Жълт код за горещо време в почти цялата страна

Максималните температури ще са от 27 до 36 градуса
22 авг 2023 08:15, Нели Христова
5

За почти цялата страна е в сила жълт код за опасно високи температури - с изключение на София област, София-град, Перник и Смолян. Днешният ден ще започне с минимални температури от 18 до 24 градуса. Преди обед ще бъде слънчево. Следобед над планините ще има разкъсана облачност, но без валежи. Вятърът ще бъде слаб от североизток със скорост до 20 километра в час.

Максималните температури в страната ще са от 27 до 36 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. Максималните температури на въздуха по морето ще бъдат от 27 до 30 градуса. Морската вода е с температура от 24 градуса по северното крайбрежие и до 25-26 градуса по южното.

Над планините времето ще бъде с разкъсана облачност в следобедните часове, но и тук валежи не се очакват. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде слаб до умерен от североизток със скорост до 30 километра в час.

В сряда, четвъртък и петък в Югозападна България показанията на термометрите ще надвишават 40 градуса. В петък следобед в западните райони ще прегърми и превали. В събота слабо ще се понижат температурите. Разкъсани облаци се очакват над централните и източни части от страната. Нова гореща вълна се очаква на 27 август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
:)
4
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 8 месеца
Хахаха. Снимката кърти. Некви про'ш'леци с раздадени от НПО-тата синьо-жълти чадъри...
3
1
 
1
 
! Отговори
До 2 преди 8 месеца
Топ коментар!Не бих си представил нещо да се случи без да е виновен Путин :) Така е демократично и евроатлантическо! Само че,кой ли ще е виновен,когато се пенсионира...
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Путин е виновен!
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хубав ден!