МО не е обсъждало изпращането на бойни самолети за Украйна

България ще предостави военно-логистична помощ
126
МО не е обсъждало изпращането на бойни самолети за Украйна
Снимка: БГНЕС

В Министерството на отбраната (МО) не е обсъждан въпрос за предоставяне на бойни самолети на Украйна. Това казаха за БТА от МО, потърсени за коментар. Оттам потвърдиха, че България ще предостави военно-логистична помощ.

Върховният представител на Европейския съюз (ЕС) по външната политика и сигурността Жозеп Борел каза след извънредно онлайн заседание на европейските външни министри на 27 февруари, че Украйна е поискала и ще получи от държави от ЕС изтребители, каквито украинските военни летци могат да използват.

Вчера в Министерския съвет премиерът Кирил Петков каза, че България не е поемала ангажимент за доставка на военна техника в Украйна, както и за изпращане на самолети.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още по темата: УкрайнасамолетиРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
3
 
14
 
! Отговори
Венелин преди 2 години
Лошото е, че самолетите трябва да се дадат заедно с пилоти. Украинските пилоти са напуснали или дезертирали. Даже техните МИГ не излетяха. Излетели са 5-6 самолета и руснаците са ги свалили. Останалите така си стояха по летищата до вчера. Предполагам, че някой полски пилот все ще се прежали.
61
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То като няма самолети какво да обсъждат
60
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
българската авиация е най-модерната в целия свят , единствената която може да я пратиш по електронна поща. Хахахаха слава Ф-ките американски
59
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прати, Ли самолети Кирчо пада с бой а а як.
58
1
 
13
 
! Отговори
От къде самолети? преди 2 години
Ние въобще какви самолети имаме, че и ще ги изпращаме в Украйна? Има кой да им праща оръжия и самолети. Това което можем реално да направим е да се погрижим за хорицата дето в момента бягат от войната. Това е напълно достойна и по силите ни задача.
57
11
 
3
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Турчин - аз смятам, че трябва и РПГ, автомати, миномети и боеприпаси да изпратим. Света днес определя от коя страна е. Но в главите на българските русофили е набито с шут робското. 90 процента от тях не са прочели и една руска книга, не познават и собствената си история, но безусловния рефлекс работи. Жалко е, но българските политици се съобразяват с тях.
56
0
 
0
 
! Отговори
Турчин преди 2 години
До Анониментези самолети сме ги платили вече десеторно. Армагани нали знаеш къде има в капана за мишки
55
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новите ни избраници тръгнаха по ос.-раните пътеки на Тиква , но го надминаха по слагачество на ев-ейските началници .Той ги тупаше по гърба , но не знаеше език .Те си говорят макар с неясен английски но успяха да ни вкарат в гадна ситуация .Сега си почиват половин час да измътят как ще се извиняват на единствения ни умен министър.
54
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Аз съм съгласен да им подариме старите миг29 ако американците ни подарят на нас ф16. Ама те това няма да го направят. Нали техните фирми трябва да лапат.
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ТурчинКъф принос имаш ти бе, тия самолети са ни армаган от СССР, демек руснаците е техен приноса, че сега нашите интернационалисти ги подаряват. Ако ги бяха Кирчо и другите ястреби сглобявали да питам дали щяха така лесно да ги раздават... Реално небето остава без български самолети за защита след тоя акт!
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние също нямаме достатъчно пилоти за ф-ки. В договара включва и обучение на пилоти и в момента в щатите има двайсетина български пилоти дето ги учат да летят на ф-киКато си дадем су-тата и миговете и 3 години ще се пазим с връбчета и гълъби
51
15
 
5
 
! Отговори
Турчин преди 2 години
да ги даваме тези самолети, да влезнем в историята с едно добро дело. Самолети можем да купим и сме купили вече. Свободата на една държава щом зависи от това съм за. Нека това бъде нашия принос.
50
3
 
20
 
! Отговори
Майна преди 2 години
УНГАРИЯ Е ОТКАЗАЛА ДОРИ ПРЕНОС НА ОРЪЖИЕ ПРЕЗ НЕЙНА ТЕРИТОРИЯ ЗА УК!!!! ЕС И БОРЕЛ НИ ВКАРВАТ ДИРЕКТНО ВЪВ ВОЙНА - ЕС- РУСИЯ. НЕ ЗНАМ ДАЛИ ИМАТ И 1 ГРАМ МОЗЪК! РУСИЯ В СЛУЧАЯ ИМА СПРАВЕДЛИВИ ИСКАНИЯ. КАК ТАКА УК ПОЛУЧИ КРИМ БЕЗ ДА СЕ Е БОРИЛА ЗА НЕГО ИЗОБЩО?!
49
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освен че ония F16 не могат да ги сглобят 10 години сега да вземат и 3те МИГ29-тки - евала хахахаха. А баш вчера четох че от ЕС искат да доставят съветски самолети на укрите, щото не могат дасе оправят със западните... Ама нека им подарим всичко, даже Кирчо им подаряваме, а па за самолетите им даваме армаган самальотчика - зелен чорап... Да видят после те призрака от Киев - и да не ги анексира *** ще ги разграбят за 1 седмица под вещото ръководство...
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние ако имахме 16 бойни самолета щяхме да се оженим бе.
47
1
 
10
 
! Отговори
Коко преди 2 години
не вярвам на никой , никой не изпълнява ДОГОВОРИТЕ !Нали имаше договор за НАТО да не се разширява на Изток , изпълниха ли го , после Путин обеща да НЕ напада Украйна , е и !В Бълария / до сега на практика / , крадците и лъжците станаха повече от парите ...
46
0
 
6
 
! Отговори
Перниканец преди 2 години
Eпа много ясно, че не е...оти ние немаме самолети.
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И казаха, защо не искат рафал, юрофайтер или ф16 , защото за обучението на пилотите е необходимо 2 години. Техните пилоти са обучени да летят с миг и су
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашите винаги крият от народа си такава информация, като тази за самолетите, обикновено я научаваме първо от западни медии или политици, чак тогава нашите признават с половин уста, че било вярно.
43
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
украинското министерство е пуснало пост , че от ЕС са им обещали самолети от Полша, България и Словакия.Те щели да кацат на полски летища в близост до украинската граница.