Вятър и облаци, температурите стигат 10 градуса

Очаква се затопляне в неделя
24 дек 2021 08:55, Петя Славова
1

На Бъдни вечер минималните температури ще са от минус 7 до минус 1 градуса, по високите западни полета на места до минус 9, минус 10 градуса. Над страната бързо ще премине облачна вълна от запад, следобед западният вятър ще се пренесе над Черноморието и над страната ще се настани слънчево време. Вятърът ще бъде умерен от запад със скорост до 40 км/ч.

Максималните температури в населените места ще бъдат от 2 до 10 градуса. Над планините облачността ще бъде разкъсана, а силният западен вятър ще отнесе облаците на изток, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

На Коледа над централните райони ще има повече слънце, а на запад и на изток ще има облаци. В неделя ще се затопли. Ще бъде ветровито, по планините ще духат силни южни ветрове.

В понеделник в западната половина от страната ще вали дъжд, а в планините мокър сняг. По пътните настилки в Западна България има условия за поледици. Във вторник облачността ще се задържи значителна, с превалявания от дъжд късно следобед и през нощта над западните райони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Времето се движи по Божата воля,ние сме само наблюдатели. Станислава Цалова,ограмоти се,не се излагай с невежеството си. Това е обида за зрителите на телевизията в която се подвизаваш.