Бурята в Гърция взе жертви, ще ни застигне ли лошото време?

Ситуацията в южната ни съседка е изключително тежка
17 окт 2022 09:26, Петя Славова
6

Дъжд, колкото е годишният обем валежи, наводни Гърция. Пострадаха не само улиците на столицата, но и части от островите Миконос, Родос, Кос, Санторини и Крит.

Според Александрина Янкова от Bulgaria ON AIR ситуацията в южната ни съседка е изключително тежка.

"Потопена е южната част на страната, както и остров Крит, и Цикладските острови. Бурята взе две жертви, а по последни данни има и хора, които са изчезнали. В Италия също имаше големи поражения заради циклона в Средиземно море. Той се заражда при по-продължителна температура на въздуха с комбинация на по-продължителна топла температура на морската вода", коментира тя в студиото на "България сутрин".

По думите ѝ особеностите при него са, че има силни пориви на вятъра и силни интензивни проливни валежи.

"Засега няма данни, че може да засегне България, но пък този средиземноморски циклон се отправя към Кипър. Възможно е там да донесе проливни валежи, които ще са около 120 литра на кв. м. А при нас времето е прекрасно, защото от днес до сряда времето ще бъде слънчево, особено в следобедните часове", допълни Янкова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Температурите ще са от 17 до 22°.

"В четвъртък очакваме съвсем леко да захладнее и да паднат температурите, тогава ще бъдат между 10 и 17 градуса. И в петък отново ще има подобрение на времето. Типична златна есен. Валежи не се очакват. Средната температура за октомври е между 16 и 20°. Днес на места вече имаме минусови температури, в четвъртък също ще бъдат около нулата", подчерта синоптикът.

А уикендът ще бъде изключително подходящ за разходка в планината.

Александрина Янкова съветва българите да не пътуват в Централна и Западна Европа, тъй като там се вихрят циклони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
без значение преди 1 година
хаха, вие сериозно ли с девойки като тази? Определено ви срива рейтинга и изглеждате съвсем несериозна медия
3
1
 
7
 
! Отговори
тТт преди 1 година
Хайде, започна се пак с Га.н.ьовщината. Не е важно на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле. С този манталитет никога няма да се оправим, Пич, НИКОГА!!!
2
1
 
3
 
! Отговори
Пичка преди 1 година
До 1: ПичИ ти си привелегирован: да си *** от раждането си и да ти личи до края на съществуването си.
1
5
 
3
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Разплаках се от умиление: бедничките гърци, те видиш ли колко са зле, пък ние колко сме си добре. А извън кръга на шегата: да ги наказва Господ, малко им е. Още с раждането си, гърците са привилегировани във всичко. Ама наистина във ВСИЧКО. Като почнеш от пари и стигнеш до територии.