Призив от Лондон: Русия да се изолира на международната сцена

Това трябва да е наказание, че „убива поголовно украинци“
Обновена: 1 мар 2022 08:13 | 1 мар 2022 08:05, Елка Василева
37
Призив от Лондон: Русия да се изолира на международната сцена
Снимка: архив, БГНЕС

Британският външен министър Лиз Тръс ще заяви днес в Женева на заседание на Съвета на ООН по правата на човека, че Русия трябва да бъде изолирана на международната сцена като наказание за това, че „убива поголовно украинци“.

Лиз Тръс вече има репутацията на един от най-яростните критици на руското нахлуване в Украйна и поведението на Москва, като често езикът ѝ е далеч от общоприетата дипломация, предаде БНР.

Още по темата

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков дори заяви, че президентът Владимир Путин е привел силите за ядрено възпиране на Русия в повишена готовност заради крайните изявления на западни лидери, сред които се посочва и британският външен министър.

В Москва едва ли ще очакват нещо по-различно от речта на Лиз Тръс в Женева днес. От предварително обявено копие на речта става ясно, че тя запазва досегашния си агресивен стил по отношение на Путин, като изтъква, че той „избива поголовно украинци, че ръцете му са изцапани с кръвта не само на невинни украинци, но и от изпратените на смърт от него хора“.

Очаква се Лиз Тръс да заяви, че Путин нарушава международните закони, включително Хартата на ООН, че нарушава човешките права в небивал размер и светът няма да стои безучастен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Хитър Петър преди 2 години
Очаквам скоро среща на върха Путин - Ленин - Сталин - Милошевич- Садам - Кадафи - Ким Ир Сен! Пропускам някой разбира се но срещата ще е скоро, може да се състои във всяка една точка на този или на онзи свят!
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зона забранена за полети в Западна Украйна и атака на конвоя. Запада чака конвоят да се пръсне около града и да влезе в града. Конвоят трябва да се удари извън града.
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква Великобритания ,пълно е с южноафриканци ,араби ,мюсюлмани ,индийци ,по улиците няма английска реч ,Англия пълно с ромове от кол и въже )
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единствената държава която трябва да се изолира, а по добре да се изравни е Великобритания. Всички злини идват от там вече повече от 600 години
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-лесно се лае отдалеч и зад оградата! Ако е задокеанска - още по-лесно. Като няма океан и един Ламанш стига за защита. Лай, куче, да захлебиш!
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дайте изказвания, мнения на сериозни хора - политици, анализатори, военни! Защо ни натрапвате тази изключително проста жена, безхаберна марионетка. Такива у нас имаме - депутати от ПП, ИТН, ДБ - злобни и прости.
14
1
 
12
 
! Отговори
Мишо преди 2 години
Тази дали има поне някаква диплома? Нещо съвсем е скарана с географията. Или белото съвсем и прецакало мозъка и?!
13
1
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
колко векове великобритания ограбва света кого е интегрирала досега тазитеритория колко години се тресеше от бомбите в белфаст и другите градове амиколко млади момчета загинаха за фолклендските острова за една скала тазиимперия е пример за всичко зло по земята
12
3
 
12
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
Чета тука някои коментари и разбирам че има доста неинформирани, затова да ви кажа приятелски няко официални факти. Русия разполага с над 6000 бойни ядрени заряда, които могат да се монтират на всякакви носители! Не случайно 1натовскитеплъхове1 се разбягаха от Украйнаи сега се превърнаха във виртуални приятели! Трета световна ядрена война няма да има, защото ще се върнем всички в каменно-зимната ера! Всички го разбират, дори западните 1дебили1
11
2
 
9
 
! Отговори
@ к.4 преди 2 години
У.Лайен упорито искс да влезе в ролята на fuhrer-а от 30-те години на миналия век.Да си припомни как той и неговата/нейната Дойчланд завършиха на 5 май 1945 г. ВБр до преди два века беше колониална държава. Беше, сега би следвало да бъде просто Англия и да има предвид, че отдавна не е непотопяем самолетоносач. Държавите от ЕС би следвало да знаят, че Русия има по различни данни 2600-4300 ядрени заряди и трудно ще употреби всичките, така че ще се наложи да хвърля повече от 10 бр/държава.
10
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спрете го този пропуски сайт. Не може да има в него толкова ненормални иззроди, които одобряват безумната агресия на побъркания кагебист.
9
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само така. Пълен бойкот и блокаж на сибирските диваци. Да си стоят изолирани в ко.чината и да си лочат сами помията.
8
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не забравяме жестоките бомбандировки на София и омразата на англичаните към българите и всички православни.389
7
5
 
14
 
! Отговори
Британците се преди 2 години
Измъкнаха с Брексит от Евросъюза, явно с идеята да могат да гледат като клакьори поредната кървава война в Европа , изсипвайки спорадично бомби тук и там и накрая заедно с Щатите да се заявят като победители и спасители на света с ексклузивни права върху истината, демокрацията и човешките права. Дали ще се усетим в Европа на къде вървим?
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВБр и САЩ , Германия на У.Лайен и Полша упорито искат въвеждане на ядрени заряди за ускоряване въеждането на справедливи искания от тяхна страна и от Русия. Така ли да разбираме или Русия трябва да увеличи ядрената дажба, за да направи лицемерните псевдодемократи по-сговорни? Китай също има претенции към САЩ и ако се наложи - към ВБр и Франция. Просто Киро упорито иска и БГ да бъде почетена от рашъните.Да се запише в списъка. София, Филибето, Варна, Бургас и Ески Заара, нали, Киро?
5
8
 
19
 
! Отговори
... преди 2 години
Тая 2-ка по география да не се изказва много много..., след седмица ще му лижете **** на Путин и ще забравите всичко което сте правили и говорили последните две седмици!
4
10
 
25
 
! Отговори
Спеца преди 2 години
Аглосаксонците да не учат другите народи на морал и миролюбие!Цялата им история е кървава , пълна с насилие , поробване на народи , жестока еисплоатация и крайна несправедливост !Изолирайте Русия , но гледайте Русия да не изолира Вас!Лошо тръгна Лиз , не си умна жена !
3
4
 
19
 
! Отговори
Глупости без край преди 2 години
Посредствени хора се занимават с несвойствени дейности и нанасят големи щети на всичко и всички около себе ти. Да кажем не на посредствеността!!! Долу външният министър на Велика Британия. Да живее кралицата майка.
2
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво да очакваш от наглосакси. Нали това е основната цел - да подчинят и унищожат Европа. А нашите СЕМ-каджии ще забраняват руските телевизии. Сакън да не се изплъзнем от пропагандата.
1
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бабо ,защо е тази злобна физиономия ? Бабо ти беше ли на коледния купон