САЩ е на крачка да легализира марихуаната на федерално ниво

Байдън: Никой не трябва да влиза в затвора само, защото използва или притежава марихуана
17 май 2024 16:22, Инна Ангелова
42
САЩ е на крачка да легализира марихуаната на федерално ниво
Снимка: Herbal Hemp от Pixabay

От администрацията на президента на САЩ Джо Байдън официално предложиха марихуаната да бъде легализирана на федерално ниво.

"Никой не трябва да влиза в затвора само, защото използва или притежава марихуана. Точка!", заяви президентът Джо Байдън в специално видеобръщение.

В Съединените щати марихуаната е класифицирана като опасен наркотик от 1970 година. Това означава, че заедно с други наркотици като екстази, хероин и Ел Ес Ди тя не може да се употребява за медицински цели. Предложението на Белия дом е тя да бъде класифицирана като по-малко опасна субстанция и да влезе в една група с кетамина и обезболяващи като кодеин.

Обявявайки марихуаната за легална, от Белия дом се опитват да спечелят доълнителни гласове за Джо Байдън на предстоящите избори, които са през ноември.

Проучване на общественото мнение показва, че 88% от американците смятат, че марихуаната трябва да бъде легализирана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от Русия
Приятелство без граници: Пекин обаче не иска да е зависим от военната машина на Русия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
1
 
! Отговори
Професор Мирчев преди 1 седмица
от марихуана са умрели безброй много хора.Документно доказано.Починалите до един са починали от нанесен милиционерски побой за притежание на марихуана.В документите се водят официално ,,наркотично вещество".
37
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сатанинска държава сатанински нрави жалко че на долара пише боже пази америка в кой бог вярват сатани
36
0
 
4
 
! Отговори
До 38: преди 2 седмици
Едно време живях няколко години в Канада. Още преди 15г там беше пълно с пушачи на марихуана, а полицията се правеше, че не ги вижда. Питах един местен от френско-говорящите защо това нещо с отвратителния мирис е толкова разпространено, а той ми отговори директно - алкохола при нас е толкова скъп, че е почти недостъпен за бедните. Една бутилка бира 1л от най-евтините беше около $5 за да се напиеш, а с $5 можеше да си купиш марихуана за поне 20 пъти пафкане. Така, че ти си много прав.
35
0
 
5
 
! Отговори
Дрт Пъън преди 2 седмици
Кифтетата станаха скъпи. Дори и тези правени от кайма с изтекъл срок на годност. Бирата кара хората да ходят да пиккаят а не да гласуват. Така че за следващите избори фас трева ще е стимула за гласуване. Хем като е напушен гласоподавателя, няма мисъл, за кого гласува и какви кражби и далавери е правил гусин кандидата Народен . По тая схема дори и Черепа , може да влезе в Народното Събрание а Шиши да стане Президент. Легализирайте лечебната трева и веселите гъби. Само те ни липсват.
34
1
 
3
 
! Отговори
Ютуб преди 2 седмици
Филаделфия, Кенсингтън Авеню. Американска действителност. Скоро и в България.
33
1
 
1
 
! Отговори
До 33 преди 2 седмици
Хората се друсат още от първия ден от както са се пръкнали на тая планета! Наркотиците са едно първите открития на хората. Още преди да открият огъня са открили наркотичните растения. Първо са открили магическите гъби защото те действат в сурово състояние при директна консумация. По късно са открили мескалиновите кактуси, листата на коката и салвията и др. След откриването на огъня се научават да пушат марихуана и тютюн. А после почват да извличат ДМТ и производните.
32
4
 
3
 
! Отговори
В тая държава преди 2 седмици
За съжаление дрогата им е утеха на хората и не са виновни те за това!!!А вие червена из мет която утищожи държавата разграби я и превърна хората в бели роби!!!
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да живееш за емиграция и легализация
30
2
 
6
 
! Отговори
Болно БеГе преди 2 седмици
Общество с промити мозъци от комунизма най големите престъпници които убиваха и без наркотици.
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Засегнатите хора, юноши от наркотици, трябва да ви съдят и то за големи суми, а със сумите от обезщетението , да бъдат пращани в клиники за лечение, да ви съдят за увреждане на здравето им, изследвания има предостатъчно и са публични, не са тайна, че наркотичните вещества увреждат здравето и се стига до смъртни случаи.
28
3
 
