Прекъсването на тока към АЕЦ "Чернобил" не се е отразило

Имало достатъчно вода за охлаждане на отработено ядрено гориво
25
Прекъсването на тока към АЕЦ "Чернобил" не се е отразило
Снимка: БГНЕС

Международната агенция за атомна енергия заяви, че прекъсването на тока към украинската АЕЦ "Чернобил" не се е отразило критично на безопасността около неработещата централа.

Още по темата
От агенцията посочват, че има достатъчно вода за охлаждане на съхраняваното отработено ядрено гориво дори без електрическо захранване.

Междувременно украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че руският обстрел срещу град Мариупол продължава въпреки обещаното спиране на огъня, за да бъдат осигурени хуманитарни коридори за евакуация. С подобна инфорамиця излазоха и властите на град Изюм в Харковска област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чета и се чудя - т*ъпи сте се родили или сте ходили на специални курсове? Саркофага е само върху авариралия реактор, другите 3 реактора спираха постепенно работа и нямат саркофази. Отработеното Ядрено гориво се затваря в метални резервоари -над 20 хл са, които се заравят и постоянно се охлаждат с вода, която се нагрява и се отвежда - за целта са нужни помпи, които работят с ТОК, ако тока спре корпуса се загрява и в един момент започва да се топи. Имат генератори, но и те са за няколко дни.
17
5
 
4
 
! Отговори
Ми...... преди 2 години
Оня ЗЕЛЕНИЯ къртик каза още от вчера ,ЧЕ Европа има 48часа и чернобил ще гръмне !!!! Дали не е заложил вече бомбите ????
16
2
 
4
 
! Отговори
ПРОФИОНАЛЕН ЛЪЖЕЦ ! преди 2 години
ЗЕЛЕНСКИ ме превъзхожда във лъжите ! Отказвам се от тая професия !
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за полуидиотите от фацебук - там има няколко реактора и те работят и трябва да се охлаждат, не работи този който гръмна 1986 другите работят, колко точно в момента не знам има специалисти нека кажат.
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
украинците обстелват подстанциите и спират захранването и по този начин охлаждането на реакторите. може да стане това което беше в фукушима. молете се на бога, тия нацисти са готови да убият милиони в цяла Европа замислете се над това (
13
0
 
6
 
! Отговори
Илия преди 2 години
До ВЪПРОС Евала ти правя че ти, лично си знаел че АЕЦ Чернобил не работи. Това е голямо постижение. Да живее познанието. И аз така знам. Даже чух от една дето ме подстригва ама и от фацебука, че една атомна централа като я спрат и след десетина дена все едно не е имало такава. Няма защо да я охраняват, само трошат пари. Благодаря ти, децата ми вече са спокойни. Целувам те - от блгодарност де. Авторката на дописката - също е титан на ума. Обичам ви.
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако тази публикация е от руски източник, сигурно скоро ще имаме големи радиационни неприятности! Не може да се вярва, че 2000 души персонал от специалисти си губят времето в негодната АЕЦ вече 32 години!
11
4
 
10
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 години
Защо толкова ни плашиха днес от САЩ Сайтове и Зеленски - Чернобил ще избухне и ще избие Европа ?Аз лично знаех че тази АЕЦ не работи отдавна , даже САЩ фирма превозваше американски туристи в разрушения реактор .Мама ви да е.. изплашихте ни децата и нас .
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боби той радиационият фон си е все същият от както реактора е затворен в съркофаг, може да се повиши единствено, ако съркофагът бъде премахнат или взривен.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това за водоноските, трябва да си много наивно същество да си мислиш че сега са с водоноски, ами по вашата логика и Украинците са бягали за водоноски.
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственото нещо от което има нужда чернобилският АЕЦ е вода за охлаждане при авария на реактор, това дали има ток или няма няма никакво значение.Спрете да лъжете, аварийните водни хранила не се нуждаят от помпи на ток съоражението е изградено точно за тази цел, че при спиране на тока аварийните хранилища да са в изправност и да си изпълняват предназначенията.
7
6
 
2
 
! Отговори
До уотсън преди 2 години
Офицерите ако са атеисти е батак
6
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А как да сме сигурни дали се е отразило на радиационния фон, като руснаците вече изключиха всички онлайн сензори за радиация там?
5
2
 
14
 
! Отговори
В. преди 2 години
Нерде Ямбол нерде Стамбол. За Чернобил уж говорят ама като няма интрига фърлят на Мариупол. Там нали се гърчеят.
4
1
 
0
 
! Отговори
Джонсъндджонсън преди 2 години
Прави васалини. Наша собственост
3
1
 
10
 
! Отговори
Тъй преди 2 години
Нали уш щяло да има изтичане на радиация от реактора
2
2
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
2000 ДУШИ РАБОТЕЛИ ТАМ И СЛЕДЯЛИ НЕЗНАМ СИ КАКВО!!! АЗ ПИТАМ КАКВО РАБОТЯТ КАТО ТАЯ ЦЕНТРАЛА НЕ РАБОТИ! ЕЙ ТАКА СЕ УРЕЖДАТ 2000 ДУШИ КЛАТЕНЕ НА КРАКАТА ПО ЦЯЛ ДЕН И НА ЗАПЛАТА!
1
3
 
12
 
! Отговори
защо преди 2 години
И кой спря тока? А защо?