Жълт код: Валежи с гръмотевични бури в цялата страна днес

Максималните температури ще са между 20° и 25°
27 май 2023 08:19, Елка Василева
6
Жълт код: Валежи с гръмотевични бури в цялата страна днес
Снимка: архив, БГНЕС

Предупреждение от първа степен - жълт код, за краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевични бури в цялата страна, е издадено от НИМХ за днес.

Въздушната маса над страната днес отново ще е неустойчива. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места из цялата страна ще има краткотрайни валежи, в отделни райони временно интензивни, с гръмотевици, възможни са и градушки. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от север-североизток.

Максималните температури ще са между 20° и 25°, в София - около 21°.
 
Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, предимно купеста и купесто-дъждовна. Сутринта на места по южното крайбрежие видимостта ще е намалена. В часовете около и след обяд на много места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 20°-23°. Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
 
Над планините преди обяд ще има повече слънчеви часове, но и тогава ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Около и след обяд на много места ще има валежи от дъжд, в много райони ще са временно интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 8°.

В неделя ще продължи да се развива купесто-дъждовна облачност и на много места из цялата страна отново ще има краткотрайни валежи, в отделни райони временно интензивни, с гръмотевични бури и градушки.

В понеделник преди обяд ще има повече слънчеви часове, а около и след обяд отново ще се развива купеста облачност и на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, по Черноморието до умерен, от североизток. Максималните температури ще бъдат между 21° и 26°.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Данък дъжд, данък слънце, данък вятър, данък вълни на морската вода...
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гошо, и как тоя екоданък ще спре дпс да изсича безконтролно горите и да изнася дървесината...
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да пием по кафе?
3
1
 
8
 
! Отговори
До2 преди 10 месеца
Унищожаването на горите е най големия проблем вместо да садим гори ние ги сечем и слагаме фотоволтаици
2
6
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 10 месеца
Резултата от глобалното затопляне и климатичните промени Никога преди не е имало градушки и гръмотевици през май Определено трябва да се включим уверено в европейската зелена борба с климата и въглеродните отпечатъци Да се въведе нов данък, екоданък
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хубав ден!