Предимно слънчево ще е утре, следобед на места ще се заоблачи

Ще завали дъжд през нощта срещу понеделник
29 юли 2023 15:00, Елка Василева
1
Предимно слънчево ще е утре, следобед на места ще се заоблачи
Снимка: архив, БГНЕС

През нощта ще е предимно ясно и почти тихо. Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще бъде малко по-ниско от средното за месеца.

Утре ще бъде предимно слънчево, следобед на места с купеста облачност. В по-голямата част от страната ще остане почти тихо, в източните райони с до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°, малко по-ниски по Черноморието, в София - около 31°, сочи прогнозата на НИМХ.

През нощта срещу понеделник, с приближаването на студен атмосферен фронт, от запад-северозапад ще започнат валежи от дъжд, на места придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 24° и 28°. Температурата на морската вода е 22°-24°, на север от н. Калиакра е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но почти без валежи. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 28°, на 2000 метра – около 20°.

В понеделник атмосферното смущение ще продължи да се премества на изток. На места, повече в планините и североизточните райони, ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до умерен, през нощта срещу вторник ще отслабне. Във вторник ще преобладава слънчево време, в следобедните часове с развитие на купеста облачност; само на отделни места са възможни краткотрайни валежи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари