Температурите утре ще са 24° - 29°, а в понеделник до 34°

На места в събота ще има краткотрайни валежи
12 апр 2024 17:15, Елка Василева
1
Температурите утре ще са 24° - 29°, а в понеделник до 34°
Снимка: архив, БГНЕС

През нощта в по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно. Временни увеличения на облачността ще има над източната половина от Дунавската равнина и на отделни места там ще превали краткотраен дъжд. Ще бъде почти тихо с минимални температури между 9° и 14°, в София – около 9°. Атмосферното налягане ще продължи бавно да се понижава, но ще остане по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата на НИМХ.

Утре отново ще бъде предимно слънчево. Над Централна и Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места там ще има краткотрайни валежи от дъжд, след обяд, в отделни райони - придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 24° и 29°, по-ниски на изток  – 19°-23°, в София – около 24°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста облачност и главно по южното крайбрежие ще превали краткотрайно. Ще духа слаб до умерен вятър със северна компонента. Максималните температури ще са между 19° и 23°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста, над масивите от източната половина от страната и купесто-дъждовна облачност. На места там ще превали краткотрайно и ще прегърми. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 8°.

В неделя ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Вятърът - слаб, от запад-северозапад. Минималните температури ще са предимно между 8° и 13°, а максималните - между 26° и 31°, по Черноморието 20°-24°.

В понеделник вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, ще бъде до умерен и с него ще се затопли още, дневните температури ще достигат и надхвърлят 30°, в отделни райони  – до 33°-34°. Ще остане предимно слънчево.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: прогноза за времето
Още от Видео прогноза
Слънчево ще е днес, температурите между 24° и 29°
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
:)