Киев е пред хуманитарна катастрофа, евакуацията е невъзможна

Кличко: Инфраструктурата е разрушена, няма храни и лекарства
27 фев 2022 21:50, Анисия Иванова
245
Киев е пред хуманитарна катастрофа, евакуацията е невъзможна
Снимка: БГНЕС

Столицата на Украйна е напълно обкръжена и евакуацията на цивилното население на практика е невъзможна, защото всички пътища са блокирани.

Още по темата


Това каза кметът на Киев и бивш световен шампион по бокс в тежка категория Виталий Кличко. "Ние се намираме на границата пред хуманитарна катастрофа...В момента имаме ток, вода и парно по домовете си. Но инфраструктурата е напълно разрушена и не е възможно да се доставят храни и лекарства," каза още Кличко.

"Нашият призив към всички е: подкрепете Украйна, заедно...сме силни. Всеки украинец се гордее, че е независим, горд е, че е украинец, а ние се гордеем, че имаме своя собствена държава", каза още Кличко, цитиран от "Гардиан". (БГНЕС)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе и аз си мисля, че ако руснаците искаха да бутнат инфрструктурата (която е най-вероятно както при нас в основната си част е строена още по времето на съюза, демек знаят всичко за нея) отдавна Киев щеше да е без вода, ток и парно.
168
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ай, какво става - не ви се получава вече пропагандата, а? Българите сме толкова лъгани, че трябва да се постараете малко повече. Не знам за колко глупави ни мислите, но Русия има такива невероятни технологии, че може да помете Украйна за 5 минути. Както всички виждат единствено поразена е инфраструктурата, никой не е нападал и няма да нападне цивилното население. За каква война говорим? Жертвите са предимно поради истерия и паника, защото хората са наплашени от западните медии.
167
6
 
31
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
Кличковците така да ми паднаха в очите. Хвърлиха цяла Украйна като пушечно месо защото са се самозабравили и са им малко милионите които имат
166
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никаква инфраструктура не е разрушена! Ако руснаците искаха да разрушат страната досега да са го направили. Използват 1/3 от струпаните войски, обграждат и изолират стратегически точки. Остава им да чакат да се предадете защото не искат война с жертви. Ама тъ пата ти кратуна оттолкова крушета тотално се е изпразнила от сиво вещество...
165
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Агресивните англосакси, заедно с европейските *** са взели решение да предоставят смъртоносно оръжие на Украйна, включително самолети и други нападателни оръжия. Без да е членка на ЕС и НАТО. Неистоавата злоба на глупендерите е очевадна. Норвегия дава 2 млрд крони на Украйна, Германия близо 400 млн евро. В това време братушката бие по летищата и взльотно посадъчните им полоси, за да не може самолети с оръжия да идват в Украйна. А до часове се очаква щурма на обкръжения Киев.
164
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Клитко дигай бело знаме, за да спасиш хората.
163
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо им е евакуация? Да се бият за американските интереси!
162
2
 
20
 
! Отговори
За Всички Неграмотни преди 2 години
Това че се казва украЙна,не означава,че се пише украЙнска!Пише се украИнска!!!!
161
7
 
30
 
! Отговори
Невъзможна, преди 2 години
защото фашисто-терористите от десен сектор, избили 50 000 в Донбас и ЛНР, ползват собствения си народ като заложници и не им позволиха да се евакуират. И това няма да ги спаси, а само ще увеличи жертвите сред населението. Накрая Украйна ще се освободи и ще има мир.
160
3
 
14
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
До 201Чакай сега, Кирчо е легитимно избран. Това, че ние сме *** и избираме глyпaци да ни управляват, това е отделен въпрос! За това сме си виновни сами!
159
8
 
34
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
След като вчера започна раздаването на леко стрелково оръжие 25000 бр.,плюс 10 000 000 патрона,вие какво очаквате-ето го резултатът:мародери по улиците,убити полицаи,проснати на земята медици от бърза помощ,разграбени магазини.Сега може да пролеете някоя фалшива сълза за демокрацията и правата на човека,но само по западен образец,иначе не сте актуални.
158
21
 
8
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Иска да свали Зеленски от власт... Ами Зеленски е легитимно избран, не си ти тоя, който ще го сваля от власт! Само украинските избиратели могат да го свалят!
157
4
 
16
 
! Отговори
Некропол преди 2 години
Гладоморът идва.
156
18
 
10
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Не мога да го разбера Путин за какво му е да превзема Киев. Нали искаше да спасява Донецк и Луганск (Ворошиловград)? За какво му е Западна Украйна? Та тя не е руска, там руснаците са много малко, там са по-скоро етнически поляци. Те силно мразят Русия. Окупира вече Източна Украйна, ами спри се дотам! То вярно, че апетитът идва с яденето, ама по този начин и хората, които досега не са го мразели, ще го намразят!
155
3
 
7
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
последно бие ли Русия или губи стига вече !
154
3
 
13
 
! Отговори
???? преди 2 години
Това че е цитиран от Гардиън не е в полза на Кличко и Украйна.
153
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как американците създават конфликти и войни по цял свят?
152
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За някакви провалени планове на Путин ставаше дума....?
151
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО може да унищожи Русия и без да влиза в Украйна, но се вижда, че 80 години и куршум не е изстрелян срещу ***.
150
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бедните воюват докато богатите ги гледат от екрана. Естествен подбор създаден по неестествен начин.