Облачността се увеличава, ще вали

Преобладаващите максимални температури ще са 20° - 25°
14 апр 2023 08:12, Елка Василева
3
Облачността се увеличава, ще вали
Снимка: архив, БГНЕС

Днес увеличението на облачността от запад ще продължи. Около и след обяд в Западна България, вечерта в Централна, а през нощта срещу събота и в Източна България, ще има валежи от дъжд. На отделни места, главно в Централна, Северна и Югозападна България ще има гръмотевици. Вечерта облачността от запад ще започне да се разкъсва и намалява.

Ще духа умерен, в Източните Родопи и на места северно от планините, временно силен южен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 20° и 25°, на места в западните райони и по Черноморието малко по-ниски, в София - около 21°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, която вечерта ще се увеличи, но ще остане без валежи. Ще духа предимно умерен южен вятър. Максималните температури ще бъдат от 13° по северното крайбрежие до 18°-19° по южното. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините също облачността от запад бързо ще се увеличи и след обяд и вечерта ще има валежи от дъжд, над около 2000 метра от сняг. Ще духа силен, по високите части на Рила и Пирин бурен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 12°, на 2000 метра - около 4°.

През следващите дни ще преобладава облачно време, с валежи, на повече места в източните и планинските райони. По-значителни разкъсвания и временни намаления на облачността ще има в събота над Западна и Централна България. Вятърът ще отслабне, ще се ориентира от североизток. Минималните температури ще са между 7° и 12°, а максималните в по-голямата част от страната  - между 15° и 20°.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гръм да ги удари продажниците,които се опитват да ни набутат в чужда война!Ненаядоха се е проценти по сделките!Душмани!Взели са кървари пари от продажба на оръжия.Дано им изгорят центовете по сметките в чужбина.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, Хубав ден!