След края на COVID-19: Каква е продължителността на живота?

В САЩ сериозно трябва да се борят и със затлъстяването
30 май 2024 21:00, Инна Ангелова
50
 След края на COVID-19: Каква е продължителността на живота?
Снимка: Pixabay

Пандемията от коронавирус, която разклати целия свят, вече си отиде, но последствията от нея остават. Voice of America разказва, че очакваната продължителност на живота на стария континент някак си успя да си върне нивата, които беше достигнала преди пандемията.

Според новите данни продължителността на живота се е увеличила в повечето части на света. Субсахарска Африка отчита най-голямо увеличение през последните три десетилетия.

Последните данни на Европейския съюз, публикувани този месец, показват, че средната продължителност на живота в ЕС през 2023 г. е била 81,5 години. Това е почти едногодишно увеличение спрямо 2022 г., когато пандемията от коронавирус бе вече към своя край.

Voice of America допълва, че в Европа като цяло се наблюдава висока продължителност на живот в страни като Италия, Испания, Швеция, Норвегия.

Неотдавнашно проучване в списание Lancet показа, че в световен мащаб очакваната продължителност на живота се е увеличила с 6,2 години между 1990 г. и 2021 г. – като Източна Африка на юг от Сахара претърпява най-голямо увеличение от около 10,7 години.

Данните, публикувани през март, показват, че средната продължителност на живота в Съединените щати през 2022 г., най-новите налични данни, е била 77,5 години – все още с повече от година по-ниска от продължителността на живота преди пандемията. Данните за 2023 г. все още не са публикувани, пише Dariknews.bg.

САЩ обаче все още не успяват да се възстановят напълно и не са се върнали към нивата преди 2019 година. При тях обаче е ключов и друг фактор - затлъстяването, което всяка година се разраства все повече.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от Русия
Войната в Украйна ли ще даде тласъка на ядрения ренесанс на САЩ?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Трифазно набоденото раково болни cпинове- не е висока -макс до 2г. заминават на некрологa Двуфазните пребодени са следващите зъби клатят и падат дабетно втасват ,а понякога и рязко втасват без причина и ги изписвт напред.
42
1
 
2
 
! Отговори
До Алт. Веганист преди 3 седмици
Интересно, аз не съм ваксинирал и не съм се заразявал. Да се чудиш просто, а?
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Последствията след набождането е средно 20% свръх смъртност при набодените държави. У нас и Румъния сме на минус 14% .Правете си изводите
40
1
 
3
 
! Отговори
bb преди 3 седмици
Правилното начало на заглавие: " след края измислената ковид 19 пандемия" и т.н.
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ковид? Хахаххахаа. Я се...
38
0
 
3
 
! Отговори
43000 преди 3 седмици
Субсахарска Африка отчита повишение защото французите бяха изгонени от там, и терористите, които подпомагаха, бяха избити. След което кланетата на цивилни в региона рязко намаляха, съотв. се увеличи средната продължителност на живота там - напълно нормално.
37
1
 
2
 
! Отговори
Бай Били преди 3 седмици
Ви обещава, че който е оживял след Ковид-19...ще живее с 19г. повече...Хо-Хо-Хо...Майтап бе Уилли...;-)
36
4
 
5
 
! Отговори
силно загрижЕна преди 3 седмици
В България не е много продължителен, но това е и от ДЕМОКРАСИТО......
35
4
 
10
 
! Отговори
Танев преди 3 седмици
Госпожо, защо не кажете, кои лаборатории го създадоа. Преди две години на кислирод , лекарите ме спасиха.Колко стотици, а може би и милиони умряа. Зннаете ли колко много са последствията отПостковида. Не ми възхвалявяйте колоко много живяли след Ковида. Естествено, след убийството на голяма частот възрастните.Пишете за Малтус омразата на биоинженерите убийци.
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Каквато беше и преди него!
33
0
 
7
 
! Отговори
До долния шаран преди 3 седмици
Тик-так, тик-так,тик-так..... Хи хи хи
32
20
 
2
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 3 седмици
Абе, нали трябваше да съм умрял още през март 2021 година! После през септември! После ендекато трябваше да ми е подменено и да ми порасне трета цицa! и/или дами падне хуѝя, забравих. Вакснат съм 4 пъти. Със "фазер". 2 пъти съм се заразявал със ковид. Още се изумявам от простотията на масовата жертва на руската пропаганда за "мильони измряха от ваксини", доктор малоун, за рептилите, и кво ли още не. България - страната ковидарник. Най-много антиваксисти, най-висока смътност от ковид. В света!
31
0
 
2
 
! Отговори
до 20 преди 3 седмици
До ВакЦинирани кокошкида , на форума в ДАВОС говореха че ще пускат далеч по- опасен и смъртносоен вирус с до 50 % смъртност ....даже че част от участниците не го и криеха !
30
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В болниците умишлено съсипаха по възрастните хора. Ние сме на дъното
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Че то Африка почти не е ваксинирана.:))
28
2
 
4
 
! Отговори
Ипотекар преди 3 седмици
Аз и без това съм с ипотека така, че да ни тряска някъв грип или ядрен взрив и да се приключва всичко, валат, финиш, край...
27
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Отговор:кратка.Тоеа е лабораторно създаден вирус,който са пуснали целенасочено,за да съкратят по-възрастното население и да не им плащат пенсии.Понеже взеха,че оцеляха на онези им пропаднаха плановете и сега вдигат във всички държави възрастта за пенсиониране.
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Туйтър-Тъкър Карлсон-интервюта!Всичко е там, гостите му са не случайни и говорят свободно .
25
3
 
17
 
! Отговори
БИЛ ГЕЙТС преди 3 седмици
НЯКОЙ МЕН ПОПИТА ЛИ МЕ ДАЛИ Е ДОШЪЛ КРАЯ НА КОВИД :D КРАЯ НА КОВИД ЩЕ ДОЙДЕ САМО СЪС МОЯТА СМЪ-РТ :D
24
1
 
8
 
! Отговори
СЗО 1980 преди 3 седмици
Африка до 2000 година ще е Избита от СПИН - за Същият Период - Африка УТроява Населението си - Извод - Вирусите са Измама! а СПИН-а, разбира се, си е Г3йЧума и няма нищо общо с Мамунски Вирус!!