Украйна скъса дипломатическите отношения с Русия

Зеленски сравни нападението на Русия с действията на фашистка Германия
Обновена: 24 фев 2022 14:53 | 24 фев 2022 12:15, Елка Василева
89
Украйна скъса дипломатическите отношения с Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Украйна скъса дипломатическите си отношения с Русия. За това решение съобщи на брифинг президентът на страната Володимир Зеленски, след като войски на Русия нахлуха в Украйна и президентският офис заяви, че е започнала пълномащабна война, предаде агенция УНИАН.

Това решение лишава и двете страни от възможността за двустранна комуникация на дипломатическо равнище. Украинските и руските дипломати спират дейността си. Дипломатическите отношения между Украйна и Русия ще се развиват чрез посредничеството на трети страни, пояснява агенцията. 

Зеленски направи специално обръщение. "Имаме ранени военни, в болниците е необходима кръв. Моля, присъединете се, станете донори на кръв", призова Зеленски.

Още по темата

Той уточни, че врагът е понесъл сериозни загуби и ще има още по-сериозни, защото са навлезли в украинска земя.

"За отбраната работят армията, националната солидарност е главната опора на държавността", подчерта Зеленски.

И допълни, че властите раздават оръжия на всички желаещи, които са в състояние да защитават украинския суверенитет.

"Всеки който има боен опит и може да се присъедини към отбраната на Украйна, трябва незабавно да се яви в съответните центрове за мобилизация", каза Зеленски. Той добави, че Министерството на външните работи включва и ветераните в отбраната.

"Бъдете готови да подкрепите държавата си на своите работни места", призова Зеленски, цитиран от БНТ.

Президентът на Украйна заяви, че тази сутрин е влязла в историята. И добави, че Украйна няма да отдаде свободата си, както си мислят в Москва.

Зеленски сравни нападението на Русия с действията на фашистка Германия през Втората световна война.

"От днес Русия стои на пътя на злото. Невъзможно е да се блокира историята", категоричен е президентът.

Той призова гражданите на Украйна, които имат роднини в Русия, приятели, блогъри, да се обърнат към тях с молба за разпространяване на информация. За да се знае в Русия истината, заяви Зеленски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски направи голямо шоу. Той вече е избягал в Полша с куфарите долари.
59
1
 
7
 
! Отговори
Путин преди 2 години
Нищо - Тя скоро и тоалетната хартия ще ти свърши , защото голям го вадиш !!!
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След толкоз подигравки към него с избирането му с 75% от избори за Президент с очакванията от народа за съществена промяна,а те въпреки,че бил начинаещ в страната и телевизията им артист от младежки колектив в шоуто за сатира разиграващи не/актуални смешки подбрани в състезание м/у институтски и работнически среди с артистични умения за участие в театрални групи класирани от жури,че с кариера в известни артистични среди за сатиристични изяви,а него го свързаха с техните комун.бандеровски свръзки
57
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това и нас ни чакаше ако бяхме избрали Слави
56
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Зеленски яко му говорят в слушалките евреите от САЩ! Точно в този момент трябва да има дипломация, а не обратното! Някой цели пълномащабна война между Украйна и Русия!! Познайте кой??
55
3
 
0
 
! Отговори
до 70 преди 2 години
Как 250 ковчега? Най-малко 250 са, не си разбрал
54
3
 
12
 
! Отговори
мнение преди 2 години
Абе като спряхте водата на жителите в Крим беше много хуманно, но сега водопроводчиците на Путин поправиха водопровода и в Крим подготвят системата за водоснабдяване.....
53
6
 
12
 
! Отговори
Б@си преди 2 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААА - а дали им се мре на тези украинци бе пич? Хубаво е да имаш Джавалин, ама и трябва да си обучен и да имаш подготовка, воля и хъс. На бойното поле побеждава по мотивирания и по подготвения. Май нещо се филмираш, а?
52
6
 
12
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААА 60 - ти църо някога държал ли си оръжие? Щото аз съм. И да ти кажа, на украинците не им се мре заради мераците на шепа олигарси като Порошенко примерно. За партизанска война също трябва подготовка. И воля. И още нещо. Украйна е основно равнинна държава - не особено пригодна за такъв тип война. Отделно дето заплащането на украинските военни е мизерно като оборудването им. Я се стегни, това да не ти е Холивуд и Чък Норис?
51
3
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
кои подкрепи хитлер на удари ссср тисен и круп и парите на запада сега е същотосложиха зеленски за президент въяреки че това момче не знае по кои свят е живосащ почнаха да командват заграждат русия отвсякъде мътят водата в бившитерепублики санкции до дупка и ето го резултата къде е тука новината като се водишпо ам акъл сега ще си патиш затова стоите далече от сащ защото не знаете каквапровокация готвят
50
14
 
8
 
! Отговори
Демокрадена страна преди 2 години
За кво да се бият? Да защитават мизерията в която живеят? По-лошо не може да стане. Ако Турция дойде при нас и пушка няма да гръмне.
49
5
 
26
 
! Отговори
Това е преди 2 години
Путин ясно заяви че всяка намеса от вън ще е акт на война и даже няма да се осетят какво им се е случило.Никой няма да се пожертва заради продажна Украйна.
48
2
 
20
 
! Отговори
Проблем преди 2 години
Джон Рамбо е на години вече...
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Херкулеса да идва да дига уплашените инстроктори.
46
3
 
21
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Къде са сега тия американски командоси, тюлени сват.ове от холивудските боэи....Джо спиш ли
45
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Скъса дипломатическите си отношения"...... Това значи ли че Украйна е обявила война на Русия?
44
1
 
12
 
! Отговори
аз преди 2 години
Зеленски реве на умряло. Къде е подкрепата от НАТО в случая? Докато ЕС обсъждат следващия пакет от санкции в Украйна въоръжават ветераните да се бранят. Преди 8 години Украйна беше заставена да си "избере" пътя на европейско развитие като и беше обещано светло бъдеще и защита. За светлото бъдеще е рано да се овори но защитата се вижда
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Примирието е в неделя най-късно и 1.март ще е нов ден на свободата.
42
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Избраха си клоун да ги управлява, сега да почват да се смеят, като истерясалия номер 51!
41
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е по-добър актьор от дядо ви Байдън. Изобщо някой има ли идея с какви технологии разполагат и Русия, и САЩ? Ако искаха можеха да изпарят хиляди с едно натискане на копчето и тук изобщо нямам предвид ядрено оръжие. Да не говорим за психотропните вещества, които биха разпръснали войските за минути и то без една жертва. Всичко е шоу, неприятното е, че хората са страхливи и се разбягват дори само от звуци на бомби и създават паника, която ще отнеме повече животи от така наречената "инвазия".