—јў: ¬ –афа »зраел не е нарушил "червената лини€" на Ѕайдън

¬ашингтон н€ма да промени политиката си след смъртта на цивилни там
ќбновена: 29 май 2024 09:05 | 29 май 2024 09:05, ≈лка ¬асилева
41
—јў: ¬ –афа »зраел не е нарушил "червената лини€" на Ѕайдън
—нимка: архив, Ѕ√Ќ≈—

Ѕели€т дом осъди смъртта на десетки цивилни граждани в резултат на израелски въздушен удар в –афа, но за€ви, че не планира промени в политиката си в резултат на израелските действи€, предаде јсошиейтед прес.

√оворител€т на —ъвета за национална сигурност ƒжон  ърби за€ви пред репортери, че »зраел не е нарушил "червената лин舓 на Ѕайдън за спиране на бъдещи трансфери на офанзивни оръжи€, тъй като не е започнал, а и —јў не см€тат, че ще започне пълномащабна сухопътна инвази€ в –афа.

ќще по темата
"¬сичко, което можем да видим, ни казва, че те не преминават към мащабна сухопътна операци€ в населените райони в центъра на –афа“, каза  ърби.

 ърби нарече загубата на човешки живот "трагична“ и "ужас€ваща“ и за€ви, че —јў след€т резултатите от израелското разследване на удара, което предполага, че смъртта на цивилните е резултат от вторична експлози€ след успешен удар по двама дейци на "’амас".

"–азбираме, че този удар наистина е убил двама висши ръководители на "’амас", които са пр€ко отговорни за нападени€та“, каза  ърби. "—ъщо така многократно сме казвали, че »зраел тр€бва да вземе всички възможни предпазни мерки, за да направи повече за защита на невинни€ живот.“

«апитан дали ударът ще доведе до н€какви промени в политиката на —јў,  ърби каза: "Ќе мога да говор€ за промени в политиката.“

¬ реч на тържествено събитие във ¬ашингтон американската вицепрезидентка  амала ’арис за€ви: "ƒумата "трагично“ дори не е достатъчна, за да опише“ израелски€ въздушен удар в недел€, който предизвика пожар в палатков лагер в град –афа в »вицата √аза, при който загинаха 45 палестинци, предаде –ойтерс.

ƒумите й, в отговор на репортерски въпрос, б€ха последвани от това, което здравните власти в √аза описаха като израелски танков обстрел на палатков лагер в евакуационна зона западно от –афа, при който във вторник загинаха най-малко 21 души.

¬ъв връзка с войната на »зраел срещу "’амас" Ѕели€т дом за€ви, че е против налагането на санкции срещу ћеждународни€ наказателен съд във връзка с искането на прокурор за издаване на заповеди за арест на израелски лидери във връзка с войната в √аза.

ƒържавни€т секретар јнтъни Ѕлинкън за€ви пред американските сенатори миналата седмица, че е готов да работи с  онгреса по въпроса за санкции срещу съда.
(Ѕ“ј)
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


41
ќще от —јў
—ветовни€т дълг вече е 315 трилиона долара, а какво следва?
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
31
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ћмда. .“очно сега е моментът да се изтрие »зраел от картата...Ќа ‘јў ще им е трудно да поддържат н€колко конфликта едновременно! —амо тр€бва да се обедин€т арабите и всичко ще си дойде на м€стото! „асти от јфрика , –уси€,  итай , цели€ Ѕлизък изток, —еверна  оре€, Ѕразили€ и »нди€ евентуално , просто ще размажат ‘јў, евроджендърите и израелците! :)..
30
0
 
