Повече слънце над Западна България, жълт код за силен вятър за 7 области

От четвъртък започва чувствително затопляне
30 яну 2024 08:34, Анисия Иванова
1
Повече слънце над Западна България, жълт код за силен вятър за 7 области
Снимка: Bulgaria ON AIR

Денят ще започне с минимални температури в страната от минус 6 до 0 градуса, в Добруджа и по северното ни Черноморие - до 1. Преди обед облачността над централните и източните райони ще бъде значителна. В Централна България ще има превалявания от дъжд, а на изток валежите ще са предимно от сняг.

Разкъсвания на облачността и повече слънчеви часове през деня ще има над Западна България. Ще духа до умерен, в Югоизточна България и временно силен вятър от север-североизток. Обявен е жълт код за 7 области Източна България заради силен вятър.

Максималните температури в страната ще са от 1 до 6 градуса, а в крайните югозападни райони до 7, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

В сряда сутрешните мъгли ще бъдат често явление у нас. В източните райони облачността ще бъде значителна с възможност за преваляване от слаб сняг в Добруджа. Следобед ще бъде предимно слънчево.

От четвъртък започва чувствително затопляне с мъгли в ниските места и слънце в планините. Дневните температури в края на седмицата ще достигат 12-18 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: прогнозавремеBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари