Русия бомбардира болници в Житомир, едната е детска

Повече от 213 000 души са влезли в Русия от Украйна
10 мар 2022 09:55, Елка Василева
102
Русия бомбардира болници в Житомир, едната е детска
Снимка: архив, БГНЕС

Руските въоръжени сили са бомбардирали Житомир, включително две болници, едната от които детска, заяви кметът на северния украински град Серхий Сухомлин, цитиран от Асошиейтед прес.

Той уточни, че няма пострадали при въздушния удар.

Още по темата
По-рано украинските власти съобщиха, че вчера е бил бомбардиран родилен дом в югоизточния пристанищен град Мариупол. Ранени били 17 души - болничен персонал и бременни жени.

Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия в геноцид и призова за затягане са санкциите срещу нея.

Ние предупредихме в наше изявление от 7 март, че украински радикали са превърнали тази болница (в Мариупол) във военен обект, реагира руският първи заместник-постоянен представител в ООН Дмитрий Полянски.

Вчера предградия на столицата Киев и на Харков, втория по големина украински град, бяха подложени на артилерийски обстрел, отбелязва АП.

В Харков най-малко четирима души са загинали, а 15 са били ранени, при разрушаването на полицейски участък, каза представителят на украинската прокуратура Серхий Болвинов. По негови данни от началото на руската инвазия на 24 февруари в града са били убити общо 282 души, сред които шест деца.

Руската военна колона северозападно от Киев е напреднала малко за повече от една седмица и непрекъснато търпи загуби, заяви днес британското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.

То прогнозира в изявление, че с увеличаването на убитите руски войници в Украйна президентът Владимир Путин ще бъде принуден да прехвърли в съседната страна още руски военни части. Британското министерство на отбраната отчете и значително намаляване на активността на руските военновъздушни сили над Украйна през последните дни.

Над 10 хиляди цивилни са били евакуирани вчера от градове и села в района на украинската столица, съобщи тази сутрин управителят на Киевска област Олексий Кулеба, цитиран от Ройтерс.

Повече от 213 хиляди души са влезли в Русия от Украйна, предаде ТАСС, като се позова на източници от руските силови структури.

Над 185 хиляди от тези хора са жители на провъзгласените от сепаратистите Донецка и Луганска народна република (ДНР и ЛНР), които бяха признати от Русия за независими държави на 21 февруари - три дни преди тя да нахлуе в Украйна.

Евакуирането на хора от ДНР и ЛНР в Русия започна на 18 февруари, припомня ТАСС, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напъхали са се с гранатомети по мирните домове и стрелят по нашите колони. Освен това за тях работят снайперисти, те стоят по домовете и чакат колоната да се приближи.Спокойно си седят по домовете. Случва се дори да се крият зад цивилни, най-често правят така, обясни командир на руски бронетранспортьор.
51
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колоната я унищожават систематично.
50
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не вярвайте на всичко което се пише. Украйна всява доста спекула и интриги по американски маниер
49
12
 
2
 
! Отговори
do 54 преди 2 години
Това да нахлуваш в чужди държави, като предварително се кълнеш че това няма как да се случи и после да пращаш мюсулмани да избиват християни и да бомбиш цивилни обекти НЕ Е моята ценност. Това са руски ценности, не наши. Още повече все още помним светските времена и завесата наложени от същите тея.
48
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фейк!фейк! Фейк! ФейК! Като нямате проверена информация публикувате фейк! Откъде получавате информация?! От центъра за фейк новини от Полша ли?! Имате ли кореспонденти там?! Имате ли снимачни групи?!Публикувате това, което ви се каже?!Болници, детски градини, жилищни блокове са превърнати от нацистите в огневи точки наблъскани в мазетата! Защо не пускат населението?! Като са мъже,защо се крият зад жени, деца и старци?!
47
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един кокаинов клоун се подиграва с цяла Европа.
46
0
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Едната е децка а другата нацистка :)))
45
0
 
6
 
! Отговори
Аз да ви обада преди 2 години
Ако бяха казали, че е болница пълна с еврейски деца в терминален стадии биха спечелили повече симпатии.
44
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодарение на целенасочената политика на евроатлантите за унищожаване на семейството, белият човек, зелените седелки, ковид тиранията и т.н. все повече хора намират руските ценности за по-близки до нашите. Факт, че само до преди 5-10 години масово припознавахме "евро-атл." ценности за наши, но нещата се менят и то не от страна на русия! Крайно време е да се събудим и да видим, че дните на европа при сегашното й управление са преброени! Скоро ще се превърне в х0м0-халифат където белият ще е роб
43
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много интересен обрат, диктатурата в москва искаше да унищожи Зеленски, но не се получи. Този който желаеше да свали Зеленски го постига същата участ
42
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нацистите трябва да бъдат унищожени дори скрити в опразнени болници
41
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
солдатите убиват деца, но когато излезе някой украинец плачат като палета и звънят на мама А братя Кличкови вече убиха по 36 руснаци и още ще убиват.
40
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не вярвам на гнусната западна пропаганда. Нека лъжите ви тежат на съвестта ви!
39
17
 
4
 
! Отговори
РУСКИ ГЕНОЦИД! преди 2 години
Да горите в Ада дано, кагебистки убийци! Избихте цвета на Бандера! И още искате да избивате Зеленски в бункера. Посегнахте и към нашите биолаборатории.
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В редитт има видео от детската болница. Не е единично случайно попадение, ами цялата болница е разбита. Каквото е останало ще трябва да се събори.
37
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слава КОКАИНЕ !!! Украйна вече не съществува. Нацизмът не може да живее в Европа.
36
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
солдатите убиват деца, но когато излезе някой украинец плачат като палета и звънят на мама
35
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой си мисли, че в русия болниците са в безопастност
34
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 38 "'Представете си, че днес ни нападне кремълския режим." --- най-много да събере още няколко хиляди доброволци за нападение над американските бази и козяк! Все пак руската армия е единствената, която като мине през България и броят й се увеличава!
33
1
 
9
 
! Отговори
Халвард преди 2 години
Всички ние Халварите се удим как се завладяват градовете като стрелят само по болници, детски градини, училища ....