Ген. Събев: Ще има по-брутално използване на военна сила

По думите му войната в Украйна навлиза в решителна фаза
2 мар 2022 10:23, Елка Василева
87
Ген. Събев: Ще има по-брутално използване на военна сила
Снимка: архив, БГНЕС

Войната в Украйна навлиза в решителна фаза с масирано използване на военни сили. Това коментира първият военен представител на България в НАТО ген. Съби Събев пред Нова тв.

Още по темата

„Очевидно ще се разразят по-решителни действия с много жертви - и военни, и цивилни. Целта очевидно на руското политическо военно ръководство е да успее да се отчете пред руското общество с една значителна военна победа. Засега това не се осъществява”, добави той.

Според него ударът ще бъде основно насочен към Харков и Киев. С овладяването на Херсон и на Мариупол се осъществява сухоземната връзка с Крим.

„Ще се премине към по-брутално използване на военна сила, за да се добие определен военен успех. Има промяна на тактиката. Досега беше използвана главно с батальонни бойни групи - тя не даде резултат”, коментира ген. Събев.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: Войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
1
 
! Отговори
Ген. Луков преди 2 години
Трябва час по - скоро да помолим НАТО да изпрати контингент в БГ , за да ни помогнат да изчегъртаме русофило - комунистическата *** , която все повече уронва престижа и имиджа на държавата ни по света. Също така да им бъдат блокирани фейсбук и е mail акаунтите.
66
1
 
25
 
! Отговори
Gogo преди 2 години
Ще викат запас.Да ходят в запас политиците и техните некадърни синове и дъщери.Дето ни вкараха в това блато.
65
6
 
30
 
! Отговори
Зоро преди 2 години
Пази боже Украйна.Този 🤡 Зеленски раздаде 2500ав. над 10 мил. патрони безконтролно.Иска наемници заедно с неговите бандити да убива украинския народ Заради това има и убити 480 и ранени войници от руската армия.Трябва да има референдум за ЕС дали Украинските фашисти заслужават.Нашите политици отново показват своята недалновидност.
64
8
 
23
 
! Отговори
Долу НАТО преди 2 години
Долу НАТО!
63
6
 
30
 
! Отговори
Сърбежев преди 2 години
*** и помогни на Зеленски бе, човека иска помощ, а ти дрънкаш канчето по медиите. "Дженерали"
62
51
 
16
 
! Отговори
Потомък на Аспарух преди 2 години
НАТО ще ударят първо Беларус като реципрочен удар. Това ще е голям удар за логистиката на зомби армията на полуделия лилипут. Ще разруши и необоснованото самочувствие на високомерните руснаци.
61
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отново НАТО
60
18
 
10
 
! Отговори
До Гочоолу преди 2 години
Като си толкоз мераклия да се цъклиш в миналото, нека върнем лентата с още едни 80 г. по-назад. През 30-те и Сталинския "голодомор" в Украйна, Казахстан и още няколко ашладисани етнически реСпублики. В зависимост от изследванията, за периода 1932-33 години само в Украйна броят на жертвите от репресиите и мерките се оценява на между 2 и 9(10) милиона, според зависи-то. Като се опитваш да оправдаеш едни злини, редно е да отчиташ и другите. А механичният сбор на злините, не прави добрина никому!
59
24
 
17
 
! Отговори
само факти преди 2 години
1. Нашествието на Путин не е военна операция/ както твърди и нашият Янев/ а пълноправна война.2. Дори и да спечели войната и да настани марионетно павителство---трудностите идват за Путин след това---управление, разходи, имидж пред света и санкции.3. Няма държава в съвременния свят, която да е успяла на асимилира и да унищожи друга държава--бълнуванията на Путин, че Украйна не е държава,а с кого преговаря? и че те били братя са още по смешни на фона на водените преговори и броя на жертвите.
58
8
 
43
 
! Отговори
Жалко преди 2 години
Сащ ще се бие с Росия до последния украинец!!!
57
9
 
34
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
Ти в коя армия си генерал бе, не гледаш ли сводките от 8 години назад!?? 13 000 1убити1 1етнически1 руснаци и хиляди 1разрушени1 домове, детски градини, училища, болници и т.н. от УКРАИНСКАТА АРМИЯ!!! Колко по-1брутално1 би искал ти, 1ядрена1 1атака1 ли! Това военните сте най-1тъпите1 от човешкият вид, а по-1тъпи1 са само началниците ви! Да иде да 1убива1 за една заплатаа...????
56
7
 
36
 
! Отговори
Жалко преди 2 години
Нашичкия - Батальонните групи не дали резултат ..... Столицата обградена за 4 дена война, това ако не е резултат, какво е ?
55
15
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съби Събев - събистия работи за окупатора унищожил най много българи в историята на България - евроатлантизма. За 15 години над един милион жертви и два милиона бежанци . Ето с това ще остане този ,,генерал,, в бг история .Част от най разрушителната национална катастрофа на България евроатлантическо робство ааа ,,членство,,
54
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците са си гарантирали сигурността с 6000 ядрени бомби. Тая война е заради болните амбиции на един побъркан диктатор.
53
27
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поддръжниците на Путин, са хора с робско мислене. Така казват психолози. Явно сме далеч от свободата.
52
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срещу САЩ или НАТО войната е друга. Руснаците нас няма да ни пазят. Тук всички знаем защо се бавят.
51
32
 
8
 
! Отговори
До Истината преди 2 години
Като проблемът е САЩ, да воюват със тях. Те с една Украйна не могат да се оправят, камоли с най-могъщата военно и икономически държава в света.
50
31
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На руснаците им трябва поне един коз за мирните преговори, иначе операцията е тотален провал. Уж бяха много силна армия. Пълен смях, 20 години подготовка и накрая нищо.
49
7
 
7
 
! Отговори
до Бай Хъ преди 2 години
Само за сведение, на 01.01.1945 г. в действащите части на Съветската армия е имало 2.5 млн. украинци. То и руснаци са се сражавали на страната на Хитлер, но никой не нарича Русия фашистка. /Справка генерал Власов и РОА Руската освободителна армия/
48
15
 
41
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Целта на тази военна операция на Русия в Украйна, е повече от ясна - да не позволи унищожаването на Русия от САЩ. Проблемът е САЩ, а не Русия, както ни промиват мозъците.