Времето днес: Студено, мъгливо и дъжд на места

След обяд над по-голямата част от страната ще е слънчево
14 ное 2022 09:09, Анисия Иванова
3

Днес преди обяд на места в източните райони и в следобедните часове, ще има ниска облачност или мъгла и в отделни райони ще преръмява. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, в София около 3°.

След обяд над по-голямата част от страната вече ще бъде слънчево. В Дунавската равнина и Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 12° и 17°, в София около 15°.

Във вторник ще има разкъсана облачност, дневните температури ще са между 12 и 15 градуса, за София отново 15.

Обрат във времето – дъжд и значително по-ниски температури преобладаваха през почивните дни. На места по високите върхове дъждът премина в сняг.

"Трябва да свикваме с по-студените дни, въпреки че в следващите три дни времето ще се задържи около нормата за ноември месец. Не е изключено да има ниска облачност и мъгли. По-интересно е какво ще се случва в четвъртък, когато очакваме да се понижат температурите - ще бъдат в интервала между 1 и 6 градуса, максимални: 11-16 градуса. В югозападните райони - 17 градуса. В четвъртък обаче ще се понижат температурите с няколко градуса, ще има и превалявания", каза синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова в ефира на "България сутрин".

"Още е рано в населените места да потвърдим, че ще паднат снеговалежи, но определено в по-високите части ще има превалявания", допълни тя.

Синоптикът добави, че на Балканите атмосферата е стабилна. През следващите няколко дни ще се задържи слънчево, особено в Атина. А в петък и през почивните дни ще бъде облачно, мъгливо и дъждовно, стана ясно още от думите на Янкова.

"Ураганът "Никол" мина през Балканския полуостров и успя да достигне крайбрежието на щата Флорида, за съжаление е взел със себе си жертви. Успял е да нанесе сериозни материални щети. Хубавата новина е, че вече е успял да отслабне до тропическа буря", коментира още синоптикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: прогнозавремеBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
Казва се -РАКИЕНО
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде да идва дебелият прекрасен сняг, че ни се карат ски! Пожелавам си една истинска ледена снежна зима!
1
3
 
5
 
! Отговори
Грета Тулумберг преди 1 година
Какво застудяване, не усещате ли каква жега е?!