Времето днес: Сутринта облачно, през деня до 19 градуса

В края на седмицата започва захлаждане
8 ное 2022 09:37, Анисия Иванова
1
Времето днес: Сутринта облачно, през деня до 19 градуса
Снимка: БГНЕС

Минималните температури в страната днес ще бъдат от 6 до 11 градуса, по Черноморието - до 8-9. Преди обед облачността ще бъде значителна. Следобед от запад на изток облаците ще намаляват. Вятърът ще бъде слаб от североизток със скорости до 20 километра в час.

Максималните температури ще бъдат до 19 градуса, по Черноморското ни крайбрежие - 15-17.

Над планините облачността ще е значителна, по най-високите върхове ще превали слаб сняг. След обяд валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 5°.

Дъждовните облаци над Балканите ще се оттеглят към Анталия и Кипър, а валежите у нас бързо ще бъдат забравени.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Преди обяд на места видимостта ще е намалена. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са 14°-16°. Температурата на морската вода е 16°-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В сряда у нас ще има сутрешни мъгли, а през деня ще бъде слънчево, с дневни температури между 15 и 19 градуса, за София 17.

В четвъртък и петък времето ще бъде динамично, с бързо преминаващи облачни системи от запад на изток, но без валежи. Ще започне постепенно захлаждане.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: прогнозавремеBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Handel преди 1 година
Амо болниците са на ръба, ама директорите на болниците не падат под BMW-та. Което е съвсме логично след като за две години покрай така наречения "ковид" източиха 12 милиарда лева от здравната каса.