МО не е обсъждало изпращането на бойни самолети за Украйна

България ще предостави военно-логистична помощ
126
МО не е обсъждало изпращането на бойни самолети за Украйна
Снимка: БГНЕС

В Министерството на отбраната (МО) не е обсъждан въпрос за предоставяне на бойни самолети на Украйна. Това казаха за БТА от МО, потърсени за коментар. Оттам потвърдиха, че България ще предостави военно-логистична помощ.

Върховният представител на Европейския съюз (ЕС) по външната политика и сигурността Жозеп Борел каза след извънредно онлайн заседание на европейските външни министри на 27 февруари, че Украйна е поискала и ще получи от държави от ЕС изтребители, каквито украинските военни летци могат да използват.

Вчера в Министерския съвет премиерът Кирил Петков каза, че България не е поемала ангажимент за доставка на военна техника в Украйна, както и за изпращане на самолети.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още по темата: УкрайнасамолетиРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как да изпратим нещо което нямаме. Ако издържат до 2030 г може да изпратим 4 бр Ф16 стига Лукойл да ни дадат керосин да ги заредим.
81
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да изпрати самолетите от селскостопанската авиация
80
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МО не било обсъждало... Ами не е, я! А и никой няма да им иска да обсъждат... направо са им заповядали (не казвам кои и откъде)
79
4
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Слава на Русия! Победа:))))))))))))
78
4
 
14
 
! Отговори
НАТО преди 2 години
Обяви въздушното пространство на Украйна за полетно. А Русия го забрани и ще сваля всеки самолет, независимо от предназначението му. Украинското ПВО е напълно разрушено. Останаха им само ръчни ракети. Но и те скоро ще станат руски. Външният дълг на Украйна надхвърли 100 милиарда.
77
6
 
4
 
! Отговори
Ами преди 2 години
До ДостоевскиНикъде няма да ходи Киро. Това е новата реалност. Всиквай или се застреляй у вас.Самолетите ги даваме. С тея щайги ли ще спреш примерно една инвазия от Турция. Та дори нема д излетят. Поне сега ще ги видиме какво могат в реални бойни действия, тези прехвалени курници
76
4
 
2
 
! Отговори
Krom преди 2 години
За сведение т.н. Зозо е агент-провокатор на ДС и на руските тайни служби. Истинското му име е Захари Пенчев Игнатов. Живее в кв. Ботунец, бл. 362, вх.Б с ЕГН 7608158590.
75
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз си мисля, че самолетите вече са изпратени. Иначе защо украински летци отиват да ги получат.
74
0
 
2
 
! Отговори
Радев преди 2 години
Не е вярно. Аз казах, че сме съгласни да пратим 6 броя от нашите 8.
73
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"...изтребители, каквито украинските военни летци могат да използват." - в такъв случай говорим за дървени кутии с размерите на легнал човек, тапицирани отвън с жълт и светлосин плат...
72
3
 
14
 
! Отговори
Достоевски преди 2 години
Кирчо или лъже или не знае с какво разполага българската армия. Тия самолети са ни подарени от Русия и Да България разполага с тях. Защо Америка не подари своите Ф ки на Украйна? Друг е въпросът,че унгарските пилоти няма да могат да пилотират Ф- ки. Сега Кирчо лъже ,че България не разполага с тях поради това,че най вероятно вече са изпратени . Кирчо веднага си подай Оставката . Ти си лъжец и чирак на Америка. Връщай се там от където си дошъл.
71
0
 
9
 
! Отговори
Lina преди 2 години
От нарисуваните ли??
70
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, ама украинските пилоти вече тръгнаха за Полша, откъдето ще получат дарение от стари руски самолети от Полша и от Словакия. Ще излитат направо оттам за Киев да разбият колоната руски танкове!А Кирил Петков заяви че България е отказала самолети по простата причина, че нямаме достатъчно да си защитаваме нашата територия. Ако бяха дошли отдавна обещаваните F-ки от другаря Бойко Борисов можехме и ние да им дадем, но както личи, все още са на хартия в проектантските бюра.
69
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този защо говори в множествено число
68
4
 
10
 
! Отговори
ЛДНР преди 2 години
Китай, Индия, Пакистан, Иран, Египет, Бразилия, лигата на арабските държави, африканските нации...не подкрепят Окраина в н.а.т.о. и нов член на ядрения клуб. Това са над 3/4 от населението на света. Това е светът, а не нацистите от ЕС и ФАЩ. Китай, Индия и Пакистан поискаха от Русия пренасочване на нефта и газа към тях.... Един подпис, денацифицирана и демилитаризирана неутрална Окраина... В отговор ЕС и ФАЩ въоръжават Окраина, ние самолети ще пращаме. Кой иска война ?!
67
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плевнелиев записа ли се доброволец?
66
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искат да воюват с Русия, но да не проливат собствена кръв - забележете кои са страните, които искат да вкарат във конфликт с Русия - Украйна, България, Словакия и Полша. Мечтата им - славяни да воюват срещу славяни, а те доволно да гледат спектакъла.
65
6
 
4
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До От къде самолети? - от какво бягат тези украинци?! Според 90 процента от форумните писатели там война няма. Има добри руски момченца с розови бузки и гадни укри избиващи своите. Не си разбрал нищо. Те милите руси мир им носят, те ги посрещат с оръжие. Ще каже човек, имат нещо против "справедливите" искания на Русия и миризливия руски ботуш?
64
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самолети може. Но и двата танка НЕЕЕЕЕ.
63
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Можем да им пратим чертежите на f16 поняли товариши?