Politico: —јў се страхува, че »ран ще ги обвини за катастрофата с хеликоптера на –аиси

Ќе беше луд и въпросът "“ака ли започва “ретата световна война?"
21 май 2024 11:00, »нна јнгелова
81
Politico: —јў се страхува, че »ран ще ги обвини за катастрофата с хеликоптера на –аиси
—нимка: Pixabay

јдминистраци€та на Ѕайдън следи отблизо как »ран реагира на внезапната смърт на сво€ президент, очаквайки статуквото в региона да се запази, като същевременно се притесн€ва, че едно обвинение може да ескалира напрежението с »зраел, пише Politico, позовавайки се на свои източници.

Ќепосредствената политическа несигурност се върти около това кой ще бъде избран за следващ президент, ограничен процес, ефективно контролиран от твърдолинейните духовнически лидери на страната. ѕо-дългосрочни€т въпрос е  е кой ще наследи ’аменей като върховен лидер - –аиси беше потенциален кандидат и смъртта му добав€ повече несигурност при наслед€ването.

Ѕели€т дом внимателно наблюдават »ран и как ще се справ€т с политическата криза. "Ќе залагам на никакви промени в политиката", каза високопоставен служител от администраци€та на президента Ѕайдън.

¬ понеделник от ƒържавни€ департамент на —јў поднесоха "официалните съболезновани€" на »ран за смъртта на –аизи и јмирабдолах€н. √лавни€т говорител ћатю ћилър потвърди, че —јў изпраща подкрепа на »ран и негови€ народ. »з€влението идва на фона на истори€та, ко€то имат двете държави, тъй като са противници от дестилети€.

—лед като »ран поиска помощ от —јў, докато се опитваше да намери останките от хеликоптера, ћилър каза по време на брифинг в понеделник, че са готови да помогнат и това биха го направили по "отношение на вс€ко правителство в тази ситуаци€". "¬ крайна сметка, до гол€ма степен поради логистични причини, не усп€хме да предоставим тази помощ”, каза в съобщението си още говорители€т.

ѕървите часове след като излезе информаци€ за изчезването на хеликоптера, американците нетърпеливо чакаха и се чудеха как катастрофата може да промени динамиката на Ѕлизки€ изток. јмериканците признават, че е имало страх от т€хна страна, че от “ехеран могат да обвин€т т€х или »зраел за саботаж.

ѕред журналисти министърът на отбраната на —јў Ћойд ќстин каза, че "—јў н€мат никаква рол€ в тази катастрофа", както и че ситуаци€та е под подсто€нно наблюдение и че “н€маме никаква представа за причината за инцидента“. «а известно време не беше луд въпросът "“ака ли започва “ретата световна война?", каза един от официалните лица.

«асега ћохамад ћохбер, първи€т вицепрезидент на »ран, изпълн€ва длъжността заместник на –аиси до провеждането на нови избори, пише още изданието. »ранските вицепрезиденти са сравнително слабо известни. Ќо ћохбер вече привлече вниманието на администраци€та на Ѕайдън заради рол€та си в доставката на дронове и ракети на –уси€ за използване във войната в ”крайна.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


81
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
80
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
 во сте се закъхарили има си разследваща комиси€.Ќ€ма как вертолета да не е имал посто€нна връзка с наземен диспечер.»ма си и черна кути€,јко случаино н€кои самолетоносач глътне вода и резултата от разследването ще стане €сен.
79
0
 
0
 
! ќтговори
Ќ€кой преди 1 месец
≈ инциденти стават тези дни твърдо бързо и категорично от високо падна и самолет на Ѕойнг за Ѕангладеш ли беше като има жертва, ранени и убита фламинга не им е стигнал шока и скоростта да изб€гат от това чудовище в небето...
78
0
 
1
 
! ќтговори
Ќ€кой преди 1 месец
ѕърво впечатление Ўолц и —ьодер в  итай. ¬торо Ѕербок в »зраел и ”крайна. “рето ўалмайер при ƒоган. ѕутин при —и. —и в —ърби€. ћного се разщъкаха освен обичайните. —ледователно станаха едно, две неща и предсто€т още. “ова са много умни хора с добри решени€ за доброто на човечеството. ƒоверете им се. Ќай-странните е шестдесет килограмови€т дюнер шиш подарък от ўалмайер за ≈рдоган..... “ова плаши най-много.
77
0
 
