Русия бомбардира болници в Житомир, едната е детска

Повече от 213 000 души са влезли в Русия от Украйна
10 мар 2022 09:55, Елка Василева
102
Русия бомбардира болници в Житомир, едната е детска
Снимка: архив, БГНЕС

Руските въоръжени сили са бомбардирали Житомир, включително две болници, едната от които детска, заяви кметът на северния украински град Серхий Сухомлин, цитиран от Асошиейтед прес.

Той уточни, че няма пострадали при въздушния удар.

Още по темата
По-рано украинските власти съобщиха, че вчера е бил бомбардиран родилен дом в югоизточния пристанищен град Мариупол. Ранени били 17 души - болничен персонал и бременни жени.

Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия в геноцид и призова за затягане са санкциите срещу нея.

Ние предупредихме в наше изявление от 7 март, че украински радикали са превърнали тази болница (в Мариупол) във военен обект, реагира руският първи заместник-постоянен представител в ООН Дмитрий Полянски.

Вчера предградия на столицата Киев и на Харков, втория по големина украински град, бяха подложени на артилерийски обстрел, отбелязва АП.

В Харков най-малко четирима души са загинали, а 15 са били ранени, при разрушаването на полицейски участък, каза представителят на украинската прокуратура Серхий Болвинов. По негови данни от началото на руската инвазия на 24 февруари в града са били убити общо 282 души, сред които шест деца.

Руската военна колона северозападно от Киев е напреднала малко за повече от една седмица и непрекъснато търпи загуби, заяви днес британското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.

То прогнозира в изявление, че с увеличаването на убитите руски войници в Украйна президентът Владимир Путин ще бъде принуден да прехвърли в съседната страна още руски военни части. Британското министерство на отбраната отчете и значително намаляване на активността на руските военновъздушни сили над Украйна през последните дни.

Над 10 хиляди цивилни са били евакуирани вчера от градове и села в района на украинската столица, съобщи тази сутрин управителят на Киевска област Олексий Кулеба, цитиран от Ройтерс.

Повече от 213 хиляди души са влезли в Русия от Украйна, предаде ТАСС, като се позова на източници от руските силови структури.

Над 185 хиляди от тези хора са жители на провъзгласените от сепаратистите Донецка и Луганска народна република (ДНР и ЛНР), които бяха признати от Русия за независими държави на 21 февруари - три дни преди тя да нахлуе в Украйна.

Евакуирането на хора от ДНР и ЛНР в Русия започна на 18 февруари, припомня ТАСС, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подлите украинци пак лъжат, сами си бомбардират болниците, за да обвинят руснаците !Смърт на зеления!
31
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Представете си, че днес ни нападне кремълския режим. Парламентарните партии ще призоват народа да си седи по къщите за да се избегнат невинни жертви. Армията ще си остане в поделенията защото нямат гориво. Единствените хора които ще вземат оръжие и ще се бият за нашата свобода са онези младежи от факелните шествия през февруари, които наричате с всякакви обидни епитети. Помислете за това, уважаеми съграждани
30
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато фашиста Путин не увисне на въжето, мир в света няма да има
29
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така прави "освободителката" Русия. Това е нейна запазена марка....
28
5
 
13
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
БРАВО ,, АнонимеНко " , ЖИТОМИР Е ДО КИЕВ И НИКОЙ НЕ ИСКА АНЕКСИРАНЕТО МУ , А УНИЩОЖАВАНЕ НА БИО ЛАБОРАТОРИИ ЗА ОРЪЖИЕ И ВОЕННИ ОБЕКТИ ИЗГРАЖДАНИ ОТ ОФИЦЕРИ НА НАТО !!! ТАМ УКРАИНСКОТО ЗНАМЕ НЯМА ДА СЕ СВАЛИ !!! НА РУСИЯ НЕ И ТРЯБВА ПОКРАЙНА , А СИГУРНОСТ ОТ НАТОВЦИТЕ !!!
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какво значи, че 100 000 -на армия не може да напредне бързо? Значи, че отсреща е фрашкано с мини, че отсреща съвсем не е мирно. Да припомним изказване в американския сенат отпреди нвколко дена, че "за последните дни САщ били пласирали в Доммас 14 000 единици тежко въоръжение". Да, бе ! Може да са толкова, не не е от последните дни. Повтарям - това са официални изказвания.
26
8
 
3
 
! Отговори
РУСКИ ГЕНОЦИД! преди 2 години
Да горите в Ада дано, кагебистки убийци! Избихте цвета на Бандера! И още искате да избивате Зеленски в бункера.
25
4
 
9
 
! Отговори
Харвард преди 2 години
Чудя се как завладяват градовете като стрелят само по болници, детски градини, училища ....
24
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно фалшиви новини пускани от укрофашистите к веднага пускани отнсшите медии ! Ако изобщо е стреляно по болници то това са го нсправили укрофсшистите с цел обвиняване на Русия. Ако Путин е исксл да бомбсндира до сега усрсйна да е само спомен
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Жалко за убитите 24 Я си гледай послепис 5 и си играй фалшивете тъпотийййй.
22
8
 
0
 
! Отговори
аз преди 2 години
руснаците лъжат както винаги. Въпроса е кой им вярва аз им вярвам безрезервно и братчеда Киро и вярва.
21
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поклон пред героичния украински народ
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България е в списъка на неприятелските страни, защото се присъедини към санкциите. България не протестира. Но Япония протестира, че е обявена за неприятелска. Щом имаме кухоглвци препродавци за ръководители, така ще е.
19
16
 
4
 
! Отговори
Жалко за убитите преди 2 години
Бай Путин стана за смях,. Първо разправя как напада Украйна, защото се подготвял 100 хиляден наци-десант срещу Донбас, а тръгна неподготвен,все едно тръгнал на сбор
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен 12 "Русия вече си плаща за зверската агресия в Украйна." -- ти Русия не я мисли! Там нито ще седят на студено, нито ще умрат от глад! Ама ти мисли как се ядат мебели от икея и айфони. че още от тази година реколатата в европа ще е само за "избрани".
17
12
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ВОЙНАТА КАТО ЦЯЛО Е ВЕЧЕ ПРИКЛЮЧИЛА В УКРАЙНА ! КА ПУТИН ИЗГУБИ!
16
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като вчера гледах по новините как една украинка живеела близо до училище и смятала, че няма го атакуват. Но руснаците го ударили, но после се оказа, че това училище е танково училище, значи си е военен обект.
15
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпроса е, ЗАЩО й е на Русия да бомбардира Болници ?? Ако оттам бандата на Зеленски ги обстрелват какво друго да направят руснаците
14
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия може да ние помагала много през годините освободителка ние от османско робство в това съм им благодарен! Но вече започвам да имам друго мнение за тях че това не е правилно в 21в да се водят такива войни на континента Европа да избиват не винни хора жени, деца,! Тя Русия може утре да реши да нападне и други страни без причина и България е в този списък като не приятелска страна
13
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руският представител в ООН Дмитрий Полянски коментира в социалните си мрежи нападението над болницата е Мариупол. "Така се раждат фалшивите новини. Предупредихме още от становището ни на 7-ми март, че тази болница е превърната във военен обект от радикали. Много смущаващо, че ООН разпространява такава информация без проверка."