8
 
! Отговори
Ха-ха-ха-ха-ха-ха преди 2 седмици
Еми, заминавайте за САЩ, Канада, Германия, Нидерландия - щом там е легална дрогата и е толкова хубаво. Ама няма да заминете защото сте некадърни, мързеливи и лениви наркомани, които нищо не могат в живота, нищо не са постигнали, нищо няма да постигнат освен да дoят нещастните си роднини за пари за дрога. Хайде, чао - достатъчно време изгубих да се унижавам с траша на България. Животът си е ваш.
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако убиеш с наркотици и цел печалба дори и един свой съгражданин, ти си престъпник, ти работиш срещу собствената си държава и население!
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Ха-ха-ха-ха-ха-хаТака ги зарибяват, първо им пробутват по-слаби наркотици, марихуана, след това ги прехвърлят на други наркотици и накрая на тежки наркотични вещества, увреждащи здравето и живота им, смъртни случаи от наркотици има предостатъчно и в изобилие.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 23 - и тва докато го пишеш си си сипал една стабилна чаша ракия и си надул чалгата нали така? Това което си го написал важи за алкохола, хероина, кокаина, анти депресанти и тн, но НЕ и за марихуаната. Никой няма право да е господар на твоето съзнание, ако един човек има нужда да се друса той ще го направи, проблемът не е в него, а в обществото, но това трудно се осъзнава от закърнели мозъци.
24
4
 
3
 
! Отговори
До 22 преди 2 седмици
През комунизма марихуаната не беше забранена! Даже се отглеждаше на нивите защото е ценно растение. Конопа за въжета и чували, листната маса и семената за храна за животни. Не беше популярно да се пуши, но имаше хора които пушат. В България се произвеждаше хашиш. В Някой села дядовците го пушеха в лули. Не беше популярно сред младите. Тогава всички пушеха цигари и пиеха ракия. Имаше наркомани в София които се друсаха с разни лекарства. Аптекарите бяха тогава дилъри и продаваха на черно.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А така, произвеждайте наркотици и се тровете с тях, тровете и населението си, съсипвайте им животите и семействата, направете ги болни, бездомни и просяци, влачещи се от немощ същества и не чувствайте вина за убийството им, рекламирайте наркотици и тровете хората, дали с куршум или наркотик убиваш, това си е убийство, няма ли кой да ги спре окончателно и завинаги наркотиците? Стига!
22
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кво спорите за вреди на марихуаната ?! Вие добре ли сте? Майк Тайсън не е спирал да пуши от 9 годишен до ден днешен и ще излиза да се боксира скоро на 60 години... Снууп Дог цял живот пуши килограми трева за отрицателно време до ден днешен, нещо да му има? Те са толкова много живи примери от всякакви среди, тия долу ми спорят с някви легенди и митове от Каманизма
21
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И в Германия вече се продава и си я отглеждат свободно в саксии. Нидерландия, Испания също.....всички. В Западна Европа никъде никой не преследва лична употреба. Дори Македония я легализира преди 3 години. Само България както винаги е на последно място. Тук все не са разбрали и все се движим 10 години назад от нормалните държави.
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Ха-ха-ха-ха-ха-ха - Напиши и друго в гугъл "медицинска марихуана рак" и започвай да четеш. Дано да нямаш близки болни от тази болест, но всички имащи не е лошо да се поинтересуват по темата.
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Ха-ха-ха-ха-ха-ха - Търсил съм, не намирам хахаха хахаха ... Ако намериш и ако искаш 100 лева, ще ми цитираш тук имена на починалия, дата на смъртта и къде да прочета за това, че е починал от марихуана. И също кой и как го е доказал. Напиши ти в гугъл "медицинска марихуана" и започвай да четеш оли_ГО_френче НЕинформирано. Колкото аз съм изчел САМО за марихуаната, ти толкова текст не си чел цял живот.