2
 
! ќтговори
«апада краде и убива преди 3 седмици
"ћоже би за много от ¬ас ще представл€ва интерес да научат, че един от най- €рките диаманти, дошъл н€кога от јфрика, е прочути€т диамант «вездата на јфрика и негови€т брат-близнак - диамантът  улинан, не са изкопани, което е обратното на това, което светът знае. Ќамерени са у африкански лечители, едини€т от които бил брутално убит. Ѕил погубен от бели златотърсачи, защото те искали да откраднат диаманта, крас€щ днес скиптъра на британските монарси." (от кн. ѕо —ледите на Ѕоговете, стр.388)
29
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
—трел€ха по болници, училища, джамии, а вие мълчахте. —трел€ха по конвой с хуманитарна помощ - мълчахте. –азстрел€ха журналисти, лекари, хуманитарни работници, а вие мълчахте. ќткриха масови гробове в градините на болниците, но вие не реагирахте.
28
0
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
≈рдоган: —ветът наблюдава варварството на болен, маниак, психопат, кръво€ден вампир на име Ќетан€ху и го гледа по телевизи€та на живо. ’ей, —јў, тази кръв е и по ръцете ти! ¬ие сте толкова отговорни за този геноцид, колкото и »зраел. ’ей, държавни и правителствени ръководители на ≈вропа, вие също станахте партньори в този геноцид, това варварство, този вампиризъм на »зраел! «ащото си мълчите
27
1
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
„ервената лини€ с ѕеевски показва колко са ластични червените им линии. ¬секи вече разбира че войната в ”крайна е договорена между –уси€ и —јў, виждайки колосалните им печалби от тази война. »нтересът им е максимално да се проточи за да има далавери и печалби.  олкото на ѕутин му пука за хората, толкова и на американски€ елит. 750000 жертви на —јў в »рак го доказват .
26
0
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
—јў и демокраци€... къде ви е демокраци€та, че къде донесохте демокраци€, като извърт€хте намеса във вътрешните дела на ”крайна и инсталирахте тоталитарен режим, украинците по-добре ли живе€т, или в  осово където умиратот глад и искат да си върнат сръбско гражданство албанците къде € довл€кохте демокраци€та. ƒемократите јлбин  урти, саудитски€т диктатор и «еленски ли са демократи охохохохоххаахахах хикс хикс ел. или нашите пепейци с идеите за ц€лата власт с 26 дупетата са демократи...
25
0
 
5
 
! ќтговори
—јўперманентно лъжат преди 3 седмици
»зраелски€т удар с 45 жертви в –афа е бил извършен с американски бомби.
24
0
 
10
 
! ќтговори
ѕетър преди 3 седмици
 олкото по бързо чаловечеството се оттърве от тумара ‘јў и »зраел толкова по добре.
23
0
 
10
 
! ќтговори
ƒруг преди 3 седмици
√арван око на гарван не вади! „овешкото в нас е достигнало най долното си ниво на развитие! —ледващата стъпка е масово харакири!
22
0
 
11
 
! ќтговори
√ошо преди 3 седмици
«а —јў н€ма червени линии. “е са богове и над т€х н€ма нищо. ¬реме е за пром€на.
21
0
 
11
 
! ќтговори
Ќа Ѕойдън преди 3 седмици
„ервената лини€ тр€бва да се нарече червен ластик.
20
3
 
14
 
! ќтговори
ƒвулична политика преди 3 седмици
- ј бомбардирахте —ърби€ за много по-малко жертви от бро€ палестинци, които »зраел изби в √аза?!? ƒолни ционисти!
19
1
 
15
 
! ќтговори
’ристо ’ристов преди 3 седмици
 акво ревете? —лед 10 дни 85% ѕј  ще гласува“≈ “≈ да ¬» управл€ват.
18
1
 
17
 
! ќтговори
’ристо ’ристов преди 3 седмици
’ахаха... Ѕайдън си имал н€каква си "„ервена лини€". ¬иц!
17
1
 
19
 
! ќтговори
Ѕай ’ъ преди 3 седмици
Ћицемери !
16
4
 
14
 
! ќтговори
“рениран антисемит преди 3 седмици
«асадете дръвче и погребете евреин. јко искате да оставите по-добър св€т за децата си.
15
2
 
20
 
! ќтговори
”жас преди 3 седмици
 акво лицемерие....
14
19
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
 опейки, »зраел с нищо не е нарушил никакви червени линии в повече от вашата “ерористична€ –ус, така че вие сте последните хора на зем€та, които могат да ги обвин€ват в каквото и да било! ѕърво погледнете “ерористична€ –ус, и след това ако започнете да критикувате не€, имате право да критикувате и »зраел!
13
2
 
11
 
! ќтговори
българина преди 3 седмици
както се казва, щом е еврейско ,все хубаво, стара антисемитска поговорка....
12
4
 
23
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
»звод - докато има жив дори един евреин по лицето на зем€та, родът адамов н€ма да види един единствен ден в мир, покой и просперитет.