Русия запасявала войниците си с маски срещу химическа атака

Това засилва подозренията, че ще бъде използвано химическо оръжие
11 мар 2022 14:25, Нели Христова
74
Русия запасявала войниците си с маски срещу химическа атака
Снимка: БГНЕС

Руските сили са били оборудвани с маски срещу химическа атака, което засилва подозренията, че Москва се кани да използва химическо оръжие, съобщава „Дейли Мейл“.

Украинските сили са иззели газови маски от руските войски след предупрежденията на Запада, че Владимир Путин може да използва химическо оръжие при нахлуването си. Министерството на отбраната сподели снимки на заловеното оборудване, което включва и каски от епохата на Втората световна война и шапка ушанка, показващи окаяното състояние на разнебитената армия на Путин.

Министерството заяви в Twitter: "Втората армия в света е мит“.

Западните и украинските лидери отправиха страховити предупреждения, че Путин се готви да използва химическо оръжие, а маските, раздадени на руските войски, подсказват, че атаката е вероятна.

Володимир Зеленски заяви вчера, че заплахата руските сили да използват химически оръжия е "много реална", докато инвазията навлиза в третата си седмица. В снощното си телевизионно обръщение към нацията президентът се обърна саркастично към руските войски и попита къде планират да разположат оръжията.

"Къде ще нанасяте удари с химически оръжия?", попита той. "В родилния дом в Мариупол? В църквата в Харков? В детската болница в Охмадит? Или в нашите лаборатории, които съществуват още от съветско време и работят с обикновени, а не с военни технологии?“

Борис Джонсън и бившият ръководител на руските операции на MI6 Кристофър Стийл повториха опасенията на Зеленски, че Русия скоро може да разположи химически оръжия на фона на бавния напредък на място. Министър-председателят заяви в предаването "Интервюта" на Бет Ръгби по Sky News: "Това, което чувате за химическите оръжия, е направо от техния наръчник. Те започват да твърдят, че има химически оръжия, които са били съхранявани от техните противници или от американците, когато самите те смятат да използват химически оръжия, както се опасявам, че може да се случи. Те имат готовност да използват нещо като маскировка. Видяхте го в Сирия. Видяхте го дори в Обединеното кралство“ (визирайки химическата атака срещу Сергей Скрипал).

Запитан дали очаква, че Русия ще използва химическо оръжие, премиерът отговори: "Просто отбелязвам, че те вече правят точно това - разпространяват фалшива история. Страхувам се, че това е едно цинично, варварско правителство“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
18
 
! Отговори
Татул преди 2 години
Личи си, че днешните пик'льовци са държали автомат само в някоя игра на компютъра. Всеки мъж, който е служил ще ви каже, че противогаза си е основно защитно средство. И всеки войник го имаше и у нас когато служех. Плюс плащ или наметало или защитни предпазни дрехи, което предпазва от химически атаки и това си част от бойната готовност на всеки войник. Това с химическото оръжие вече няколко пъти го отиграваха, краварчетата, тоя път няма да им мине номера.
28
6
 
18
 
! Отговори
сиромах преди 2 години
Само абсолютен профан може да дрънка,че специално са раздадени противогази на руските войници.Даже у нас при строеви занятия се носят противогази от военнослужещите,а какво остава при военни действия.Много лъжете,поослушайте се малко!Падна украински дрон в центъра на Загреб пълна тишина,а ако беше руски щяхме да го направим световен проблем!Малко повече истина,пишете за донбаските жертви и загиналите деца там,а не само за жертвите сега!
27
0
 
3
 
! Отговори
Чичу Би ли? преди 2 години
Би ли?
26
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално. Руският бедняк става за смях във войната и вече всякакви мерки ще прилага. Малко му остава на Путин. И край с Русия.
25
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очертава се голям котел в източна украйна в голям район където няма населени места заключат ли ги около 50 хиляди нацисти напрво да ги обгазяват
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е то остава да не им раздадат след като намериха лабораториите... айде сега...
23
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само с маска срещу химическо оръжие? Трябва облекло за химическа защита и противогаз. Много са им плоски лъжите на краварите и техните уктопитекски слуги.
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
35 - само ти си най-умен, но момент: как се нарича човек, който чете и коментира в прости медии?
21
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Простнарод=прости коментари и още по простимедии
20
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все едно съм в детската градина. Русия специално каза, че иска да разруши складовете за химическо оръжие на украинците и какво става? За да отвлече вниманието от този факт западната преса изкара Русия виновна - те щели да пускат химическото оръжие. Но нас няма как да ни заблудите. Това е все едно да подложа на някого крак и после да кажа - "внимавай къде вървиш".
19
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Британците добре са проучили руснаците и им знаят всичките тактики. Русия се готви да нападне с химическо оръжие, тъй като е безсилна срещу градовете с конвенционално такова.
18
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
скапани руснаци! Ще запалят наистина световна война и олиото ще ни е най-малкия проблем тогава.
17
6
 
25
 
! Отговори
Алко преди 2 години
Може ли снимка на такава маска, моля? Вие съвсем изперкахте бе! Имате ли идея как действат химикалите? Виждали ли сте въобще как изглежда противохимическо снаряжение??? Знаете ли за колко време сте защитени при такава атака? И после какво почистване ви чака /ако случайно оживеете/? На кого ги пишете тея глупости???
16
13
 
24
 
! Отговори
Батко преди 2 години
Ще ви го напиша по друг начин. Украинските войници ще използват химическо оръжие срещу собственото си население, за да предизвикат още по силна реакция на запад и евентуално трета световна, за която ще заплатим жестоко всички.
15
10
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
хм!....Ега ти "логиката" !...Ако наистина руската армия "снабдява с маски против химическа атака" войската си,това не означава ли ,че ОЧАКВА употреба на химическо оръжие от Украйна ?!..И какви са тези "маски" ?..-Нещо като тия "против коковида" ?!...Ей,доморасли симпатяги,в армията за тая цел се използват "ПРОТИВОГАЗИ" и специални защитни облекла!...НИКАКВИ "МАСКИ" !!!!!.../до кога ще ни ПРОБУТВАТПРЪДНИ като "достоверна информация" ?!/
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън и той е на доизживяване. Ядрената война е близо.
13
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На колко години е Путин? 70? Да му остават още има няма 10-тина години живот в добро здраве. Какво толкова има да губи? Като нищо би натиснал ядрения спусък.
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В сегашно съмнително време ли е това инфо?
11
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
баси пропагандата..."разнебитената войска на путин" ... "украинското министерство казало" , "химически оръжия" , "маски от втората световна война" "втората армия в света е мит"
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо химическо а после и ядрено.