4
 
! ќтговори
‘јў преди 1 месец
» да не са виновни,пак са виновни!  –ј¬ј–» ћјЌ»ѕ”Ћј“»¬Ќ»!
76
0
 
3
 
! ќтговори
’а ха ха преди 1 месец
ј не са ли виновни.
75
7
 
6
 
! ќтговори
ћи то или т€х или преди 1 месец
»зраел. Ќе е като да има много варианти.
74
8
 
3
 
! ќтговори
ѕ€н_√ъ преди 1 месец
ћол€, мол€! ƒа се разберем веднъж завинаги! «а международното положение по принцип е виновен кой? ѕо-силно! “очно такааа, ѕутин! ј за положението у нас кой е дежурни€т виновен? Ќе ви чух? ћдаа, Ѕойко Ѕорисов, ми кой друг? Ќикакви американци, евреи, ***, банкери, рептили, билде-милде еди-кви си там да не съм чул, никакви конспирации-монспирации... ѕутин и Ѕойко! јба улеесн€вайте живота ба, другари неолиберали, това да двамата виновници за ¬—»„ ќ пък дали е така, дали не, ***-й-на-та му...
73
6
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ѕоредицата от случайности не е случайност.
72
7
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
¬ъртолета е американско производство. »мат даже и ‘16 от първите още от времето на шаха. ѕрави сметка.  ой е отговорен.
71
9
 
4
 
! ќтговори
’ристо ’ристов преди 1 месец
"ѕред журналисти министърът на отбраната на —јў Ћойд ќстин каза, че "—јў н€мат никаква рол€ в тази катастрофа"" - да б€ха си мълчали, по-щ€х да им в€рвам, че не са замесени.
70
7
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ќай големи€т виновник за наводн€ването на ≈вропа с мигранти се страхува,изказването на памперса за обвинението срещу Ќетан€ху че не може да е геноцид беше подкрепено от десетина човека с ръкопл€скани€ и овации само че не ги показаха неговите поддръжници
69
9
 
8
 
! ќтговори
 у лус преди 1 месец
—јў не са ли обвинили ѕутин ?
68
2
 
0
 
! ќтговори
Dff преди 1 месец
ƒо 62. Ќе беше пво ,а изтребител .
67
8
 
13
 
! ќтговори
007 преди 1 месец
«ащо ли ми звучи малко като гузен негонен б€га.
66
10
 
9
 
! ќтговори
 м преди 1 месец
ѕредстав€м си какъв вой щеше да има,ако хеликоптера беше руски.
65
8
 
9
 
! ќтговори
 м преди 1 месец
√узен............................
64
12
 
15
 
! ќтговори
Ѕќ≈÷ Ѕ√ преди 1 месец
Te и да не се страхуват, »ран ѕј  ще ги обвини! „е кой друг да обвин€т??√ъста мъгла, пороен дъжд, силен в€тър, със суграшица, планински, пресечен терен, с била до небесата, лет€ща 50 годишна талига, с допотопни, повредени или липсващи комуникационни и навигационни системи...Ќ€ма как  –≈-“≈-Ќ»“≈, качили ѕрезидента си в тези услови€, да са виновни! јма ха, €! ¬иновни са —јў! ¬ервайте!
63
6
 
0
 
! ќтговори
≈вразин јлахакбаров преди 1 месец
умрем да четем коментари в които татарски *** дето пълн€т гащите при сигнал "внимание" от системата на √«, плашат с €дрена война колегите си от агенци€та по поддържане на дискусии
62
4
 
4
 
! ќтговори
IQ 3.14 преди 1 месец
а помните ли кога руското пво твърдокацна пълен с пътници 747. щот били шпиони на цру?
61
2
 
2
 
! ќтговори
читалище зар€ преди 1 месец
2 авионосни ударни групи с 15 арли бърка ескорт, френски и английски авионосни групи, турски и гръцки кораби и подводници... всички чакат да ги дострашее от иран, да се почне перестройката от арабистан