Последните думи на украински граничари към руския флот: Майната ви!

13 души загиват след като островът е бомбандиран
25 фев 2022 21:26, Нели Христова
254
Последните думи на украински граничари към руския флот: Майната ви!
Снимка: БГНЕС

Украински войници, които загинаха, защитавайки остров в Черно море от въздушна и морска бомбардировка, заявиха на офицер на борда на военен кораб на руския флот да "отиде на майната си", когато бяха помолени да се предадат.

13 граничари бяха на "Змийския остров" - скалист остров с площ от около 40 акра, собственост на Украйна, който се намира на около 300 км западно от Крим, когато руските войски бомбардираха острова в четвъртък.

Всичките 13 войници загинаха, след като отказват да се предадат, съобщиха украински власти.

В обръщението си след първия ден от нахлуването в страната му президентът Зеленски обяви, че посмъртно ще награди всички войници с наградата Герой на Украйна.

"Всички граничари загинаха героично, но не се отказаха", каза Зеленски.

Появи се аудиозапис, за който се твърди, че е документирал размяна на реплики между украинските граничари на "Змийския остров" и приближаващия кораб на руския флот. Руски офицер казва на украинските сили на острова да "оставят оръжията си".

"Това е военен боен кораб. Това е руски военен кораб. Предлагам ви да оставите оръжията си и да се предадете, за да избегнете кръвопролития и ненужни жертви. В противен случай ще бъдете бомбардирани", казват руснаците по военноморски радиоканал.

След кратък период на мълчание украински офицер отговаря: "Руски военен кораб, върви на майната си".

Аудиото е публикувано от множество медии, включително украинския онлайн вестник "Украинская правда", и е споделено в социалните мрежи от Антон Херащенко, съветник на украинското министерство на вътрешните работи.

Съобщава се, че руският флот е бомбардирал острова с палубни оръдия, преди да изпрати войници на брега, за да поемат контрола, според Maritime Executive, позовавайки се на доклади на местни медии.

Змийският остров – известен като остров Zmiinyi на украински – се намира близо до украинското и румънското крайбрежие по Черно море и преди това е бил обект на териториален спор между двете страни.

На острова е разположена морска изследователска станция, а нейните морски граници обхващат зона, за която се смята, че е стратегически важна за ресурси, включително петрол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От кога украинците пилат на латиница, пропаднали жалки жутналистчета, zmiyskii на украински казвате. Жалки, жалки, жалкиii
51
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Странно как някои казват, Путин е изолиран от Света?? От кой Индия 1,3млрд Китай 1,5 млрд и изобщо кой има правото да се отъждествява със Светът?!?
50
5
 
13
 
! Отговори
Жалко преди 2 години
Бедните момчета! Не се гаврете с паметта им! Те не са могли да се спасят, а и като повечето украински войници не са искали да воюват в полза на интересите на САЩ. Повечето напуснаха армията, но как да избягаш от остров... Не е престижно да загинеш за чужди интереси. Жалко е за тези войници, които стават жертва и не са наемници.
49
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тринадесетте *** са били толкова,, смели'' щото са очаквали всеки момент зад ъгъла да се покаже шести американски флот и да ги спаси както им обещаваха, ама греда говрдарите нямат т опки за тая работа.
48
13
 
28
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Русия погуби Стамболов, Русия нахлу в Доцруджа през ПСВ, Русия/СССР унищожи Царска България и целия ни елит, Русия/СССР създадоха Македония... и още има хора които обичат тази страна? Побъркани...
47
6
 
21
 
! Отговори
Историчка преди 2 години
В този момент Брендо се бие в Житомирска област и защитава евро-атлентическите ценности - Брендо ще стане герой на Украйна, ха ... ха ...
46
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предлагам Путин и Зеленски да излязат на ринга и да се млатят до смърт. Много глупаво е хиляди невинни хора да умират заради политическите разногласия на двама олигарси.
45
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И сега укронацистите хранят рибите. Браво на смелчаците..
44
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Кадиров ще влезне чак след като бомбят първо самолетите. Вмето да се предадат и спасят поне сградите, руснаците ще съборят и сградите .
43
1
 
12
 
! Отговори
Потрес преди 2 години
.Това ли е новата ви пропаганда бе?Че рекал *** !!Сигурно на английски..
42
6
 
10
 
! Отговори
ктт преди 2 години
До 23 "горда история" - Ясно е ,що сме последни , по квото се сетиш .Щото в БГ са ,много хамавите *** като туй - с "гордата история"Добре,че бяха Братята да измрат за нас - неблагодарниците,че да я има България .
41
25
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-големият фашист е Путин.
40
5
 
7
 
! Отговори
И преди 2 години
Те са мъртви - това си е важно))), а сега да казват каквото си искат!))))
39
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както сте се засилили по нанадолнището очаквам Българската православна църква да канонизира Дзиленски за светец още преживе. Тия глупости с абсолютно нищо няма да помогнат за каквото и да било. Включая реването по форумите банването на неудобните и т.н. Работите не стават по жицата. Стават там с оръдията. Започнахте от комедията с бабичката, продължихте с тая комедия...ами давайте - вие сте.
38
9
 
24
 
! Отговори
Като в Хамерикански преди 2 години
Филм !!! Драматично звучи ...ако беше истина , но реално са подвили опашки и са се предали !!! Преди да пишете невярна пропаганда ... проверявайте инфото ...
37
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин се изолира от света, вече ще ходи на гости само в Северна Корея.
36
11
 
19
 
! Отговори
A преди 2 години
80 граничари обаче си е отишли в къщи живи и здрави, а на 13-те нацисти - да горят в Ада! ))))
35
5
 
14
 
! Отговори
Пропаганда преди 2 години
А за онези 83-***, които се предадоха???? Пропагандата започна
34
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези момчета наистина са герои.За това Путин зове за преврат и пуска брадатите чеченски животни на Кадиров в Украйна.Става все по трудно на руснаците да напредват.
33
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Респект. Трябваше да им оставят 3 4 ракети поне да не умират напразно. Да потапят гимиятаа ***