Заради санкциите: Операторът на "Северен поток-2" обмисля фалит

Процедурата по несъстоятелност можела да започе тези дни
25
Заради санкциите: Операторът на "Северен поток-2" обмисля фалит

Операторът на проекта "Северен поток-2", Nord Stream 2 AG, обмисля да обяви фалит поради наложените му санкции, съобщи Ройтерс.

Според източници на компанията, в момента тя работи с финансов консултант за уреждане на редица задължения и може да започне официално процедура по несъстоятелност в швейцарски съд още тази седмица.

"Швейцарската компания, която изгради газопровода "Северен поток-2" от Русия до Германия, обмисля да подаде молба за обявяване в несъстоятелност, като се опитва да уреди задълженията си преди крайния срок, определен от санкциите на САЩ, в съответствие с които други организации са задължени да спрат да си сътрудничат с нея", съобщи Ройтерс, позовавайки се на двама източници, запознати със ситуацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Газопроводът трябва да се унищожи, но и украинският газопровод ще бъде в руски ръце.
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ъъъ а нашите кредити за северен поток кои ще ги плати. Бойко добре ни набута.
14
7
 
19
 
! Отговори
някой преди 2 години
Какво ще прави Западна Европа след по-малко от 10години, това е въпрос за няколко трилиона евро.Газта в района на Шотландия е свършила, до 10 години и в Норвегия няма да има газ!За втечнения газ питайте Германия-с 50%по-скъпа,с 30%по-малко калорийна.По отношени на БВП-на САЩ 21трлн.доляра, на Русия 1,57трлн.долара-12пъти по-малко.Време е да се спре с дитирамбите,кой е по,по,най.И поляците са велики и копуват "американски" втечнен газ от Виборг!Проверете къде се намира!
13
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди да се смеете на чуждото БВП, погледнете своето.
12
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен. Така е. Без газ не може в момента. Но за щастие Русия не е единственият източник, особено откакто има втечнен газ. А скоро падат и санкциите срещу Иран...
11
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Petar 13 Природният газ не е само за отопление . Няма газ = няма производство . Няма произодство = няма работа . Няма работа = няма дом , няма прехрана и схващаш закономерността предполагам. Зелена сделка , ако се стигн и до липса на газ = пълно блокиран на икономиката за редица държави и ефекта на доминото
10
6
 
16
 
! Отговори
DO Petar преди 2 години
Прав си - Свободата Санчо . Но те предизвиквам довечера да излезеш на улицата , заедно с децатата ти - пробвай да спиш една нощ .
9
10
 
10
 
! Отговори
СС преди 2 години
Идеално! После и СП-1 да спуска кепенците. :)
8
31
 
14
 
! Отговори
Petar преди 2 години
Странно защо някои си мислят че хората са готови да заменят свободата си за евтин газ?!? И 50 хиляди долара бутилката да стане - на студено ще стоя, но няма да оставя психопат да решава бъдещето на независима държава. Хубаво е, че Китай само гледа отслабването на Русия и няма да се учудя да си поделят остатъците с Америка. Ама като *** е проост.
7
14
 
19
 
! Отговори
До 7 преди 2 години
Тц. Чети международните икономически сайтове. Тази нощ BBC пусна това , " АЛЖИР ЗАПОЧВА ДОСТАВКА НА ГАЗ ЗА ЕС". Няма не заменили доставчици , казаха енергийните експерти и се очаква до мен енергийните пазари да се стабилизират и цените да се пожар.
6
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е нищо де, българите нали платиха 3 млрд. за Южен поток, тях кучета ги яли, важното е русофилите и Бойко да са добре...
5
5
 
15
 
! Отговори
Gogo преди 2 години
Чудесно, пускайте втората тръба през България за Европада има работа строителство и препитание за хората!
4
4
 
13
 
! Отговори
до 10 преди 2 години
Абрамович да не е вчерашен?! Нали не смяташ, че руските олигарси имат нещо общо с рублата?! Всичко е в долари.
3
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото и да става- света вече няма да е същия.
2
30
 
15
 
! Отговори
до 7 преди 2 години
Русия е нищо повече от бензиноколонка с ракети. Икономика- няма. БВП на глава от населението- колкото на Сомалия. И така нататък. Не е ли газът, който доставя насам-натам, спукана й е работата. Взимам пуканките и гледам, като ЕС шамароса Русия какво става.
1
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия подготвя законодателни гаранции които ще осигурят на Газпром защита от съдебни искове когато Газпром спре газта за ЕС и за Турция които се разглеждат от Русия като вражески субекти, към Турция като страна от НАТО и като страна която закри Босвора за Русия.