Ердоган уверил Зеленски: Полагаме усилия огънят да спре

Чавушоглу призова Лавров за прекратяване на военната операция
82
Ердоган уверил Зеленски: Полагаме усилия огънят да спре
Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е обсъдил по телефона с президента на Украйна Володимир Зеленски военната операция на Русия в Украйна и най-новите събития, предаде турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Ердоган е изказал съболезнования за убитите при руските атаки украински граждани и е пожелал бързо оздравяване на ранените, съобщава Дирекцията по комуникациите на турското президентство.

Още по темата
Турският президент е заявил, че Анкара полага усилия за незабавно прекратяване на огъня, така че да няма повече жертви и Украйна да не понася по-големи загуби, се посочва още в комюникето.

Ердоган е провел отделни разговори също с президентите на Узбекистан, Туркменистан и Азербайджан, в чийто фокус са били двустранните отношения и регионалните развития, предаде Анадолската агенция.

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу е разговарял по телефона с руския си колега Сергей Лавров, пред когото е призовал за прекратяване на военните операции в Украйна, предаде турската частна телевизия НТВ.

Чавушоглу е подчертал, че никой няма интерес от задълбочаване на военното напрежение и отново е изказал готовността на Турция да бъде домакин на евентуални преговори между Русия и Украйна при желание за това. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: УкрайнаРусияЕрдоган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
5
 
9
 
! Отговори
Караман преди 2 години
Защо Турция да напада Русия,като няма такъв повод.Още от самото начало турците бяха за дипломация да е стабилен района,никой няма полза от война.За разлика от САЩ и ЕС който нагнетяваха огъня в Украйна след това се отдръпнаха.Преди години кой снабдяваше терористите с оръжие срещу Турция тия същите капиталистически приятели,от това нагоре отдръпнаха си Пейтриътите с изключение на Испания в критичните си дни.Единствено руснаците се съгласиха да продадът на турците С-400 за отбрана!
42
15
 
5
 
! Отговори
Пак се натяга преди 2 години
На какъв се правиш пък ти убиецо на кюрди?
41
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АКО ПОГЛЕДНЕМ ГРАНИЦИТЕ НА ТУРЦИЯ ОТ СЕВЕРОИЗТОК ЩЕ ВИДИМ,ЧЕ ТУРЦИЯ СЪЩО ИЗНАСЯ НЕСТАБИЛНОСТ.ОБЛАСТТА АДЖАРИЯ В ГРУЗИЯ Е ПОЧТИ ОКУПИРАНА ОТ ТУРЦИЯ,ГРАНИЦАТА С АРМЕНИЯ Е ЗАТВОРЕНА,НЯМА ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ОТНОШЕНИЯ,ИРАН Е РЕГИОНАЛНА СИЛА ТАМ ИГРАЕ ДИПЛОМАЦИЯТА,СЛЕДВА ИРАК,ОКУПИРАН ОТ ТУРСКИ ВОЙСКИ,СИРИЯ ТУРСКО ВОЕННО ПРИСЪСТВИЕ,СЛЕДВА ГЪРЦИЯ-НЯКОЛКО ЕГЕЙСКИ ОСТРОВА СА ВЕЧЕ БЕЖАНСКИ ПРОТЕКТОРАТИ НА ООН,ТАМ АТИНА НЯМА ВЛАСТ,ПОСЛЕДНА Е БЪЛГАРИЯ-ТУРСКИ ВОЕННИ КОРАБИ В БУРГАС И ВАРНА И ВОЙСКИ ДО ГРАНИЦАТА.
40
4
 
12
 
! Отговори
Някой да се сети преди 2 години
Нашите къде са? Защо не призовават за мир и домакин на преговорите за мир
39
1
 
