Русия запасявала войниците си с маски срещу химическа атака

Това засилва подозренията, че ще бъде използвано химическо оръжие
11 мар 2022 14:25, Нели Христова
74
Русия запасявала войниците си с маски срещу химическа атака
Снимка: БГНЕС

Руските сили са били оборудвани с маски срещу химическа атака, което засилва подозренията, че Москва се кани да използва химическо оръжие, съобщава „Дейли Мейл“.

Украинските сили са иззели газови маски от руските войски след предупрежденията на Запада, че Владимир Путин може да използва химическо оръжие при нахлуването си. Министерството на отбраната сподели снимки на заловеното оборудване, което включва и каски от епохата на Втората световна война и шапка ушанка, показващи окаяното състояние на разнебитената армия на Путин.

Министерството заяви в Twitter: "Втората армия в света е мит“.

Западните и украинските лидери отправиха страховити предупреждения, че Путин се готви да използва химическо оръжие, а маските, раздадени на руските войски, подсказват, че атаката е вероятна.

Володимир Зеленски заяви вчера, че заплахата руските сили да използват химически оръжия е "много реална", докато инвазията навлиза в третата си седмица. В снощното си телевизионно обръщение към нацията президентът се обърна саркастично към руските войски и попита къде планират да разположат оръжията.

"Къде ще нанасяте удари с химически оръжия?", попита той. "В родилния дом в Мариупол? В църквата в Харков? В детската болница в Охмадит? Или в нашите лаборатории, които съществуват още от съветско време и работят с обикновени, а не с военни технологии?“

Борис Джонсън и бившият ръководител на руските операции на MI6 Кристофър Стийл повториха опасенията на Зеленски, че Русия скоро може да разположи химически оръжия на фона на бавния напредък на място. Министър-председателят заяви в предаването "Интервюта" на Бет Ръгби по Sky News: "Това, което чувате за химическите оръжия, е направо от техния наръчник. Те започват да твърдят, че има химически оръжия, които са били съхранявани от техните противници или от американците, когато самите те смятат да използват химически оръжия, както се опасявам, че може да се случи. Те имат готовност да използват нещо като маскировка. Видяхте го в Сирия. Видяхте го дори в Обединеното кралство“ (визирайки химическата атака срещу Сергей Скрипал).

Запитан дали очаква, че Русия ще използва химическо оръжие, премиерът отговори: "Просто отбелязвам, че те вече правят точно това - разпространяват фалшива история. Страхувам се, че това е едно цинично, варварско правителство“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бре..то ядрено сега и химическо оръжие ,тия еврогейове на плашат хора ,гадове че умиргайте
48
0
 
5
 
! Отговори
В. преди 2 години
Не знам днешните войници, но някога противогазът си беше част от редовното снаряжение. Само *** могат да отбелязват такъв факт.
47
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Химическото оръжие на Русия е като онова на Садам, няма такова. Въпросът е, че Украйна се готви да употреби химическо оръжие и да обвини Русия за използването му.
46
9
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Русия си намери смъртта в Украйна.
45
3
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
До fallshimspringer. Е, чак пък никога? Още монголите на Чингис хан са ги попилели и завладели всичко руско, побеждавали са ги и шведите, и поляците, и японците и др.
44
9
 
10
 
! Отговори
Ганьо преди 2 години
Това българският русофил е изключително гнусно същество. Около него няма нищо руско - нито кола, нито уреди, техника, мебели, дрехи, нищо. Ходи на екскурзии и почивки на запад, обаче задникът му широко отворен на изток. Иддиотизъм някакъв.
43
6
 
6
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
До 58. Четохме я тази абсолютно тенденциозна и манипулативна статия на Иля Прошкин. Ама то е ясно, че всеки може едностранчиво да извади аргументи в своя полза. Защо Русия била нападнала Украйна. И нито дума защо влезе в Унгария, в Чехословакия, в Полша, в Афганистан, в Грузия, в Сирия. Защото империята на злото не може да живее без войни и в болните мозъци на въшляците само оръжия дрънкат.
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
....,която ще извърши самата русия.
41
1
 
6
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
Един цитат от Бисмарк, чиято актуалност, за съжаление, се увеличава с всяка година: Руснаците не могат да бъдат победени, ние това сме виждали от стотици години. Но на руснаците могат да бъдат насадени фалшиви ценности и тогава те ще се победят сами".
40
3
 
8
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 2 години
На 4400 здрави войници бяха избрани в Лвов, Харков, Одеса и Киев. Взети са кръвни проби от 4000 от тях за антитела срещу хантавируси и от 400 за наличието на антитела срещу вируса на кримско-конгоанската хеморагична треска (CrimeanCongo hemorrhagic fever - CCHF).Провеждани са опити върху украйнски войници в лабораторията в Харков около 20 украински войници са загинали, след като са били изложени на грипоподобно вирусно оръжие, а други 200 са били хоспитали
39
0
 
5
 
! Отговори
Мислеща преди 2 години
Може би някои не правят разлика между химическо и биологическо оръжие. Не изключвам възможността да някой да използва и двете. Войната е гадно нещо!
38
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Порошенковци, Зеленчуци, само дето имат Калашников. Ще бъдат обгазени и ще изммрат по бункерите като куучета, забравени от западните лицемери. Такава е съдбата на всички нациисти!
37
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След разкритията около лабораториите съм убеден че това с короната е американска разработка оказва се че са правени проучване за биологична война чрез прелетните птици и геномни особености целяли са напрмер да ударят китай обаче сметките не им излезнаха
36
4
 
8
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Журналята да не повтарят глупости и картини до втръсване. Да се поразровят в информациите за химическите лаборатории на територията на Украйна. И да разкажат какви са, що са, какво произвеждат, за какво се готвят? Това е първата им задача.
35
3
 
5
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 2 години
Да,най-вероятно Украйна ще го използува.Янките тестваха секретни вируси, патогени и лекарства върху войниците от въоръжените сили на Украйна. Много от тях загинаха.Посолството на САЩ в Украйна премахна от своя уебсайт всичките документи, свързани с програмата BIOWEAPON LAB в Украйна. Става дума за мрежа от секретни биолаборатории, управлявани от САЩ.Това съобщи ресурсът Strange Sounds с думите: Нещо подозрително се случва
34
1
 
4
 
! Отговори
Тлъб преди 2 години
Путин ще им пусне райски газ и ще го посрещнат с хляб, сол и танци
33
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е истина, колкото е истина за киевския пилот Рамбо, който унищожава по 100 руски самолета всеки ден.
32
3
 
5
 
! Отговори
SPRETE преди 2 години
+Ще гризете още дълго време близалката от Кремъл+ и за жалост заради вашите изкукуригали болни мозъци ще я гризкаме и ние. Едно голямо Тенкю баба ви фа-ш-истка фетишиска!
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
О кви глупости вече плъзнаха а кво ли още?
30
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предъвквате каквото кажат господарите, а? И жълто да е, и *** - ще дъвчете! Тоя номер, на няколко пъти, го играхте със Сирия, играхте го с Ирак, сега ще пробвате с Незалежная! Подготовката е вече в ход - амоняка е стоварен, варелите са подредени (80 тона) и в Харков ще има химическа атака... Естествено, руснаците ще са виновни... Абе, тоя Холивуд, не може ли да измисли нещо малко по-оригинално?