Времето днес: Топъл петък, температурите до 29 градуса

В събота ще има слънце, неделя ще се създават условия за валежи
29 сеп 2023 08:17, Анисия Иванова
4
Времето днес: Топъл петък, температурите до 29 градуса
Снимка: БГНЕС, архив

Днешният ден ще започне с минимални температури от 11 до 18 градуса. От север ще проникне по-хладен въздух. По Черноморието сутринта ще се стелят ниски облаци, докато на запад ще бъде слънчево.

През деня ще има разкъсана облачност, по-значителна над планините. Вятърът ще бъде слаб до умерен от север-североизток със скорост до 30 км/ч. Максималните температури ще са от 25 до 29 градуса, по поречието на Дунав, в района на Русе до 31 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще има разкъсана облачност. Билата и върховете ще бъдат в облаци. Вятърът по високите части над 2200 м височина ще бъде засилен от изток със скорост до 45 км/ч.. Максимални температури над 2500 м височина - около 4 градуса, а на 1500 м височина до 12.

В събота ще има повече слънце, вълнението по Черноморското крайбрежие ще отслабне. В неделя ще се създават условия за валежи с летен характер и превалявания в централните и югоизточни части от страната.

През октомври средните минимални температури ще са между 4 и 9 градуса, а средните максимални между 16 и 21 градуса. Валежните периоди за месеца са в края на първата десетдневка и началото на втората, a през третата ще са от 20 до 27 октомври.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: времеBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кавито и да са температурите,теца е наточил секирата, като на сивилският бръснар бръснача.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хубав ден!
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Супер