32
 
! Отговори
Ех, преди 2 години
що нямаме политик от класата на Ердоган! С всичките му кусури и инат, доказва, че е държавник. Преди да сложите минуса, помислете защо ходят там да се лекуват наши тежко болни и от години си доставят лекалствата на много по-ниски цени. Турция е единствената държава в света, която произвежда сама абсолютно всичко, необходимо за изхранването на населението. И накрая - остави права фуклата фондерлайНен, без да наруши официалния протокол. И каква армия поддържа.
38
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма диверсификация на газови доставки, единствената голяма рафинерия е руска и там нямаме диферсификация на производство или дори на внос от друго място, но иначе ги нареждаме. Не, че това което правят не е укоримо-загиват невинни хора от населението. Руските войници също са за съжаление не са там по собствено желание. Но при положение, че се возим в руски асансьор и шалтера за тока и за въжетата е в руски ръце ние трябва да внимаваме с изказванията и действията. Да не ни резнат и въжето и тока
37
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да стане така с Кипър са виновни гръцките полковници!
36
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В такива случаи се пази неутрална позиция и Ердоганя го прави. Ама той е свикнал прав и отзад, а ние веднага побързахме наведени и отпред.
35
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашите остро осъждат първи, остро нареждат, и т.н . Белким като не разбират от дипломация да се поучат малко от по-добрите-Ердоган и други лидери от ЕС. Хората с опит имат премерени позиции, защото всичко казано не както трябва се почни и в последствие се припомня я за цена на газ я за друго. Нескопосана работа.
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До българин Като ти чета писаниците и ми става тъжно!И то много!
33
4
 
15
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
И представа си нямате какъв политик е Ердоган! Той е като лисица в кокошарник! Ако не го беше страх от рашките(което се е в нормално за новия световен ред и важи за абсолютно всички), досега да ги беше нападнал! Ще върти, ще суче, ама ще угоди и на двете страни!
32
0
 
28
 
! Отговори
Боли ме шнура преди 2 години
Не харесвам Ердоган но се вижда че е хитър и опитен политик, лавира и си запазва отношенията с който прецени че има изгода. Не е като тия мишоци от ЕС.
31
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До баба мара.Бабо ти знаеш ли какво означава ЕОКА.Това са форморованиа на гърците,които убиват без основание турските деца,майки,бащи и т.н.С тази криза нямаш основание да правиш аналог бабче.
30
8
 
13
 
! Отговори
CHORLU,TURKEY преди 2 години
Ние в Турция сме в НАТО и ще се сражаваме за НАТО. Подкрепяме Украйна.
29
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турците си гледат бизнесите,а нашите освен да съсипват нищо друго не могат
28
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не спорете за кипър и не защитавайте само гърците ,защото те са нападали турски семейства.Там сутиацията си е напълно между двата народа .Кипър е както на Турция така и на Гърция.
27
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ САЩ А ТУРЦИЯ ИЗТЕГЛИ ДОВЕРИЕТО ОТ САЩ!ТУРЦИТЕ СА НАЙ ДОБРИТЕ ТЪРГОВЦИ В СВЕТА НЯМА КАК ДА ГИ ПРЕЦАКАШ С НЕИЗГОДНА СДЕЛКА.ИНФЛАЦИЯТА НЕ ГИ ПРИТЕСНЯВА ЗАЩОТО ИМАТ СИЛНА ИКОНОМИКА И СА СВЕТОВНИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ В РЕДИЦА ИНДУСТРИИ,ТЕ ВИНАГИ ЩЕ ОЦЕЛЕЯТ АКО ЩЕ ДА ТРЯБВА ДА ПЕЧАТАТ НОВИ ПАРИ
26
8
 
19
 
! Отговори
до 24 преди 2 години
Какъв българин си ти бе,руско прасе. Не петни името на България. А колкото до турците,те са приятели с руските фашисти толкова,колкото кучето с котката.
25
14
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
я кажи как турция влезе в сев кипър изгони гърците от домовете им и настаникюрдите от пещерите кои е признал сев кипър за държава акъл няма да давашзащото сметката с русия не е платена 1 свален самолет и 1 убит летец освен товачакаш още 4 бр с400 така че по кротко
24
6
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 години
САЩ отслабна , защото се скара с Ердоган , без Армията на Ердоган - Не си Фактор в Региона, а я Виж Путтин как лудува , спокоен е - има си Приятелче Ердоган , ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА