Летни валежи в Западна България, температурите до 35 градуса

В четвъртък се очакват силни гръмотевични бури
5 юли 2023 08:47, Анисия Иванова
2
Летни валежи в Западна България, температурите до 35 градуса
Снимка: БГНЕС

В сряда валежите няма да ни се разминат. Денят ще започне с минимални температури от 16 до 22 градуса. Преди обяд ще има разкъсана облачност в централните и източните райони. Следобед в западната половина на страната ще прегърмява и превалява.

Максималните температури в населените места ще бъдат от 20 до 35 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

По Черноморието облачността ще бъде разкъсана. Следобед ще превали на места. Максималните температури ще бъдат от 26 до 30 градуса. Морската вода по северното крайбрежие ще бъде до 23 градуса, а по южното 24 градуса.

Над планините ще има значителна облачност следобед с валежи. Максималните температури на 2500 м ще бъдат от 11 до 13 градуса, а на 1500 м до 19 градуса.

В четвъртък се очакват силни гръмотевични бури в Западна България. В петък валежите ще достигат и до Черноморското крайбрежие. В събота и неделя валежите ще бъдат често явление у нас, като ще бъдат придружени със захлаждане и очаквани дневни температури около 23 - 29 градуса, а  в южните части до 30 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: прогнозавремеBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е, пак Хубав ден!