Европа трябвало да се събуди, вече не живее в розов свят

Докъде ще стигне Владимир Путин?
Обновена: 25 фев 2022 22:59 | 25 фев 2022 22:00, Екип на Bulgaria On Air
87

Близо 10 000 чеченци тръгват от Грозни към Украйна, за да се включат в руската военна операция! Путин ли е новият Хитлер?

"Има елементи от аргументите, които са изключително странни и притеснителни за началото на тази безпричинна инвазия. Аргументите се взимат от историята в Средновековието. След това се използват термини като денацификация, като че ли се намираме в световна война, което е много притеснително, защото може да има отделни организации, които да са крайнодесни или крайнолеви. Но да се слага този етикет на Украйна - напълно недопустимо", каза дипломатът Стоян Сталев в студиото на "Денят ON AIR".

Той е категоричен, че цялата аргументация противоречи на всички международни аспекти.

"За чеченците на Рамзан Кадиров се счита, че има добри чеченците, а другите, които са в Сирия, са джихадистите. Това, което ме учудва, че Украйна ги ползва. В Украйна вероятно е същата тактическа схема на начина, по който се води и боят в Сирия. Първо минават ВСС на Русия, те са наистина много добре екипирани. След тях минава руската военна полиция, които са точно тези чеченци", коментира международният експерт Владимир Чуков в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му те идват, за да "поразчистят".

"Те са изключително жестоки, а след тях вече идва "Вагнер". В Украйна в настоящия бой виждаме подобни елементи. Имаше голям дебат какви са танковете с буквата "Z", оръжие, което няма белези, това е "Вагнер". Той се появи през 2014 година в Донбас, когато избухнаха тези събития. Едните са официалното лице на Путин, а другите са онези, които уж нямат нищо общо с него", поясни Чуков.

Докъде ще стигне Владимир Путин?

"Целите са много сериозно обмислени, може би години, преди тази война. Без съмнение целта е да се създаде марионетно правителство, което да приеме за неутралитет Украйна и да бъде подчинено на Русия. Но зад това правителство целта ще бъде да се изпълняват политиките на Русия по отношение на Запада и НАТО", допълни Стоян Сталев.

Той смята, че това е сериозна заплаха.

"Западът сериозно трябва да преосмисли своите икономически политики. Идеята на САЩ и на Запада е да има някаква настъпателност на санкциите, те оставят някои елементи за по-късно. Вероятно персоналните и по-строги санкции ще дойдат с развитието на ситуацията, но не трябва да пренебрегваме голямата грешка, която ЕС и САЩ направиха - да инвестират в азиатски страни. И по този начин да лишат собственото си производство от самостоятелност. Виждаме, че една кола не може да се произведе в Европа", каза още дипломатът.

Според него втората голяма грешка е възможността да се затвори газовият коридор през Украйна.

"Западът спокойно можеше да води сериозно преговори за това и да се запази този коридор, който е изграден с инфраструктура и хранилища. Това щеше да е и гаранция за мира между Украйна и Русия", категоричен е Стоян Сталев.

"Така нареченият "Турско поток" беше изграден за година и половина, а тук 12 години не можем да направим една тръба, която ограничава зависимостта от руския газ. А думите на Путин за военен преврат са пресилени приказки. Ситуацията е такава, че "или аз теб, или ти мен". Тези, които управляват в момента, включително военните, няма как да направят крачка назад. Всички, които управляват Украйна, трябва да им е ясно, че освен летален край, друго няма да имат", сподели Чуков.

А Сталев подчерта, че Европа трябва да се събуди, че вече не живее в този розов свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
ЕС и НАТО 15 години непрекъснато търсят противопоставяне с Русия и приемаха протегнатата ръка за слацост. Е, миналата година дойде краят на това. Тази година ще усетят плащат цената за надменноста и арогантността си, а след 3-5 години ще почнат да влизат в екзистенциална криза.
40
1
 
