Ердоган уверил Зеленски: Полагаме усилия огънят да спре

Чавушоглу призова Лавров за прекратяване на военната операция
82
Ердоган уверил Зеленски: Полагаме усилия огънят да спре
Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е обсъдил по телефона с президента на Украйна Володимир Зеленски военната операция на Русия в Украйна и най-новите събития, предаде турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Ердоган е изказал съболезнования за убитите при руските атаки украински граждани и е пожелал бързо оздравяване на ранените, съобщава Дирекцията по комуникациите на турското президентство.

Още по темата
Турският президент е заявил, че Анкара полага усилия за незабавно прекратяване на огъня, така че да няма повече жертви и Украйна да не понася по-големи загуби, се посочва още в комюникето.

Ердоган е провел отделни разговори също с президентите на Узбекистан, Туркменистан и Азербайджан, в чийто фокус са били двустранните отношения и регионалните развития, предаде Анадолската агенция.

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу е разговарял по телефона с руския си колега Сергей Лавров, пред когото е призовал за прекратяване на военните операции в Украйна, предаде турската частна телевизия НТВ.

Чавушоглу е подчертал, че никой няма интерес от задълбочаване на военното напрежение и отново е изказал готовността на Турция да бъде домакин на евентуални преговори между Русия и Украйна при желание за това. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: украйнаРусияердоган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ердо е с една от най-големите армии в НАТО, ако реши да блокира Черно море, Путтьнин ще иска мирни преговори.
62
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Ердоган успее да положи началото на преговори ще е добре за всички!
61
5
 
1
 
! Отговори
Западът преди 2 години
Се оля да спасява баби от грип. Проблемите са много по- сериозни от това да надупчим населението, за да видим кой нема *** от експерименталките. Между другото свърши западната ковид диктатура и цената я плаща измъченият руски народ. Бъдете благодарни.
60
3
 
2
 
! Отговори
Star преди 2 години
Това което Кадиров направи,ще му изиграе голям сюрприз.Кавказци не прощават насаждането на омраза.Това са вярващи хора,а това което мисли,прави и говори няма да се хареса а Алаха.Пътник е.Може би дори преди Путин даже.
59
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не врътнат кранчето на "турски поток" бор в задния двор
58
1
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
хм!....Аз НЕ "долюбвам" аверите отвъд Босфора,но ...просто трябва да им се признае:..-НЕ СА ПРОСТИ люде ...В момент,когато НАШИТЕ политКЕЛЕМЕТА крещят "Санкции,санкции за Рашата", тия ТАРИКАТИ,въпреки че са КАТО НАС в НАТО,просто говорят за МИРНО уреждане на патакламата..Но,както твърди народната поговорка:..-"Това /ЛОШО /,което човек САМ си направи,и Господ не може да му го направи"...
57
3
 
16
 
! Отговори
До Зелен Хайверски преди 2 години
Турция не е Украйна, нито пък гейска страна от западна Европа, ако им стиска да пробват точно сега... ти внимай да няма анексиране от Пловдив до Силистра по диогонал...
56
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зелен, за съжаление руската армия няма никакви шансове срещу турската.
55
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ердо да си взимам Кавказ викам аз....
54
1
 
4
 
! Отговори
куку преди 2 години
До Караман до 51Вече го затвори за военни кораби
53
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ердоган може да го харесваме или не, но да си признаем че е един от най-големите политици и държавници на нашето време.
52
11
 
5
 
! Отговори
Караман до 51 преди 2 години
Турция няма да затвори Босфора за Русия бъди сигурен.Това го иска посланика на Украйна в Турция и разни други неща който да удоволетвори големите си капиталистически шефове.
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чета и не вярвам на ушите си...Разумът тотално е напуснал територията.
50
5
 
9
 
! Отговори
Караман до 47 преди 2 години
Турция не производител на газ да е зависима цената от нея,и тя е консуматор като България.Проблема на Украйна беше много доверчив към САЩ и ЕС,тя трябваше сама да се разбере с Русия чрез диалог.Сега Украйна дълги години не може да си оправи инфраструктурата а може би самата свобода на държавата!
49
15
 
2
 
! Отговори
Зелен Хайверски преди 2 години
Той Ердоган да внимава, да не вземат да "анексират" освен Азербайджан и Туркменистан, и северен Кипър попогрешка.
48
12
 
9
 
! Отговори
... преди 2 години
Турция е забранила на руски военни кораби да преминават чрез Босфора. Въжето на врата на джуджака се затяга.
47
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На страната на Путин са същите ***, които пропагандират и против ваксините. Хранилката е една и съща. Ако някой не е разбрал още.
46
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да знаете,че не случайно са били толкова векове империя.Там всичко се анализира и премисля по сто пъти така че те да не загубят а напротив ,да спечелят нещичко от всяка игра.Турците имат много древни мъдреци от чийто книги се учат ,както и много опит от историята ,като империята е записвала и съхранявала данни за всичко което се е случвало.Това което също е в тяхна полза винаги,е че са много задружни и единни,човечността им е пословична.Вярността им един в друг е издигната на пиедестал.
45
8
 
14
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Остана ли някой на страната на кремълския психопат? Освен другото психо Лукашенко?
44
3
 
7
 
! Отговори
пх преди 2 години
""""Ердоган уверил Зеленски: Полагаме усилия огънят да спре"""" ----- Да, бе... Колкото по-дълго продължи конфликта в Ук., толкова повече печели Турция от "Турски поток" и високата Борсова цена на Газта!!! -)))) Ердоганчо не е кът наш бу.дала Кирчу!!! -)))