Времето ще е студено, дъждовно, на места ще вали сняг

За 11 области е обявен оранжев код за обилни валежи
Обновена: 14 окт 2021 09:11 | 14 окт 2021 08:07, Анисия Иванова
3

Днешното утро ще бъде с температури от 3 до 9 градуса. През деня ще бъде облачно с валежи в западната половина от страната. През нощта започват валежи в Източна България, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

През следващото денонощие ще се създаде нова валежна обстановка, свързана с преминаването на бавноподвижен средиземноморски циклон. След обяд на много места в Югозападна и Централна България количествата ще са значителни - между 35 mm и 50 mm, в отделни райони - до 65 mm. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток.

Оранжев код за обилни валежи в Югозападна България за днес издаде Националният институт по метеорология и хидрология. Предупреждението е 11 области - София и София-град, както и за Пернишка, Кюстендилска, Благоевградска, Пловдивска, Пазарджишка, Смолянска, Кърджалийска, Ловешка и Габровска област.

Следобед на много места в Югозападна и Централна България количествата ще са значителни - между 35 mm и 50 mm, в отделни райони - до 65 mm. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Температурите ще са почти без дневен ход и ще са от 5°-7° в западните райони до 10°-12° на изток.

Температурите ще са почти без дневен ход и ще са от 5 - 7 в западните райони до 10 - 12 на изток. Привечер в Западна България дъждът временно ще се примесва със сняг.

За София максималната температура ще бъде 5-6 градуса, по Черноморието 12-14, в северните райони 8-10 градуса, в Южна България също между 7 и 10 градуса.

В петък и събота ще се задържи дъждовно над цялата страна. По високите полета ще превалява сняг. През съботния ден следобед постепенно от запад на изток валежите ще спират.

В неделя следобед ще има слънчеви часове в източните и южните райони. По планините в западните части от страната са възможни слаби валежи.

В понеделник ще има повече слънце, а в Рила и Пирин отново ще превали. Постепенно ще се затопля.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: прогнозавремеBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Брюксел преди 2 години
Радев е виновен! И Путин!