9
 
! Отговори
Тоя пишман преди 2 години
Тоя пишман дипломат явно не знае или не иска да знае,че Галичина и Волинска област от Западна Украйна винаги са били нацисти. И не става въпрос за ***,а за цяла популация клала поляци,евреи и руснаци от Бабин Яр,до Волинското клане или Йедбавне. Тия нацисти правеха порази даста години и след ВСВ. Сталин ги изтребваше като въшки,но като дойде Хрушча ... им даде амнистия.
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Какво стана, нали европейските страни, които не са в НАТО, заявиха че ако Путин нападне " Аман от глупости. Швеция винаги е искал, да е 100% неутрална, макар *** на драгонсърце взима пари и оръжие от други страни.
38
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 74 - Швеция е мнооооооооого по-подготвена за война от Украйна, а съвсем скоро ще наорави рязка промяна към крайно дясно. Лидврите на втората по-сила партия биват приемани снритуал, където се пие вино, казват се стари викингски клетви и се вдигат ками със старовремски символи. И не, не се шегувам.
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
розовият свят го създадоха меките китки в Брюксел, при силни политици *** нямаше да си помисли за военна инвазия и то широкомащабна. Меките китки само го плашат и нищо
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коментарите тук свидетелстват,че сме с промити мозъци. Когато се обсъжда един проблем той се оглежда всестранно. Тук не се споменава дори за руската гледна точка, а само западната. В историята има десетки събития, които са оценявани по един, но само след няколко години по друг начин.
35
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин и руските войски ще стигнат до софия да се подкрепят с чай и водка и ние ще ги посрещнеме като освободители
34
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не разбирам от политика, но ми се струва, че ако Русия се присъедини към ЕС, това ще е по-добре и за Европа и за Русия. Сега Путин трябва да целуне ръката на американския президент и да му се помоли да решат по мирен път всичко, за да не страдат повече хора в Украйна, без значение дали са руснаци или украинци или други, няма друг избор!
33
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен А ти знаеш ли как влязоха държавите от източна Европа в НАТО? Заплашили са управляващите, че ще ги убият, ако не влязат в НАТО, ето така доброзорно са влязли в НАТО, а френския генерал Дьо Гол са го убили по същата проичина, защото не е искал натовци и чужди войски в Европа! А знаеш ли, че доста от нацистите , след ВСВ, стават кадри на американците в служби и на други места и пренасят нацистки идеи? Такива бивши нацисти са пускали да работят и срещу държавите от източна Европа.
32
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато ЕС не започне да инвестира като общност в създаване на обствен отбранителен съюз - ще бъдат просто джафкащо пале без реален авторитет. Видите ли Германия не инвестира 2%от БВП в армията си защото да не дразни Путин защото неговия бюджет е доста по-малък - това бяха приказки на официалните власти в Берлин преди има няма две три години - тога някои страни сред които и България да се инвестират 2%от БВП на ЕС във армиите на съюза но Германия и на това удари контра...
31
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** ще стигне до гроба, като всеки един човек, но вероятно ще е по-рано отколкото му се иска...
30
6
 
33
 
! Отговори
дъждовна вода преди 2 години
Докъде ще стигне Владимир Путин ли? Докъдето си иска. От мен да го знаеш.
29
25
 
8
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Така западните цивилизации подпомогнаха раждането на Хитлер,сега имат един единствен ход...изплащате сили на Нато във Киев,напомнете на джуджето,чи и вие имате ядрени ракети...ако ще се мре...ок,робството не е опция!!!Не предавайте Украйна а пратете армии и се вземете в ръце,създавате чудовище!!!
28
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А фашаги те в Украйна, кво да ги правим. Аз се чудя защо Израел не изказват позиция
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО сякаш е национална-атлантико-тихоокеанска организация,че Русия на запад да се обърне все й пречи как доближило,че на изток нямат ли нещо от него вид,като национална-американска-тихоокеанска организация или още американска-азиатска,която да е стряска,че се доближили особено от главното командване на Пентагона,но от него до сега не се знае кой е главния армейски отговорник за НАТО като армия щом назначават все отговорни от Европа как за нашо НАТО атлантическо,че още били съюзници с тях всички
26
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви поляци бълнувате? Поляците много добре помнят и Бандера, и укронацизма през Втората Световна.
25
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е вярно...ЕС 50%са в розови гейове )цял закон си имат
24
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаш 500 души в интензивните и 5000 в болниците. Това изпаряване ли му викаш! А сега с войната и бежанците ще шества на воля. Пандемия+война=смъртоносна комбинация.
23
21
 
15
 
! Отговори
Ясно е преди 2 години
Вече се разбра кой какъв е. Путин праща чеченци да прочистят цяла Украйна от хора. Следват зверства. Путин на съд за военни престъпления!
22
3
 
13
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Владимир Чуков преди го смятах за стойностен анализатор и специалист,особенно около близкоизточните въпроси!Даже го познавам лично,но сега като му слушам изказванията или живее в 1995 година или е минал на заплащане към някое доста западно консулство!