Слънчево ще е утре, температурите ще са 28° - 33°

През следващата седмица градусите тръгват нагоре
8 юли 2023 15:00, Елка Василева
5
Слънчево ще е утре, температурите ще са 28° - 33°
Снимка: архив, БГНЕС

През нощта над крайните източни райони ще бъде със значителна облачност, краткотрайни валежи и умерен до силен вятър ще има от север-северозапад. Над останалата част от страната облачността ще намалее до ясно време и вятърът временно ще отслабне. Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за месеца.

Утре ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над източните райони и сутринта на отделни места там все още ще има превалявания. Ще духа до умерен, в Източна България - временно силен, северен вятър. Максималните температури ще са между 28° и 33°, в София - около 28°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието облачността ще е променлива, на отделни места в сутрешните часове с превалявания от дъжд. Ще бъде ветровито, с умерен и силен северен вятър, който вечерта ще отслабне. Максималните температури ще са между 26° и 30°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, в планините в източната половина от страната временно силен, северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 23°.

Новата седмица ще започне с предимно слънчево време. В понеделник вятърът ще остане със северна компонента, ще отслабне, а във вторник ще се обърне от запад, в много райони временно ще стихва. Температурите ще се повишават, максималните във вторник ще са между 32° и 37°.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Днешната програма!
1
3
 
0
 
! Отговори
прогнози преди 9 месеца
Идва суша и пожари