Слънчево с температури 32° - 37° ще е днес

В четвъртък и петък ще стане още по-топло
2 авг 2023 07:39, Елка Василева
5
Слънчево с температури 32° - 37° ще е днес
Снимка: архив, БГНЕС

Днес ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока, а след обяд, главно над планините и купеста облачност. Вятърът в Дунавската равнина временно ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до умерен, докато в източните райони от страната ще остане от юг-югоизток. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще бъдат предимно между 32° и 37°, в София - около 32°, сочи прогнозата на НИМХ.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 26° и 30°. Температурата на морската вода е 20°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб и умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 26°, на 2000 метра – около 18°.

В четвъртък и петък ще бъде слънчево и горещо. Вятърът ще е слаб, в следобедните часове временно до умерен. Температурите ще се повишат и максималните на отделни места отново ще приближават 40°.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да пием по кафе?
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
заради тези климатични промени, не помня по хладно лято да е имало
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хубав ден!
1
0
 
0
 
! Отговори
Пачав преди 8 месеца
Имаме нужда някьде й като тебе да ни учи