европейския Съвет и това предопределя също, че и занапред се очаква европейската външна политика да бъде още по-беззъба".
Груба грешка на президента Байдън е да бави въоръжението, което е одобрено за изпращане на Израел. Той се огъна под натиска на протестиращите студенти и на либералите, които искат ограничаване на действията на Израел. Но това, което бе спряно като доставки са високоточните системи за поражение, като в същото време САЩ продължава да доставя високоефективни, с ниска себестойност, но нанасящи огромни поражения бойни системи. Спират се високотехнологичните и прецизни дронове, а точно по този начин могат да се намалят жертвите, обясни гостът.

"Байдън отново наля вода в мелинцата на Тръмп. Той каза: заставаме желязно зад гърба на Израел, но в същото време се огъна. Това е грешка, защото Израел така или иначе ще довърши тази операция, защото Натаняху иска да излезе с някакво лице от тази каша", подчерта събеседникът. "САЩ и Байдън са в предизборна кампания от нея страда и Украйна, страда и Газа, и ситуацията в Южнокитайско море.  Заради предизборната кампания горещи конфикти започват да се преобръщат и то не в полезна за САЩ посока".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още по темата: УкрайнаСАЩЕвропа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна , вече имат носителите на ядрения боен заряд--"АТАКАМС"--самите заряди се зареждат за часове!...АКО Я НЯМА УКРАЙНА --- И РУСИЯ , НЯМА ПРАВО ДА СЪЩЕСТВУВА! ТОВА Е ПРОСТАТА ЛОГИКА НА НЕЩАТА--ЗАЩОТО МНОГО ПАРИ ВЕЧЕ , СА ХВЪРЛЕНИ ТАМ!
190
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дзиленски бил един от най-пазените хора на Земята и бързо и еднолично вземал решения - най-глупавото нещо на света. Да не би да е изучавал военни науки за да е способен главнокомандващ ? Защо му давате думата на тоя въобще ?
189
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В. момента по нова дават някакъв от есесовец казва че Русия била загубила 400 000 военни ,а украинците били герои )тоя лъже точно обратното големите загуби са украинските фашисти ,долу НАТО ,сащ,ЕС и украинските фашисти))
188
0
 
6
 
! Отговори
ароматния пръч преди 1 месец
Мечка цапардоса петел по главата и го глътна наведнъж!
187
0
 
9
 
! Отговори
запознат преди 1 месец
До Анонимен 192,Дали нямаше!? Айде ходи да питаш местните в бившия украински регион Донбас колко лесни са били за тях времената от 2014 до 2022г.!
186
0
 
13
 
! Отговори
Тео преди 1 месец
Ако Путин искаше Зе мъртъв, последния щеше вече да е при свети Петър(или аналога мунори евреите, ако има такъв). Но реално защо да си цапа ръцете? Преди няколко дни хванаха трима от неговото обкръжение, които искаха да му светят маслото, и веднага ги обявиха за руски шпиони, които са следени още отпреди началото на войната(това беше велико)! Та ... тези ги хванаха, защото най-вероятно са следвали българската приказка - един повек - хайдутин, двама - чета, трима - чета с предател!
185
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Минобороны подтвердило освобождение послков Гатище, Красное, Мороховец и Олейниково в Харьковской области
184
0
 
12
 
! Отговори
А на бас че : преди 1 месец
На фронта тоя пръв ще напълни гащите и ще се предаде на рашките....
183
0
 
8
 
! Отговори
амебата пак на : преди 1 месец
..."експертно" се изходи по въпроса...
182
0
 
8
 
! Отговори
изключителен преди 1 месец
...безгръбначен индивид....
181
0
 
10
 
! Отговори
"експерт" преди 1 месец
...поЛИЗАНЕиСЛАГАЧЕСТВО...
180
0
 
10
 
! Отговори
Академия на МВР преди 1 месец
Тая категория майкопродавници ги наричаме агенти за влияние......
179
0
 
8
 
! Отговори
Щирлиц...ха-ха-хи преди 1 месец
По публикацията работи:агент на "Козяк" !
178
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
само Путин може да ни спаси от паветножълтата дерастия
177
0
 
10
 
! Отговори
балалайкаджия преди 1 месец
Ако толкова е ербап да взима пушката и да ходи в Украйна за пушечно месо на Zеления потник и там в Донбас на воля да си крещи:СЛАВА КОКАИНА!!!Такива пишман войнолюбци са пълниНещастници!!!
176
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пишман експерти се изхождат по всяка тема. Рашистанците ядоха и ядят nишките при новтата си жалка попитка да вземат Гарков. Щели да правят санитарна зона, но получиха звездюлей. Видяхте ли оная многоетажка в белгород как се срути по средата, а фашисткия управител на белгород мънка по телевизията как белгордоци изживявали трудни времена. *** въпрос към изфаканите друзя - защо нямаше трудни времена преди 24.02.22?
175
1
 
15
 
! Отговори
ДА СИ ГО КАЖЕМ преди 1 месец
Украйна вече е "рухнала" - социална разруха, демографска разруха, икономическа разеуха, финансова разруха. И на фронта Украйна ще бъде победена при всички положения - изброените четири разрухи, сами по себе си определят изхода от войната, колкото и да се помпят с оръжия.
174
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аман от "дипломати"! Седнал да се прави на разбирач! Оставиха една жалка Македония да ни се качи на главите, тръгнал да бистри международното положение! Оправете първо нашата ***, после се кахърете за чужди държави! Нещастници! Само лапате високите заплати, а полза от вас за държавата - никаква. Само бели можете да правите!
173
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Егати държавата, щом такива като този са били и ще бъдат на високи постове! Бистрят "международното положение", а България и нейните интереси изобщо не им е на дневен ред.
172
0
 
28
 
! Отговори
О слабоумни уроде преди 1 месец
О слабоумни Уроде защо не се срамуваш да се наричаш специалист ! Нима до вчера вие не се смеехте че Русия краде перални за чипове за да си прави ракети? О гнусни уроде скоро ще бъдете на-гъ-зени на смъртния олтар всички Петковци Асеновци Бойковци Ивановци всички Гномове и Шишкъни