Слънчево ще е днес, температурите се повишават

Затоплянето ще продължи и през следващите дни
7 мар 2023 07:29, Елка Василева
7
Слънчево ще е днес, температурите се повишават
Снимка: архив, БГНЕС

Днес ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, главно над южните и планинските райони, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб и умерен юг-югозападен вятър.

Дневните температури още ще се повишат и максималните ще бъдат между 14° и 19°, в София - около 14°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има само на юг от Бургас, но без валеж. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат от 10°-11° по северното крайбрежие до 16° на юг. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над масивите от Южна България, но ще остане почти без валежи. Ще духа слаб и умерен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 0°.

През следващите два дни ще има променлива облачност, по-често значителна в четвъртък; възможни са само изолирани превалявания. Вятърът ще е от запад-югозапад, предимно умерен, в Дунавската равнина и Източна България временно силен.

Затоплянето ще продължи и в четвъртък максималните температури ще са между 18° и 23°. Сутринта в отделни котловини в Западна България минималните температури ще са все още около 0°, в останалите райони - между 2° и 7°.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Финансист преди 1 година
Този път метереоложките познаха, че времето ще се затопля. Те са много секси, особено когато са без бански на плажовете. Аз също ги прогнозирам нещата, но не с времето. Предпочитам да анализирам финансовите новини и измененията нв цените на активите. От тези неща печеля и си държа парите в банките. Очаквам повишени лихвени % за депозитите.
4
1
 
0
 
! Отговори
охох преди 1 година
подслушвайте бабата на нейния креват
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Извратеняци, забавляват се с подслушване. Друго няма.
2
0
 
2
 
! Отговори
ВИКТОРЧО преди 1 година
Навън е пролет и е време за БИРИ в парка:)
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубав ден!